Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Η ΕΡΓΑΚ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ


1) Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Κίνηση, με αφορμή διάφορα που γράφονται και λέγονται αυτή τη περίοδο, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της σε κάθε σκέψη η μεθόδευση που αφορά απολύσεις εργαζομένων σε οποιαδήποτε υπηρεσία και κατηγορία εργαζομένων του Δήμου και οπουδήποτε αλλού, στην Κέρκυρα και στη χώρα ολόκληρη. Στις σημερινές, ιδιαίτερα, συνθήκες, απόλυση ισοδυναμεί με εξαθλίωση, με εξόντωση, με κανονική εκτέλεση.. Επιπλέον, τέτοιες πρακτικές, εάν εφαρμοστούν, οδηγούν στην ολοσχερή αποδυνάμωση της αυτοδιοίκησης. Καλούμε σε αγώνα, σε μαχητική ετοιμότητα, σε δυναμική εργατική αντίσταση και γενική αλληλεγγύη. Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξη και συμπαράσταση μας σε κάθε κινητοποίηση του Σωματείου των εργαζομένων στον Δήμο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν στους αγώνες. Όλοι μαζί.. Σήμερα, πιθανά στοχοποιούνται κάποιοι, αύριο, όμως, θα έρθει και των άλλων η σειρά..
2) Η ΕΡΓΑΚ επισημαίνει πως η εξομάλυνση και η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας των Δημοτικών παρκινγκ (παλιού λιμανιού, λαϊκής και πλατείας) αποτελεί ένα, απολύτως, επείγον ζήτημα. Καλούμε τις νομότυπα αρμόδιες υπηρεσίες και τους υπεύθυνους, τους πολιτικούς προϊσταμένους της Δημοτικής αρχής, να αναλάβουν ακόμα πιο δραστήρια τις ευθύνες τους και να κινηθούν συστηματικά για την ουσιαστική και άμεση διευθέτηση. Καλούμε τους αρμόδιους του ΚΑΣ ( Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ) να επιταχύνουν τις διαδικασίες που τους αφορούν.
Μπροστά και στη θερινή περίοδο, μια παρατεταμένη εκκρεμότητα στην οργανωμένη λειτουργία των παρκινγκ, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αλυσίδα προβλημάτων στην κυκλοφορία της πόλης και στην κίνηση γενικότερα, σε μία περίοδο απολύτως ακατάλληλη τόσο για τον ντόπιο πληθυσμό όσο και για δημιουργία αρνητικών καταστάσεων και εντυπώσεων στους επισκέπτες της πόλης. Το θέμα αυτό έχει τεθεί δημόσια και επισημανθεί από διάφορες πλευρές (καταστηματάρχες κ.λπ.).
Οι Δημοτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα δημοτικά παρκινγκ,   εργαζόμενοι με μεγάλη μακρόχρονη εμπειρία και λειτουργική αποτελεσματικότητα, σε δύσκολες συνθήκες, έχουν προσφέρει και προσφέρουν πολλά και ουσιαστικά στον κρίσιμο αυτό τομέα. Αυτή η προσφορά αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους ,την εργαζόμενη κοινωνία της Κέρκυρας, αλλά και τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Τόσο η προσφορά, όσο και το πλαίσιο ευθύνης των εργαζομένων σχετικά με την εργασία τους είναι πράγματα ξεκαθαρισμένα και  διακριτά, ενώ  τυχούσες συγχύσεις – παρερμηνείες σχετικά με τα παραπάνω, είναι αβάσιμες και αδικαιολόγητες.
Η ΕΡΓΑΚ είναι στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων στους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης, για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλημάτων και καταστάσεων. Υπογραμμίζουμε ότι μεθοδεύσεις σχετικές  με «αθέμιτα» -  παρασκηνιακά  και άλλα «παιγνίδια» (εάν υπάρχουν) δεν είναι ανεκτές, έχουν απέναντι τους τον εργαζόμενο κόσμο, τον κόσμο της δουλειάς και της επιβίωσης. Θα ξεμασκαρευτούν και θα έρθουν, αναπόφευκτα, στο φως της δημοσιότητας.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΑ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ, μετά από συνεδρίαση τους στις Βρυξέλλες, με "πρωταγωνιστικό" το ρόλο της Μ.Βρετανίας, αποφάσισαν την "άρση του εμπάργκο" στην προμήθεια εξοπλισμού στις αντιπολιτευόμενες ένοπλες ομάδες στην Συρία, ανοίγοντας δρόμο για μαζικό και ισχυρότερο εξοπλισμό τους, εάν - φυσικά - γίνει αποδεκτό πως αυτό το "εμπάργκο" ήταν σε ισχύ..Παράλληλα τα κέντρα ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας επαναφέρουν στην δημοσιότητα την γνωστή, χιλιοπαιγμένη και "απαραίτητη" για κάθε επέμβαση, ιστορία περί των "χημικών όπλων"..Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των ευρωατλαντικών κέντρων για ενίσχυση των σχεδιασμών και της επέμβασης τους στην Συρία, καθώς είναι απολύτως διακριτή η αδυναμία των αντιπολιτευόμενων ομάδων να κυριαρχήσουν στα πεδία των μαχών..Μπροστά στην αποφασισμένη από Ρωσία και ΗΠΑ "ειρηνευτική διάσκεψη" για την Συρία, αυτή η απόφαση της ΕΕ λειτουργεί απολύτως αρνητικά και υπονομευτικά ( κάτι που επισημαίνουν με δηλώσεις τους και Ρώσοι αξιωματούχοι ) και επιβεβαιώνει την χωρίς προσχήματα - κυνική και πολεμική -  ιμπεριαλιστική πρακτική - και -  για μία ακόμα φορά, τον ίδιο το χαρακτήρα του ιμπεριαλισμού..

