Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑΚ - ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΜΜΙΑ "ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Επιστρέφουν αύριο  - Δευτέρα -  οι επικεφαλείς της Τροικας, στην χώρα μας. Θα έχουμε την επανάληψη της γνωστης πλέον, αισχρής διαδικασίας, με τους υπάλληλους των ξένων καπιταλιστικών κέντρων σε ρόλο κατοχικών τοποτηρητών - τσαμπουκάδων - "τρομοκρατών" και την κυβέρνηση του εγχώριου μπλοκ εξουσίας σε ρόλο ¨"απελπισμένου και ταλαιπωρημένου συνομιλητή" να παγιώνουν και να "κλείνουν" μέτρα και πολιτικές εξάρτησης, υποτέλειας και ολοκληρωτικής λαικής εξόντωσης. Η σημερινή κυβέρνηση έχει και αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στη χώρα, την ιστορία, τον Ελληνικό λαό που απειλείται με αφανισμό και εξόντωση λόγω των μέτρων και των πολιτικών που φέρουν δική της υπογραφή..Οι ευθύνες της κυβέρνησης οφείλουν να έχουν σαν βάση και σημείο αναφοράς τον Ελληνικό λαό και την επιβίωσή του και όχι τα ξένα συμφέροντα, τα συμφέροντα της ευρωζώνης και της εγχώριας αλήτικης πλουτοκρατίας. Αυτές τις ευθύνες θα τις ζητήσει απο τους εκπρόσωπους της τρικομματικής κυβέρνησης ο Ελληνικός λαός. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης - ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ -  ΣΑΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. Ο εργαζόμενος και άνεργος λαός της Ελλάδας ολοένα και περισσότερο δυναμώνει τον ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟ, ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Ο Ελληνικός εργαζόμενος και άνεργος λαός ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΔΕΝ "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ" ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ - Η ΑΛΛΑΓΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΥΣ New York Times - ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Συνέντευξη Σαμαρά. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να τεθεί η χώρα μας εκτός ευρώ...Αλλάζουμε..είπε ο πρωθυπουργός, εννοώντας οτι ξένα κέντρα και εγχώριο μπλοκ εξουσίας βυθίζουν την χώρα σε απόλυτη εξάρτηση, εκμετάλευση και εξαθλίωση, αλλάζοντας κυριολεκτικά τα "φώτα" του εργαζόμενου και άνεργου Ελληνικού λαού. Αλλάζουμε..αλλά πρέπει να μας βοηθήσετε, πρεπει να βοηθήσετε την κατάσταση..συνέχίσε ο κ.Σαμαράς, αλλοιώς - όπως είπε - η "εναλλακτική" θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος της Ελλάδας..Επίσης έκρουσε κώδωνα κινδύνου σχετικά με τις λαικές εργατικές κινητοποιήσεις..Περίεργες, αντιφατικές και δραματικές δηλώσεις απο έναν ανήσυχο και εκνευρισμένο πρωθυπουργό του εγχώριου μπλοκ εξουσίας...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΕΚΡΗΞΗ ΛΑΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ - ΠΑΛΑΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η μεγάλη απεργιακή συμμετοχή επιβεβαιώθηκε..Μεγάλες, τεράστιες μαχητικές εργατικές συγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις λαικής οργής που έστειλαν ξεκάθαρο μύνημα σε πολλούς αποδέκτες,, πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα..Κάτω απο την σημαία της εργατικής ενότητας και αντίστασης κινητοποιήθηκαν μεγάλες μάζες εργαζομένων, με σαφή πολιτική επιλογή την ενότητα και την ενωμένη εργατική αντίσταση - επίθεση - ενάντια σε κάθε είδους και προσχήματος διάσπαση και πολιτικαντισμό. Σήμερα το μύνημα της εργατουπαλληλικής οργής ΄στάλθηκε δυνατά και προς κάθε κατεύθυνση..

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑΚ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ.

ΑΚΟΜΑ "ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΤΡΟΙΚΑ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Συνεχίζουν τις "συνομιλίες" και την επόμενη βδομάδα νέα σύσκεψη....Περιττό κάθε σχόλιο..

Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ

Αλλοι τον πουλάνε...Ο λαός δεν αναγνωρίζει το ξεπούλημα αυτό - και κανένα άλλο ξεπούλημα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ - ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ - ΚΑΘΩΣ ΤΡΟΙΚΑ / ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ"

Δεν υπάρχει Έλληνας που να αμφιβάλει ότι κοροιδεύουν..Το παιγνίδι των λεγομένων "διαπραγματεύσεων" έχει πάρει διαστάσεις ξεκάθαρα κωμικοτραγικές...Ολόκληρος ο λαός, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, είναι απέναντι τους..Η αισχρή Τροικα αποτελεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού - ανοιχτά - εχθρική δύναμη, ξεδιάντροπη δύναμη κατοχής που ροκανίζει την λαική επιβίωση και υφαρπάζει τα εθνικά εδάφη. Ή Τροικα αποτελεί μηχανισμό που θέτει και απαιτεί ανοιχτά και κυνικά την ολοκληρωτική περιστολή - κατάργηση κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού και την πλήρη διάλυση του Ελληνικού κράτους, διαδικασία που ο ελληνοτροικανός κ.Στουρνάρας προσδιορίζει ως "εκσυγχρονισμο" του κράτους..Οδηγούν την χώρα στην ταπείνωση την πείνα και την δυστυχία, σε ακόμα μεγαλύτερη πείνα, δυστυχία και εξαθλίωση. Η κυβέρνηση, τα πεπραγμένα και ο ρόλος της εντος αυτής της ιστορικής αθλιότητας, παρακολουθείται προσεκτικά απο τον Ελληνικό λαό..Η οργή του κόσμου έχει φτάσει στα ύψη. Η οργή του κόσμου απέναντι στους εγχώριους συνεργάτες, απέναντι  στο ευρύ και πολυπλόκαμο εγχώριο μπλοκ εξουσίας έχει φτάσει στα ύψη..

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΜΟΝΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σύντομη συνάντηση Σαμαρά - Μόντι την Παρασκευή το πρωί. Κινητικότητα...

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΤΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Συνεχείς, ασταμάτητες είναι οι ένοπλες συγκρούσεις στη Νότια και Ανατολική Τουρκία ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και ένοπλες δυνάμεις του PKK. Ο Τουρκικός στρατός, που έχει πολλές απώλειες, διενεργεί επιχειρήσεις με ενεργοποίηση δύναμης χιλιάδων στρατιωτών και αεροπορίας, όπως μεταδίδεται.

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Οι εργαζόμενοι μαζικά στην απεργία, μαζικά στον αγώνα, με εργατική ενότητα, ταξική αλληλεγγύη, πνεύμα μαχητικό. Αντίσταση λαική - εργατική - κοινωνική. Ανεξάρτητα και πέρα απο τις ανεπάρκειες στο διεκδικητικό πλαίσιο, την συμβιβασμένη και διαστρεβλωμένη κατευθυνση στο πολιτικό πλαίσιο, πέρα απο πολιτικές και επιλογές ηγεσιών, εκφράζουμε την ενωμένη εργατική αντίσταση μέσα στη μεγάλη βάση της εργαζόμενης και άνεργης Ελλάδας. Οικοδομούμε την αντίσταση με προοπτική.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑΚ - Ο ΛΑΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.

Για μια νέα, σύχρονη αυτοδύναμη Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της ευημερίας, της δουλειάς, της λευτεριάς, της λαικής κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ - ΥΠΟΛΟΓΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ.

Έξαλλη, αιμοδιψής και αδιανόητα περιφρονητική απέναντι στον Ελληνικό λαό παρουσιάζεται η τροικα στις συνομιλίες με την κυβέρνηση του εγχώριου μπλοκ εξουσίας για το μεγάλο πακέτο των περικοπών..Η προκλητική τακτική που ακολουθούν οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι των διεθνών καπιταλιστικών κέντρων δεν είναι απλά αχαρακτήριστη. Είναι ανοιχτά προσβλητική απέναντι και ενάντια στην Ελλάδα. Για μια ακόμα φορά  - και τώρα περισσότερο απο ποτέ -  προσβλητική. Γιατί αδιάντροπα ασελγούν πάνω στο πτώμα που δημιούργησαν.. Επειδή πολλά και διάφορα λέγονται αυτές τις ημέρες απο διάφορες πλευρές, πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι, για να τοποθετηθούν τα πράγματα σε λογική σειρά. Το ένα ζήτημα είναι η συσσωρευμένη λαική οργή που ξεχιλίζει, τα πολιτικά συμπεράσματα του λαού, η λαική αντίσταση που σύσσωμος ο λαός θέλει να εκφράσει απέναντι στο αίσχος που διαδραματίζεται. Το άλλο όμως ζήτημα, που δεν πρέπει να ξεπερνιέται - ως "δεδομένο" - βιαστικά, περιέχει την πολιτική - κοινωνική και τελικά ιστορική ευθύνη που αφορά και χρεώνεται στην κυβέρνηση Σαμαρά, μια κυβέρνηση η οποία έχει ορκιστεί  "πίστη" στο Ελληνικό Σύνταγμα και στο Ελληνικό Κράτος.. Ευθύνη τήρησης βασικών όρων και όρκων νομιμότητας. Ευθύνη που αφορά την στοιχειώδη προστασία του λαού της χώρας απο ολοκληρωτική κατάρρευση. Εκεί, στην συλλογική στάση της τρικομματικής κυβέρνησης - και όχι των επι μέρους κομμάτων της - βρίσκεται επικεντρωμένο τώρα το βλέμμα αλλά και η κρίση του λαού. Απο το λαικό μάτι που παρακολουθεί και την λαική κρίση που διαμορφώνεται, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεφύγει η κυβέρνηση. Με κανένα τρόπο και με κανενός την  όποιας μορφής "βοήθεια". Και όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα..