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ - ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΟΥ "ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ"

Δόθηκαν στην δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες, στοιχεία μεγάλης δημοσκόπησης του "ευρωβαρόμετρου" που έγινε τον Απρίλη του 2013 στις 27 χώρες της ΕΕ, με συμμετοχή 13.000 νέων ηλικίας 15 - 30 ετών..Στα στοιχεία της δημοσκόπησης διαφαίνεται μια ενισχυμένη, μαζική και ουσιαστική  αντιπαλότητα και αντίθεση της νέας γενιάς όλων των χωρών, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζωνη. Μεταξύ άλλων, το 50% των νέων στην Ελλάδα και το 54% στην ΕΕ συνολικά δηλώνουν αδιαφορία "για την ευρωπαϊκή πολιτική και τις εκλογές"..Περίπου το 50% της ελληνικής νεολαίας δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές γιατί η "ψήφος τους δεν αλλάζει τίποτα"..Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση του "ευρωβαρόμετρου" το 30% της ελληνικής νεολαίας ( 18% στις άλλες χώρες ) είναι σταθερά ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση..  

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΒΗΤΥΤΟΣ - ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΙΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ - ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν, ενάντια στην Σιιτική συνοικία στη νότια Βηρυτό, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς. Το γεγονός έρχεται αμέσως μετά από δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολά Νασράλα, ότι "θα συνεχίσουν να μάχονται στην Συρία, στο πλευρό της κυβέρνησης, μέχρι την τελική νίκη"..Ανησυχία και καταδίκη εξέφρασε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς λέγοντας πως "ο πόλεμος στην Συρία δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στον Λίβανο"..

"ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ" - "ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ" - ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μετά και το κόμμα Λοβέρδου, συνεχίζεται, η παρατεταμένη πλέον, αστάθεια στο ΠΑΣΟΚ..Στις δηλώσεις Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που ζήτησε "αλλαγή ηγετικής ομάδας"..προστέθηκαν "ομοβροντίες" παρεμβάσεων από Αλέκο Παπαδόπουλο και Άννα Διαμαντοπούλου..Οι αξιωματούχοι της "πολιτικής αριστοκρατίας" πάντα παρόντες..Οι παρεμβάσεις αυτές περιέχουν αναλύσεις και "εθνοσωτήριες" συμβουλές, "αγωνιώδες ενδιαφέρον" για την ευρωζωνική πορεία της χώρας, διακηρύξεις πίστης και αφοσίωσης στην "νέα εθνική εποχή" της "επιχειρηματικότητας και της αξιοκρατίας", νέες πολιτικές κινήσεις και - πιθανώς νέα κόμματα..Το αλαλούμ αυτό ίσως ενισχύσει μελλοντικά την πολιτική "δύναμη πυρός" του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, στην σημερινή - όμως - συγκυρία προκαλεί σύνθετα και επικίνδυνα προβλήματα πολιτικής σταθερότητας..  Έχει μπλέξει άσχημα ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ μαζί, με τόσους και τόσους σταυροφόρους της ευρωενωσιακής - ευρωζωνικής σχολής που έχουν επωάσει - επωαστεί τόσα χρόνια  - και - που τώρα αρνούνται να μην "προσφέρουν υπηρεσίες", αρνούνται να "μείνουν άνεργοι" διότι είναι άνθρωποι της "παραγωγής"..Να δούμε εάν και πως θα "ξεμπλέξουν οι αρμόδιοι "..

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΜΟΣΧΑ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

Ευρεία Διάσκεψη πραγματοποιείται στη Μόσχα ( 23/24 Μάη ) με θέμα "Στρατιωτικές και πολιτικές πτυχές της ευρωπαϊκής ασφάλειας"..Σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 200 ξένοι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι κυβερνήσεων κλπ, ενώ είναι παρόντες οι υπουργοί Άμυνας των κρατών - μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) και του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ)..Μεταξύ των ομιλητών και διάφοροι αξιωματούχοι της Ρωσικής κυβέρνησης και του κράτους που παρουσίασαν ζητήματα πολιτικών και στρατιωτικών διαφορών με το ΝΑΤΟ..Σε επιστολή - χαιρετισμό προς την Διάσκεψη, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, χαρακτήρισε την Διάσκεψη "συμβολή στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης" και επίσης ότι "η Ρωσία δεν έχει ιδεολογικές διαφορές σε ζητήματα αρχών" προς  το ΝΑΤΟ..  

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

4 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Επιστρέφει στην Ελλάδα, στις 4 Ιουνίου, το κλιμάκιο υπαλλήλων των διεθνών ιμπεριαλιστικών καπιταλιστικών κέντρων, δηλαδή η διαβόητη Τρόικα..Σκοπός αυτής της έλευσης, ο έλεγχος των εξελίξεων στην εγχώρια οικονομία αλλά και ευρύτερα - και -  η επιτάχυνση των μέτρων του "προγράμματος" και των "προαπαιτούμενων" προκειμένου να επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δις  που "πολιτικά" έχει εγκρίνει το eurogroup..Σε αυτή την "επίσκεψη" η επικέντρωση των Τροικανών αφορά κυρίως την "απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας" και νομοθετήματα "περί διαφθοράς"..Μεγάλη επιθεώρηση της χώρας από το Τροικανικό κλιμάκιο, έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Φθινοπώρου..

ΣΥΡΙΑ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όπως ανακοινώνεται και μεταδίδεται, σε ουσιαστικό και πλήρη έλεγχο έχει θέσει ο Συριακός στρατός την στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσειρ, στην επαρχία Χομς, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο..Η κατάληψη και ο έλεγχος της συγκεκριμένης πόλης, εκτιμάται ότι παρουσιάζει αποφασιστικής σημασίας ενδιαφέρον στις στρατιωτικές και πολιτικές εξελίξεις..Σύμφωνα με τις διάφορες μεταδόσεις, στην σφοδρή μάχη συμμετέχουν και Λιβανέζοι, άλλοι πολεμώντας στο πλευρό της λεγόμενης "αντιπολίτευσης" που κατείχε την πόλη και άλλοι ( αναφέρονται δυνάμεις της Χεζμπολά ) στο πλευρό του Συριακού στρατού. Σύμφωνα με τις ίδιες μεταδόσεις, οι δυνάμεις της κυβέρνησης έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης..Την ανά - κατάληψη της Κουσειρ από τον Συριακό στρατό καταδίκασαν οι ΗΠΑ..