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΤΡΟΙΚΑ - ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ - ΕΝΩ Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ - ΛΑΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΗ ΟΡΓΗ - ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ.

Προκλητική η τροικα σε όλες τις αξιώσεις της, όπως μεταδίδεται απο τα μέσα ενημέρωσης..Οριακή κατάσταση, με την λαική οργή να έχει φτάσει στα ύψη..

ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ - ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...

Εάν δεν αλλάξει πολιτική στις ευρωζωνικές υποθέσεις, δήλωσε ο παγκόσμια γνωστός οικονομικός παράγοντας...Απο την άλλη, πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία, τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις γερμανών παραγόντων για "στήριξη" στην ευρωζωνική πορεία στη χώρα μας, που ενισχύει και "θωρακίζει" το επαχθές, ασφυκτικό και ξεδιάντροπο καθεστώς - αποικιακού τύπου - εξάρτησης της Ελλάδας.

ΣΗΜΕΡΑ - ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΥΡΙΟ - Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Αυτή είναι η σειρά  των συναντήσεων...

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΟΜΠΥ" ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ - ΕΝΑΚ / ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ πολιτικό σχόλιο της Ενιαίας Αριστερής Κίνησης

Για το λόμπυ της "Δραχμής" έκανε λόγο πάλι ο πρωθυπουργός, που αφού το "αποδυνάμωσε" με την μέθοδο.. της "αξιοπιστίας" προς την Τρόικα, που όλοι ξέρουμε πώς εξασφαλίζεται πραχτικά...τώρα πρέπει να "χτυπηθεί" και στο εσωτερικό της χώρας...Υποκρισίες, κυνδινολογίες, θεατρινισμοί και πολιτικαντισμοί..Ποιό λόμπυ της δραχμής...κύριε Σαμαρά μας..Που να βρεθεί τέτοιο..Σε αυτή τη χώρα υπάρχει μόνο ένα λόμπυ που κυριαρχεί στην έκταση του πολιτικού φάσματος..Το λόμπυ του ευρώ με κοινή του σημαία την - με παραλλαγές - αποδοχή του καθεστώτος εξάρτησης. Κάτω απο την  κορφή που έχετε καρφώσει την σημαία του ευρώ, κατοικούν οι εξαθλιωμένοι και ταπεινωμένοι ιθαγενείς που ονοματίζονται ως πολίτες αυτού του τόπου..Η κυνδινολογία του κ.Σαμαρά για το πόσο χειρότερα θα ήταν με την δραχμή..ούτε πείθει - ούτε φοβίζει. Τα εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα ούτε ελπίζουν.. ούτε συμμετέχουν στο ευρωζωνικό - ¨"ευρωπαικό όραμα" που απο κοινού υπηρετούν οι πολιτικές δυνάμεις που δηλώνουν ότι το υπηρετούν. Και σε αυτές τις δυνάμεις δεν ανήκει μόνο ο κ.Σαμαράς και οι συγκυβερνόντες...Είναι - εντέχνως - μέσα και αρκετοί άλλοι...Οι εξαθλιωμένοι αυτής της χώρας, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι άρρωστοι, οι μισθωτοί, οι κακοπληρωμένοι, οι απλήρωτοι, δεν αγωνιούν για το ευρώ αλλά για την επιβίωση τους..Για το ευρώ ανησυχούν οι μεγαλοεπειχηριματίες και μεγαλοκαταθέτες, αν και αυτοί έχουν πράξει ήδη το πατριωτικό...καθήκον τους φυγαδεύοντας τα ληστρικά και παρασιτικά κέρδη τους στο εξωτερικό...Το σύστημα του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, το καθεστώς της εξάρτησης χτυπά και ξεζουμίζει αλόγιστα τους εξαθλιωμένους ιθαγενείς που μένουν πιστοί στον τόπο τους. Αυτούς όμως κανείς δεν μπορει να τους αναγκάσει και να τους πείσει να αγωνιούν για το ευρώ..Ανήκουν όλοι αυτοί - πράγματι - σε ένα μεγάλο λόμπυ. Στο λόμπυ του ψωμιού, στο λόμπυ της επιβίωσης..

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ελαιώνας στα χέρια του Μπάμπη…


Του Μανόλη Βασιλάκη
Μέλος του ιδρυτικού πυρήνα της Ενιαίας Αριστερής Κίνησης (ΕΝ.Α.Κ.)

   Με την οριστικοποίηση της απόφασης από την τρικολόρ κυβέρνηση για την λεγόμενη "διπλή ανάπλαση" στην περιοχή του Ελαιώνα και του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και την παράδοση του Ελληνικού σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο για την τσιμεντοποίησή του, συντελούνται δύο ταυτόχρονα σκάνδαλα. Το πρώτο σκάνδαλο είναι οικολογικό και το δεύτερο οικονομικό. Και εξηγούμαι αναφερόμενος κυρίως και πρωτίστως στον Ελαιώνα. Πρόκειται για μια πρόταση που μετατρέπει πράγματι μια περιοχή που σήμερα είναι χωρίς υψηλή εμπορική αξία και σε κατάσταση χωματερής, σε περιοχή υψηλής εμπορικής αξίας σε κατάσταση όμως και πάλι χωματερής αλλά με διαφορετικά ποιοτικά αναβαθμισμένα "σκουπίδια". Πρόκειται για πιστή αντιγραφή ανάλογου σκανδάλου που και εκείνο συντελέστηκε σε καθεστώς «εκτάκτων συνθηκών» η δημιουργία του συγκροτήματος "THE MALL" στην περιοχή του Αμαρουσίου.
   Με το πρόσχημα της λεγόμενης διπλής ανάπλασης λοιπόν προχωράει στην περιοχή του Βοτανικού η δημιουργία ενός τσιμεντένιου τερατουργήματος με μια σειρά ευνοϊκών, για τους εργολάβους και τους ιδιώτες ιδιοκτήτες του Αθλητικού Σωματείου που είναι και "Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία" (άρα κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδιωτικό νομικό πρόσωπο) με την επωνυμία "Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος", ρυθμίσεων που ανεξάρτητα από την όποια αγνότητα των προθέσεων θα οδηγήσουν σε δημιουργία τεράστιας υπεραξίας την οποία και θα καρπωθούν οι ιδιώτες επενδυτές.
   Από την άλλη προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι στα πλαίσια της διπλής ανάπλασης θα δημιουργηθεί «όαση πρασίνου» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;
   Ο Ελαιώνας θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο που θα υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.
   Γιατί θα επιβαρυνθεί σε καθημερινή βάση ο κυκλοφοριακός φόρτος στην περιοχή.
Γιατί η εδώ και λίγα χρόνια έκρηξη της οικοδομικής δραστηριότητας και η αλματώδης αύξηση της εγκατάστασης επιχειρήσεων στην Λεωφόρο Αθηνών θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ακόμα επιβάρυνση της περιοχής.
Γιατί η τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στην ήδη φλεγόμενη από την άσφαλτο Αθήνα.
Γιατί ακόμα και η περιοχή του γηπέδου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν θα οδηγήσει στην δημιουργία όασης πρασίνου αλλά σε ένα ακόμη τσιμεντένιο τερατούργημα όπως αυτό που με την ανοχή του Δήμου δημιουργήθηκε στην απέναντι γωνία του πάλαι ποτέ κτήματος Θων. Δεν είμαστε κατά της δημιουργίας αθλητικών χώρων. Είμαστε κατά της δημιουργίας επιχειρηματικών αθλητικών και εμπορικών εγκαταστάσεων με αυτές τις προϋποθέσεις.
   Και για να γίνω πιο κατανοητός θα μιλήσω με όρους αγοράς:
Σημείο 1ο Τρεις επιχειρηματίας έχουν μια έκταση την οποία και θέλουν να την αξιοποιήσουν. Τους βρίσκει ένας άλλος επιχειρηματίας και τους λέει: "Σε εσάς τους δύο σας αγοράζω την έκταση αλλά σας προσφέρω αντίτιμο το οποίο καλύπτει την εμπορική αξία ενός ακινήτου που έχει συντελεστή δόμησης 0,5 και ποσοστό κάλυψης 8%. Ξέρω όμως ότι το ακίνητό σας έχει συντελεστή δόμησης 3,2 και ποσοστό κάλυψης 80%. Με λίγα λόγια σας λέω ότι αν μου πουλήσετε με αυτούς τους όρους το ακίνητό σας θα είστε χαμένοι Στον τρίτο του λέει: Σου ζητάω να