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΕΝΑΚ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές εξετάσεις..Δύσκολες συνθήκες, δύσκολη εποχή, δύσκολο μέλλον για τους μαθητές, που με συσσωρευμένη κούραση και αγωνία, δίνουν μια σημαντική προσωπική  μάχη..Αγωνία και στους γονείς..Η ΕΝΑΚ εύχεται σε όλους τους μαθητές, κουράγιο και καλή επιτυχία. 

ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟΣ ΛΑΟΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ρήξη με την τρόικα, τα μνημόνια και τις αντιλαικές εκμεταλευτικές πολιτικές, ζητά στην μεγάλη του πλειοψηφία ο Πορτογαλικός λαός..Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδίδουν τα Πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, το 82,5% του λαού της χώρας ζητούν ανατροπή των μνημονιακών συμφωνιών και διώξιμο της Τρόικα.

ΙΡΑΚ - 30 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Σειρά εκρήξεων, με δέκα συνολικά παγιδευμένα αυτοκίνητα στο Ιράκ, ποιο συγκεκριμένα σε Βασόρα και Βαγδάτη και 30 νεκρούς, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης..Επίσης, στην επαρχία Αλ Ανμπάρ, 24 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αντάρτες..

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

"ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ" - ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙ "ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ" - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η "ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ε.Β (ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Μπορεί ο ΣΕΒ να μην υπέγραψε Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μπορεί τα κατακτημένα, με σκληρούς μακρόχρονους αγώνες, εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις να "αποσύρονται" ως "αναχρονιστικά" και όχι "ανταγωνιστικά", μπορεί η εργατική και άνεργη Ελλάδα να εξαθλιώνεται ατελείωτα, η σχέση - όμως - του ΣΕΒ με τον ΣΎΡΙΖΑ διαπνέεται από μια νέα δυναμική..Αυτό δείχνει η παρουσία του προέδρου Τσίπρα στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ, αυτό σηματοδοτούν οι τοποθετήσεις των "δύο πλευρών" εκεί, αυτό επιβεβαιώνουν οι συνεχείς δηλώσεις του κυρίου Δασκαλόπουλου..Μια από αυτές, σε κυριακάτικη εφημερίδα, που ο κύριος πρόεδρος των βιομηχάνων, αναφερόμενος στον ΣΎΡΙΖΑ  μεταξύ άλλων, δηλώνει πώς "συγκλίνουμε σε πολλά και μπορούμε σε περισσότερα"..Στο μεταξύ, η κεντρική επιτροπή του Σύριζα τελείωσε την συνεδρίαση της, παραπέμποντας στο συνέδριο του Ιουλίου τα βασικά ζητήματα τριβών στον "νέο και ενιαίο Σύριζα" που αφορούν την οργανωτική συγκρότηση και λειτουργία - σε σχέση με τις συνιστώσες - και ζητήματα πολιτικής..Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα, ο "ηγέτης της αριστεράς" προσφέρει τρεις "δυνατότητες" στα κόμματα και οργανώσεις που συγκρότησαν και διαμόρφωσαν αυτό το μετωπικό πολιτικό σχήμα. Να αυτοδιαλυθούν, να μετατραπούν σε "τάσεις", η να "συμμετέχουν" σαν "παρατηρητές"..Είναι ξεκάθαρο ότι οι επιλογές της ηγετικής ομάδας ( επιλογές απόλυτα διακριτές, εδώ και πολύ καιρό ) για σαφέστερες και ταχύτερες πολιτικές "προσαρμογές" του κόμματος στο πλαίσιο του εγχώριου, ευρωπαϊκού  και ευρύτερου ιμπεριαλιστικού - καπιταλιστικού συστήματος, επιτάσσουν την λήψη αντίστοιχων οργανωτικών μέτρων ελέγχου και ανάλογες πολιτικό - οργανωτικές προσαρμογές..Έτσι, πιθανότατα, οι ηγεσίες των συνιστωσών, που εισήλθαν στον Σύριζα σαν οργανωμένες δυνάμεις, η θα αυτοκαταργηθούν, η θα συναινέσουν στην μετατροπή τους σε τάσεις, παρατηρητές, ρεύματα..δηλαδή σε αέρα κοπανιστό..

ΑΣΑΝΤ ΣΕ ΜΜΕ ΑΠΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ..

Με δηλώσεις του σε ΜΜΕ από την Αργεντινή, ο Πρόεδρος της Συρίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις που διαμορφώνονται. Απέκρουσε και διέψευσε κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή της κυβέρνησης του, σχετική με χρήση χημικών όπλων, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να κρυφτεί. 'Πιθανότατα χρησιμοποιούν τις κατηγορίες ως πρελούδιο για πόλεμο εναντίον της Συρίας. Η Δύση ψεύδεται και χαλκεύει αποδείξεις για να εξαπολύσει πολέμους" δήλωσε ο Άσαντ. Τοποθετήθηκε υπέρ των διαπραγματεύσεων με στόχο την ειρήνη, "όχι όμως με τρομοκράτες" όπως είπε..Σχετικά με τις απαιτήσεις των ευρωατλαντικών  - Νατοϊκών κέντρων, που ζητούν "να παραιτηθεί" και τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις - παρεμβάσεις του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Κέρι, ο Σύρος πρόεδρος σχολίασε ότι "παραίτηση ίσον φυγή"..Και συνέχισε λέγοντας "Δεν ξέρω αν ο Κέρι, η άλλος, έλαβε εντολή να μιλά εξ ονόματος του λαού της χώρας μου,  για το ποιος θα μείνει η θα φύγει..Αυτό θα το αποφασίσει ο Συριακός λαός στις προεδρικές εκλογές του 2014"..   

ΣΥΡΙΑ - ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 84ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..

Όπως αναφέρει το "Συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων" κάποιοι "άγνωστοι" απήγαγαν τον 84 χρόνο πατέρα.. του υφυπουργού εξωτερικών της Συρίας Φαικάλ Μοκντάντ, από το χωριό του, με το όνομα Γόσομ..Όπως μεταδίδεται, πρόκειται για πράξη "αντιποίνων"..

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ "ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ" ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ..

Πετυχημένο χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι το ταξίδι "για δουλειές" του κ.Σαμαρά και  υπουργών - επιχειρηματιών στην Κίνα.. Ίδωμεν..Βεβαίως, ο εγχώριος και δυστυχής λαός μας, ενδιαφέρεται και αγωνιά για τις δικές του δουλειές, που πάνε χάλια..Και όλες οι προβλέψεις, πλην - ίσως - "ταξιδιωτών" σε ταξίδια μακρινά, αναφέρονται σταθερά σε μεγάλη ανυποχώρητη ανεργία και μεγάλη ύφεση..Φυσικά, την βαρύνουσα σημασία φέρει η γνώμη του κ. Μίχαλου..Και πάλι ίδωμεν..

ΛΙΒΥΗ - ΤΡΙΠΟΛΗ - ΜΙΚΡΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Μικρή έκρηξη, χωρίς κανενός είδους ζημιές, στην Τρίπολη της Λιβύης και - όπως μεταδίδεται - από παγιδευμένο αυτοκίνητο, στον δρόμο που βρίσκονται οι πρεσβείες Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας, Αλγερίας και απέναντι από την Ελληνική πρεσβεία.

ΙΤΑΛΙΑ - ΡΩΜΗ - ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κατέκλυσαν σήμερα την Ιταλική πρωτεύουσα, διαδηλώνοντας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα εργατικών συνδικάτων και αριστερών οργανώσεων..

ΠΙΘΑΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ 2014 - ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η έκθεση - επικαιροποιημένο μνημόνιο για την Ελλάδα,  παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες από στελέχη της κομισιόν - ευρωζώνης - ΕΕ. Πρόκειται για μία εκτίμηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του κρατικού μηχανισμού της χώρας, εκ μέρους του ευρωζωνικού - ευρωενωσιακού ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού κέντρου...Η έκθεση "προτάσσει" ακόμα ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις - ξεπουλήματα και ενίσχυση ολόκληρου του πλέγματος εξάρτησης της χώρας..Εκτιμά σαν "βελτιωμένη" την κατάσταση της μνημονιακής εγχώριας οικονομίας και τις επιδόσεις του εγχώριου μπλοκ εξουσίας..Εκφράζει "παράπονα" και υποδείξεις για τις "αδύνατες πλευρές" στην υλοποίηση των προγραμμάτων..Επιμένει στην στοχοποίηση του Δημόσιου τομέα..Δηλώνει ικανοποίηση για την "πρόοδο" προς την εργατική - κοινωνική εξαθλίωση, την κατακόρυφη πτώση του εργατικού κόστους κλπ..Ανακοινώνει ένα "καυτό" καλοκαίρι με πολλές δεκάδες παρεμβάσεις που θα εφαρμοστούν (σαν προαπαιτούμενα στις επόμενες δόσεις της εξάρτησης και της πλουτοκρατίας - πιο απελευθερωμένα ωράρια καταστημάτων, απελευθέρωση επαγγελμάτων, αυξήσεις αντικειμενικών τιμών ακινήτων και πολλά άλλα )..Επιπλέον, ανακοινώνει στους "εγχώριους ιθαγενείς" νέα μέτρα για το 2014, εάν στον φθινοπωρινό έλεγχο της Τρόικα "αποκαλυφθεί" δημοσιονομικό "κενό"..  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ - ΜΙΑ "ΙΣΤΟΡΙΑ" ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ..

Απεργία εκπαιδευτικών Μέσης εκπαίδευσης..Αυτή που δεν έγινε..Μια "ιστορία" περίεργη και πικρή, από την "αρχή έως το τέλος"...Κυρίως, μια "ιστορία" ικανή για εξαγωγή ουσιαστικών και σταθερών συμπερασμάτων, βέβαια για αυτούς που θέλουν και μπορούν..

ΣΤΗΝ "ΓΡΑΜΜΗ" ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Με δεδομένα, τα ιδιαιτέρως περιορισμένα στρατιωτικά αποτελέσματα και τις διάφορες αθλιότητες, που δεν κρύβονται, εκ μέρους των ακραίων σκοταδιστών - αντιδραστικών - "ισλαμοφρόνων ομοϊδεατών" τους, της λεγόμενης "αντιπολίτευσης για την ελευθερία" στη Συρία, οι Ομπάμα και Ερτογάν κινήθηκαν - τουλάχιστον επισήμως - σε πλαίσιο "πολιτικών" διαπιστώσεων σχετικά με την πορεία της ιμπεριαλιστικής επιχείρισης ενάντια στη Συρία..Σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον, αναφέρθηκαν σε "αύξηση των πιέσεων για να φύγει ο τυραννικός Άσαντ" και "διευκρίνισαν" πως σχετικά με "ζώνη απαγόρευσης πτήσεων" στην Συρία, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο ΟΗΕ..Από την πλευρά του, ο Ερτογάν προσπάθησε να πλασαριστεί σαν "εγγυητής" στο Παλαιστινιακό και ο Ομπάμα του έδωσε "κατεύθυνση ομαλοποίησης" των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ, συντονίζοντας και ομογενοποιώντας την ΝΑΤΟ - ιμπεριαλιστική στρατηγική στην περιοχή..Ο Ερτογάν δεν απέφυγε και μια κάποια αναφορά στο Κυπριακό..

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΤΟΓΑΝ - ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ - ΕΡΤΟΓΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Ανεβάζουν τους τόνους τα ΝΑΤΟτσομπανόσκυλα της Άγκυρας ενάντια στην Συρία..Μετά τα  αλλεπάλληλα γεγονότα που συνέβησαν την τελευταία περίοδο, γεγονότα που ανατρέπουν τις πολεμικές προπαγάνδες και τους πολεμικούς σχεδιασμούς ενάντια στη Συρία ( υπόθεση χημικών, απαγωγές ιερέων και κυανοκράνων κλπ ) από τους "αντιπολιτευόμενους" που ανοιχτά στηρίζει η Άγκυρα, επιχειρούν απελπισμένα να "επαναφέρουν το κλίμα"..Η βομβιστική επίθεση στην συνοριακή πόλη Ρειχανλί, με 45 τουλάχιστον νεκρούς, επιχειρείται να "φορτωθεί" πάσι θυσία στην Δαμασκό..Ο Ερτογάν μάλιστα ( όπως και ο Νταβούτογλου ) εκτοξεύει απειλές ότι "θα πληρώσουν" αυτοί που τα βάζουν με την Τουρκία.. Είναι βέβαια ο ίδιος, ο Τούρκος πρωθυπουργός, που απέδιδε με δηλώσεις του την βομβιστική ενέργεια  αλλού, δηλ. σε αυτούς που επιδιώκουν να χαλάσουν την "ειρηνευτική διαδικασία στο Κουρδικό"..Την Πέμπτη ο Ερτογάν θα συναντηθεί με Ομπάμα στον Λευκό Οίκο..

"ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ" ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για "κινδύνους για το δημόσιο συμφέρον" οι οποίοι επέβαλαν την επιστράτευση.. Μίλησε ακόμα για "εκατό χιλιάδες οικογένειες που είναι στα κάρβουνα"..Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει κάθε απεργία σαν "απειλή για το δημόσιο συμφέρον" ( ακραία εφαρμογή της θεωρίας του λεγόμενου κοινωνικού αυτοματισμού ) και επιλέγει την απόλυτη εκτροπή, την καταστολή, αφού οι εκπαιδευτικοί δεν είναι η πρώτη περίπτωση επιστρατευόμενου κλάδου, την τελευταία περίοδο..Αντιθέτως, έχουμε να κάνουμε με πάγια - πλέον - πρακτική..Σε ότι αφορά τις "εκατό χιλιάδες οικογένειες που είναι στα κάρβουνα" θα συμφωνήσουμε μεν, αλλά όχι στον αριθμό..Ολόκληρη η Ελλάδα είναι στα κάρβουνα ( πλην ορισμένων ) και σίγουρα κάτι ξέρει ο κ. Κεδίκογλου σχετικά με αυτό...Αποκλείεται να μην γνωρίζει τίποτα.. 

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΕΙΔΟΣ ( άρθρο του Νίκου Μάνδυλα - μέλους της ΣΕ της ΕΡΓΑΚ )


Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα έχει ως εξής: Λιγνίτης 52%, υδροηλεκτρική ενέργεια 12%, φυσικό αέριο 20%, ΑΠΕ 4,3%, πετρέλαιο 0,3%, εισαγωγές και εξαγωγές 12%.
Η ημερήσια ζήτηση είναι 6000MW, η ΔΕΗ παράγει και παίρνουμε το 3.5ΟΟ με 4000 ΜW.  Από τις ΑΠΕ, τις 1000 GW εως 1200GW τις εισάγουμε.
     Η εγκατεστημένη ισχύς της ΔΕΗ φτάνει στις 16200KW, θα μπορούσαμε δηλαδή όχι να εισάγουμε, αλλά να πουλάμε.
Συγχρόνως θα ήταν αυτό ένας μεγάλος μοχλός πραγματικής ανάπτυξης, προσφέροντας θέσεις εργασίας.
Παρ΄όλα αυτά,  κερδοφορία παρουσίασε η ΔΕΗ το 2012 με 30 εκ. ευρώ επιπλέον, δηλ. περίπου 180 εκ.- έναντι ζημιών 148,9 εκ. το 2011, όταν, η με απόφαση της κυβέρνησης,  η πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, δεν θα επιφέρει στο ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 400 εκ. ευρώ..
    Σχετικά με τους λεγόμενους "υψηλόμισθους" εργαζόμενους, τα επονομαζόμενα και "ρετιρέ"..Μετά το 2009 το μισθολογικό κόστος μειώνετε σημαντικά και σταθερά, συνολικά 600 εκ.  Η μέση, ανά εργαζόμενο, μισθολογική δαπάνη μειώθηκε κατά 39% . Συγκεκριμένα. Α. διπλωματούχους μηχανικός από 1190 ευρώ – 3700 (στο τέλος του εργασιακού του βίου), λαμβάνει  καθαρές αποδοχές από 800- 2400 ευρώ.
Β. για πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 600-2300 ευρώ.
Γ. Για μισθωτούς δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης από 450-1700 ευρώ.
  Η ΔΕΗ το 1994 είχε 36.670 εργαζόμενους. Σήμερα 19 χρόνια μετά, με πολύ περισσότερους πελάτες, με εκατοντάδες χιλιόμετρα δίκτυο παραπάνω, υψηλής, μέσης και χαμηλής τάσης, έχει κάτι παραπάνω από 19.000 εργαζόμενους. Δηλαδή οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ μειώθηκαν κατά 16.000 στο διάστημα αυτό, ενώ οι δραστηριότητες στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν εντυπωσιακά.
Ποια είναι αυτή η περιβόητη ανάπτυξη;  Καμιά επιχείρηση, χωρίς προσωπικό, δεν μπορεί να ατενίζει το μέλλον.
    Αλλά η ΔΕΗ δεν πωλείτε εύκολα. Και δεν πωλείτε, γιατί χαρίζετε από μέσα. Χαρίζεται μεθοδικά. Δεν συμφέρει να την πάρουνε απέξω, τους συμφέρει να την τρώνε από μέσα. Με άλλα λόγια, ιδιωτικοποίηση εντός και μέσα από την ΔΕΗ, μέσα από τα αντικείμενα της, με άλλα λόγια και πρακτικά, όλα σε εργολάβους..
Τι είναι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις που αναγράφονται στο τιμολόγιο της ΔΕΗ;
Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις αφορούν τη μεταφορά και τη διανομή της ενέργειας που κατανάλωσες.
Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις αφορούν την παραγωγή και την προμήθεια ενέργειας που κατανάλωσες. Δηλαδή την επιδότηση στην τιμή που έχουν οι κάτοικοι των μη διασυνδεδεμένων νήσων, την επιδότηση των πολυτέκνων, των άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως και των ειδικών τιμολογίων π.χ. αγροτικού τιμολογίου κ.α.
Τέλος για να πληρώνονται οι παραγωγοί (ΑΠΕ) μεγαλύτερη τιμή KWh από την κατανάλωση.
Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις που αφορούν το κόστος μεταφοράς του ρεύματος  - διανομής και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είναι στάνταρ είτε έχεις ΔΕΗ είτε έχεις εναλλακτικό πάροχο, δηλ. ιδιωτικές εταιρίες.
 Η "κοινωνική πολιτική" - δηλαδή η αντικοινωνική, της κυβέρνησης, με τα λεφτά των υπολοίπων καταναλωτών είναι να αγοράζουμε ακριβά και να πουλάμε φτηνά π.χ να αγοράζουμε απ’τις ΑΠΕ 0,45 ευρώ την KWh και να πουλούν με 0,8 ευρώ στον καταναλωτή...Εάν μετακυλούσε η τιμή KWh των ΑΠΕ στον καταναλωτή, τι αυξήσεις θα είχαμε..Θα έφθαναν έως και 400%..Αν μετακυλούσε η τιμή της KWh της παραγωγής των μη διασυνδεδεμένων δικτύων (νησιών), που είναι πολύ μεγαλύτερη  της τιμής παραγωγής, τι αυξήσεις θα είχαμε; Θα είχαμε τεράστιες αυξήσεις.
Ας  μην θεωρούμε λοιπόν δεδομένο, στις συνθήκες που διαμορφώνουν, τα τρία αγαθά του ανθρώπου, ρεύμα, νερό και αέρα. Η ΔΕΗ Δημόσια, ισχυρή, διαρκώς αναπτυσσόμενη, αποτελεί μεγάλο εφόδιο και πλεονέκτημα για την χώρα και επίσης, σιγουριά και εγγύηση για τον Ελληνικό λαό. Αυτό, στις γνωστές συνθήκες που διαμορφώνονται, αποτελεί ένα σταθερό μέτωπο αγώνα, κοινωνικής λαϊκής αφύπνισης και διεκδίκησης.


Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


    Ο πρωθυπουργός κ.Σαμαράς υπέγραψε την επιστράτευση, η λοιπή συγκυβέρνηση συμφωνεί, η ΝΔ "διέγραψε" και αποδοκίμασε τον "δικό της" πρόεδρο της ΟΛΜΕ και τα "φύλλα πορείας" δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών ετοιμάζονται "προς παράδοσιν"..Με δεδομένο ότι δεν είναι η πρώτη,αλλά πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση σε ένα κατάλογο επιστράτευσης απεργών - απεργιών που ολοένα και μεγαλώνει, τίθεται ευθέως το ζήτημα εάν ισχύει  η όχι ακόμα στην Ελλάδα το Συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας..Ακόμα, εάν η κυβέρνηση εισάγει μοντέλο με "νέες προδιαγραφές" σχετικές με το απεργιακό δικαίωμα. Εάν ναι - και σε αυτή τη βάση - καλούμε την κυβέρνηση να ανακοινώσει αναλυτικά αυτές τις "νέες προδιαγραφές" και επίσης να ανακοινώσει συγκεκριμένη λίστα των εργασιακών κλάδων που διαθέτουν το απεργιακό δικαίωμα και που τους επιτρέπεται από την "εξουσία" να απεργούν..
  Επί της ουσίας, η "επιχειρηματολογία" ακούστηκε. "Ανησυχούν" για το μέλλον των παιδιών και αρνούνται τον "εκβιασμό" μιας απεργίας στη διάρκεια των εξετάσεων..Βεβαίως δεν ανησυχούν, ούτε κόπτονται, για το 27% της ανεργίας, ούτε ανησυχούν για το 64% της ανεργίας των νέων..Δεν ανησυχούν για το γεγονός πως για την υποτιθέμενη υποχώρηση της ανεργίας θα χρειαστούν πολλά - πολλά χρόνια και ούτε ανησυχούν που έχουν ήδη καταδικάσει αυτούς τους νέους που θα εισαχθούν τώρα στα ΑΕΙ σε μόνιμη ανεργία η σε "ελαστική - εκβιαζόμενη" εργασία.
 Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ( ανεξάρτητα κομματικής η πολιτικής αφετηρίας του καθένα ) ότι - μεταξύ άλλων - βρίσκεται τώρα σε ραγδαία κλιμάκωση ένα σχέδιο αποδιάρθρωσης - διάλυσης του Δημόσιου τομέα, με εντολέα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εκτελεστικό όργανο το ευρύτατο εγχώριο μπλοκ εξουσίας και την κυβέρνηση. Όλοι γνωρίζουν ότι μεθοδεύονται χιλιάδες απολύσεις, όλοι γνωρίζουν ότι ο Δημόσιος τομέας αποδομείται και στοχοποιείται παντοιοτρόπως.Οι ποικίλες παθογένειες - και - του Δημοσίου τομέα της χώρας (που σε κάθε περίπτωση δεν προσεγγίζουν καν τις παθογένειες και την διαφθορά του εγχώριου ιδιωτικού μεγάλο- κεφαλαίου) χρησιμοποιούνται από το μπλοκ εξουσίας για φτηνή και προσχηματική προπαγάνδα που εξυπηρετεί το βασικό τους σχέδιο. Αυτό ισχύει και στον εκπαιδευτικό τομέα, για τις διάφορες σύνθετες παθογένειες του οποίου, ευθύνονται πολλοί και διάφοροι "αριστεροδεξιοί" παράγοντες, σε μεγάλο βάθος χρόνου, με πρώτο - όμως - υπεύθυνο και ουσιαστικό καθοδηγητή το εγχώριο ( και καλά δικτυωμένο) σύστημα αστικής ιδεολογίας και εξουσίας που κυριαρχεί και αναπαράγεται..Σήμερα, όμως, η φύση του διακυβεύματος τοποθετεί τα υπαρκτά αυτά θέματα σαν δευτερεύοντα. Κεντρικό λαϊκό ζήτημα σήμερα αποτελεί η διάσωση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών της χώρας, μαζί και της Δημόσιας παιδείας και των εργαζομένων εκεί, όπως και όλων των εργαζομένων..Ακόμα, κεντρικό ζήτημα αποτελεί η ενίσχυση της γενικής λαϊκής αντίστασης, της αντίστασης όλων των εργαζομένων πρωτίστως στους χώρους δουλειάς, η ενίσχυση της εργατικής ενότητας στην βάση του εργαζόμενου κόσμου, ενάντια στην "στρατιωτική" διακυβέρνηση, ενάντια στον διαρκώς εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή. Αντίσταση και επίθεση για την υπεράσπιση των Συνταγματικών - πολιτικών δικαιωμάτων και των εργατικών κατακτήσεων, με πρώτο το δικαίωμα της απεργίας ( της απεργίας χωρίς όρους και υποσημειώσεις ). Μαζί και συγκροτημένα, μέσα από τα συνδικάτα, εργατικές ομάδες, συσπειρώσεις, εργατικές κινήσεις και εργατικές επιτροπές αντίστασης μπαίνει το γενικότερο θέμα της αντίστασης και της ανατροπής μιας κυρίαρχης πολιτικής που ολοένα και χειροτερεύει, μιας πολιτικής που καταστρέφει τις κοινωνικές λαϊκές υποδομές, ξεπουλά την χώρα και εξαθλιώνει μαζικά και ασταμάτητα τον λαό, προκαλώντας πείνα, δυστυχία, ανασφάλεια, ανεργία στους πολλούς - ευρώ και πάλι ευρώ στην εξαρτημένη εγχώρια πλουτοκρατία, που "πάει καλά" και δεν το κρύβει..

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΜΑΡΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ...

Υπέγραψε ο πρωθυπουργός την επιστράτευση των εκπαιδευτικών (των οποίων το συνδικαλιστικό όργανο αποφάσισε την πρόταση απεργιακών κινητοποιήσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις) και - σύμφωνα με πληροφορίες - από Δευτέρα αρχίζει η διανομή των "φύλλων πορείας" (επίταξης) σε δεκάδες χιλιάδες καθηγητές..

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΛΕΠΕΙ Η MOODYS

Αυξημένη εκτιμά την ύφεση για φέτος ο "οίκος" Moodys και συγκεκριμένα στο 5,3%, σε αντίθεση με την εκτίμηση της κομισιόν που προβλέπει 4,2%..Επιπλέον ο "οίκος" θεωρεί θετικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχέδιου και την πώληση του ΟΠΑΠ..

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ενώ απομένουν λίγες ημέρες έως την 14η του Μάη και την λήξη της μετενέργειας, στον "αέρα" παραμένουν ακόμα οι διαδικασίες υπογραφής της νέας Εθνικής Σύμβασης Εργασίας καθώς αυτές παρουσιάζουν διάφορες "εμπλοκές και επιπλοκές"..Το μόνο βέβαιο, πως το μεγάλο θύμα θα είναι οι εργαζόμενοι της χώρας μας.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΧΕΙΓΚΕΛ ΓΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ..

Έντονη η ιμπεριαλιστική κινητικότητα και ισχυρό το "ενδιαφέρον" για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή..Σε ομιλία του σε ινστιτούτο στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός υπουργός στρατιωτικών Τσακ Χέιγκελ έκανε αναφορές σε "πιο αποτελεσματικές λύσεις" και δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να κινηθούν " διπλωματικά, οικονομικά, ανθρωπιστικά αλλά και στρατιωτικά, μαζί με τους συμμάχους τους"..Με λίγα λόγια, να κινηθούν με όλα τα μέσα..

ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ..

Αιφνιδιαστική παρουσία στο Αφγανιστάν, με προφανή - εκτιμούμε - συμβολική σημασία για την ευρύτερη περιοχή και τις εκεί εξελίξεις, πραγματοποίησε η καγκελάριος, συνοδευμένη από τον Γερμανό υπουργό άμυνας, προκειμένου να "επιθεωρήσει" τις γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην χώρα αυτή, στο πλαίσιο της Νατοϊκής δύναμης..

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΝΕΡΓΙΑ 27% - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ - ΓΙΑ "ΜΕΙΩΣΗ" ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟ 2014 ΜΙΛΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.. ΕΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ..

Με ανακοίνωση της η ΕΛΣΤΑΤ ξεκαθαρίζει το τοπίο και δείχνει καθαρά την εικόνα. Στο 27% διαμορφώνεται τώρα η επίσημη ανεργία στην Ελλάδα..Από τον Γενάρη 2013 μέχρι τώρα στην κατάσταση της ανεργίας (εξαθλίωσης δηλ. με βάση την σημερινή πραγματικότητα) προστέθηκαν 11.663 πρώην εργαζόμενοι ..Το σύνολο των ανέργων που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία είναι 1.320.189 άνθρωποι. Από τον Φλεβάρη του 2012 μέχρι τώρα προστέθηκαν προστέθηκαν στον τεράστιο στρατό των ανέργων 245.021 άνθρωποι..Ο υπουργός οικονομικών Στουρνάρας, σε δηλώσεις του, επαναλαμβάνει τα περί "μείωσης" της ανεργίας το 2014, την στιγμή που τόσο η γενικότερη οικονομική πολιτική, όσο και οι μεθοδεύσεις για απολύσεις στον Δημόσιο τομέα προδιαγράφουν τις εξελίξεις..

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΑ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ "ΕΠΙΛΥΣΗΣ" ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ - ΝΕΑ ΑΠΑΓΩΓΗ, ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΠΟ "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ" - ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Διάσκεψη "τερματισμού των εχθροπραξιών" ανακοινώθηκε μετά τις συνομιλίες του ΥΠ ΕΞ των ΗΠΑ Κέρι, με τους Πούτιν - Λαβρόφ στην Μόσχα..Νέο σοβαρό θέμα ανακύπτει από την σύλληψη - απαγωγή τεσσάρων κυανοκράνων του ΟΗΕ από "αντιπολιτευόμενους" ένοπλους στα υψίπεδα του Γκολάν..Σημαντική εξέλιξη, η ανακατάληψη από τον Συριακό στρατό της στρατηγικής σημασίας πόλης Χιρμπέρ Γαζάλεχ, που απελευθερώνει μια κρίσιμη οδική αρτηρία..

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΜΙΣΘΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΤΩΣΗ 10% - 20% ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η λήξη της τρίμηνης μετενέργειας στις 14 του Μάη, σε συνδυασμό με την μη ανανέωση συμβάσεων και την γενικότερη νομοθετημένη πολιτική, θα προκαλέσει - σύμφωνα με κοινά αποδεκτές εκτιμήσεις - ταχύτατη συρρίκνωση του μισθολογίου των εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 10% - 20%..Η εξαθλίωση της εργατικής τάξης καλπάζει και η "ανταγωνιστικότητα" της οικονομίας των αφεντικών θεριεύει..

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ - ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ - ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΡΤΟΓΑΝ ΝΑ "ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝΟΥΣ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΕΝΩ ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ" ΣΙΩΠΟΥΝ..

Ενώ, όπως είναι γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα έχει χαρακτηρίσει "κόκκινη γραμμή" (επίθεσης)  ενάντια στην Συρία και τον Άσαντ προσωπικά την χρήση χημικών όπλων, Επιτροπή του ΟΗΕ που διεξάγει έρευνες, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν στοιχεία και ισχυρές ενδείξεις πως οι "αντάρτες" της αντιπολίτευσης έχουν κάνει χρήση χημικών - και - συγκεκριμένα του νευροτοξικού Σαρίν..Τα στοιχεία συλλέγονται ανάμεσα σε θύματα και πρόσφυγες των εχθροπραξιών..Την ίδια στιγμή, τα "αθώα" και "πολιτισμένα" και "δημοκρατικά" Νατο-τσομπανόσκυλα της Άγκυρας, δια στόματος Ερτογάν σε ομιλία του σε βουλευτές του "ισλαμόφρονως" δεξιού κόμματος του, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση και απειλές στον Σύριο πρόεδρο, μιλώντας για "σφαγέα που θα τιμωρηθεί"...Στο μεταξύ δεν έχουν γίνει γνωστά νέα, σχετικά με την τύχη των δύο απαχθέντων ιερέων, ενώ "περίεργη σιγή" σχετικά με το θέμα κυριαρχεί στα διάφορα "δυτικά" κέντρα..

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ - ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ - ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Η αιματηρή αεροπορική επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική βάση του Συριακού κράτους στα περίχωρα της Δαμασκού θεωρείται πανθομολογούμενη, με εξαίρεση το ίδιο το Ισραήλ, που μέχρι στιγμής επισήμως σιωπά..Για πράξη "κήρυξης πολέμου" και για αντίποινα "με δικούς της τρόπους" μιλά η Συριακή κυβέρνηση..Το συγκεκριμένο γεγονός της αεροπορικής επίθεσης περιέχει προθέσεις και δυναμικές που προκαλούν κινδύνους γενίκευσης της σύρραξης με τις ισχυρές, ευρύτερες τοπικές δυνάμεις που αντιτάσσονται στα Νατοϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.   Είναι σαφές ότι η ιμπεριαλιστική επιδρομή στην Μέση Ανατολή, με επίκεντρο σε αυτή τη φάση την Συρία, κλιμακώνεται. Αυτό επιβεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, από την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠ ΕΞ των ΗΠΑ Κέρι στην Κωσταντινούπολη, για να ενισχύσει στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά τις ισλαμικές ομάδες της "συριακής αντιπολίτευσης" αλλά και από τις ακόμα πιο πρόσφατες δηλώσεις Ομπάμα που κινήθηκαν σε ανοιχτά πολεμική κατεύθυνση, με επαναφορά και του πολυπαιγμένου έργου των "χημικών όπλων", απαραίτητων στην προπαγανδιστική προετοιμασία κάθε ιμπεριαλιστικής επιδρομής..Βασικό στοιχείο της Νατοϊκής ιμπεριαλιστικής "αδημονίας" αποτελεί η αδυναμία  των  ένοπλων ομάδων που στηρίζουν με κάθε τρόπο, να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα..Τα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι αυτονόητο ότι προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και πλήρη εναντίωση στους γειτονικούς λαούς της περιοχής, όπως και στον Ελληνικό λαό  - που επιπλέον -  τους εκθέτουν σε τεράστιους κινδύνους και περιπέτειες.

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ελληνικό Πάσχα 2013..Φτώχεια, απόλυτη εξαθλίωση για πάρα πολλούς - και -  κυρίως, πλήρης ανασφάλεια και απαισιοδοξία..Λίγα η και καθόλου χρήματα στις τσέπες του άνεργου και εργαζόμενου κόσμου..Η ανησυχία για τα "ακόμα χειρότερα που έρχονται" παντού κυρίαρχη. Μια χώρα κάτω από την βαριά μπότα των ιμπεριαλιστικών κέντρων και του πανάθλιου εγχώριου μπλοκ εξουσίας..Κάθε νέα "είδηση" και ένας ακόμα εχθρός της ελπίδας, κάθε νέα είδηση και ένα ακόμα αντιλαϊκό εξοντωτικό μέτρο, από αυτά που δεν έχουν τελειωμό.. Πάσχα 2013, στα χρώματα του γκρίζου και του μαύρου για τον λαό μας..Για κάποιους, πάλι, όχι...

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ - 27% Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

Σύμφωνα με έκθεση "ανοιξιάτικων" εκτιμήσεων που παρουσίασε ο επίτροπος οικονομικών Όλι Ρεν, έκθεση που αφορά το σύνολο των οικονομικών δεικτών και μεγεθών κατά χώρα και συνολικά της ευρωζώνης, επιβεβαιώνεται ότι η ανεργία στην Ελλάδα το 2013 θα βρίσκεται στο 27%..

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Εργατικές, λαϊκές συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο χτες, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις, όπως π.χ στην Κωσταντινούπολη που οι δυνάμεις καταστολής του τουρκικού κράτους επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στους συγκεντρωμένους..