μου παραχωρήσεις την έκταση που έχεις στην ιδιοκτησία σου για 49 χρόνια με συμβολικό ενοίκιο και μετά από 49 χρόνια θα σου δώσω το γήπεδο που θα κτίσω τώρα για πλήρη εκμετάλλευση. " Με λίγα λόγια δύο φορές χαμένοι. Στην συνέχεια απευθυνόμενος και στους τρεις τους λέει: "Ξέρετε έχω την δυνατότητα δίπλα στο γήπεδο να φτιάξω και ένα εμπορικό κέντρο το οποίο και θα το εκμεταλλεύομαι μόνος μου". Θα δεχόταν ποτέ κάποιος να συνεργαστεί με αυτούς τους όρους; Εσείς τι θα κάνατε αν είσαστε στην ομάδα των τριών επιχειρηματιών - πωλητών;
   Σημείο 2ο Η έννοια των αθλητικών χώρων έχει πολύ μεγάλη ευρύτητα: Σημαίνει χώροι όπου μπορούν να αθλούνται οι νέοι σε καθημερινή βάση χωρίς κανένα κόστος σε ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον αλλά σημαίνει και χώροι που αθλούνται 50 άνθρωποι που σκοπό έχουν να κάνουν πρωταθλητισμό είτε για προσωπικό είτε για συλλογικό όφελος. Εμείς οφείλουμε σαν πολίτες να προωθήσουμε τον αθλητικό χώρο που ευνοεί την άθληση και την σωματική και ψυχική υγεία των πολλών, και όχι τον πλουτισμό των λίγων. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη δημιουργία εθνικού πάρκου που θα έχει ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ, διαδρομές για ελαφρύ τρέξιμο και περπάτημα και γιατί όχι και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου όπου θα αθλούνται πραγματικά ερασιτεχνικές ομάδες. Όποιος θέλει να κάνει τον αθλητισμό επιχείρηση είναι ελεύθερος να το κάνει αλλά μην ζητάει και επιδότηση από το κοινωνικό σύνολο. Ας αγοράσει γη στην πραγματική της αξία να κτίσει γήπεδο με δικά του λεφτά ή με δανεισμό από τράπεζες και να το εκμεταλλευτεί εμπορικά. Αυτό δεν σημαίνει ελεύθερη αγορά; Ή μήπως στο κόστος κρατισμός και στα κέρδη ελεύθερη αγορά;
   Σημείο 3ο Έχει αναρωτηθεί κανείς σας ποιό είναι το ποσοστό κάλυψης πρασίνου στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής και ποιό στην Αθήνα; Συγκρίνεται το Central Park της Νέας Υόρκης με τον Εθνικό Κήπο και μετά να μου πείτε τι έχει μεγαλύτερη ανάγκη η Αθήνα: Εμπορικό Κέντρο και γήπεδο ή Εθνικό Πάρκο;
   Δυστυχώς η τρικολόρ κυβέρνηση σε συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής της Τρόικας θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο για την πλήρη οικονομική καταστροφή της χώρας αλλά και για την χαριστική βολή στο Αθηναϊκό τοπίο και στο Αττικό κλίμα. Και δυστυχώς αποτελεί ταυτόχρονα και μεγάλη οικονομική καταστροφή.

6 ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ..11 ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ..ΣΠΑΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ..ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ - ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με non paper που αποδίδεται στην Τροικα, δημοσιευμένο σε μεγάλη εφημερίδα, πιθανότατα σαν λαγός..Ουδέν σχόλιο..Τι σχόλιο άλλωστε...

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΜΕΤΡΩΝ - ΕΝΑΚ / ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν και επίσημα τα μέτρα του πακέτου των 11,6 δις και άνω, καθώς έρχεται η Τροικα για την τελική έγκριση..και την δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν την διαβόητη έκθεση της..Τα μέτρα, ήδη γνωστά τα περισσότερα, συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο εθνικής εξάρτησης - υποτέλειας και  λαικής εξόντωσης. Διάφορες δημόσιες δηλώσεις αλλά και πληροφορίες, σκιαγραφούν μια εικόνα εκνευρισμού, ανησυχίας και γκρίνιας ανάμεσα σε βουλευτές και στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού.