Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

1η ΜΑΗ 2Ο14 - ΕΝΑΚ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                     Αγώνας για δουλειά - μόρφωση - εθνική ανεξαρτησία
                                           ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ
Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο το 1886, οι 200 εκτελεσμένοι της Καισαριανής, οι μεγάλοι και μικροί αγώνες του λαού μας δείχνουν ότι τίποτα δε κατακτιέται χωρίς αγώνες. Τίποτε δεν κρατιέται χωρίς ισχυρή αντίσταση.
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής και μιας αγριότατης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, δε δίστασε να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, να πάρει πίσω κατακτήσεις δεκαετιών, να προχωρήσει στις πρώτες απολύσεις μετά από 100 χρόνια, να καταργήσει το Πανεπιστημιακό άσυλο, να προχωρήσει σε απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και επιστρατεύσεις εργαζομένων επιχειρώντας να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην απεργία. Δεκάδες κατακτήσεις και «αυτονόητα» βρέθηκαν χαμένα για να αυξηθεί το κέδρος των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων. Μόνο με ισχυρή γραμμή αντίστασης όλα αυτά δε θα περάσουν, θα ματαιωθούν.
                          Να ξαναμπεί το λαϊκό-εργατικό κίνημα στο προσκήνιο
Κανείς πλέον δε πρέπει να τρέφει αυταπάτες. Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις, δεν υπάρχει ατομική διέξοδος από την κρίση. Μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος μαζικός ανυποχώρητος αγώνας. Οι κρίσεις είναι δομικό στοιχείο του συστήματος του οποίου ζούμε. Δεν  υπάρχουν «έξυπνες» λύσεις. Το πολιτικό εμπόριο ελπίδας δεν πρέπει να περάσει. Η εμπειρία έδειξε ότι το σύστημα αυτό που πραγματικά φοβάται είναι οι απεργίες διαρκείας, οι καταλήψεις και οι μαζικές διαδηλώσεις και η συγκροτημένη πολιτική προοπτική.
Η ΕΝΑΚ και η Πορεία Αριστερή σας καλούν να δυναμώσετε τη φωνή της αντίστασης. Να διαμορφώσουμε από κοινού ένα συγκροτημένο, δυναμικό ανεξάρτητο κέντρο αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, το εγχώριο μπλοκ εξουσίας και τα κόμματα-παρατάξεις που τους στηρίζουν. Ενισχύστε τις γραμμές μας μέσα στους χώρους δουλειάς, στα χωριά, τις συνοικίες, τα σωματεία, τα συνδικάτα και τους συλλόγους.
                      Να δράσουμε και να αποφασίσουμε το μέλλον μας από κοινού.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σε κλιμάκωση, διεύρυνση και ένταση, βρίσκεται η λαϊκή κινητοποίηση και εξέγερση των πληθυσμών, πόλεων και περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, ενάντια στην "κυβέρνηση" που, μετά τα γνωστά γεγονότα, έχει σχηματιστεί στο Κίεβο με την πλήρη υποστήριξη του ευρωατλαντικού παράγοντα. Οι εξεγερμένοι πληθυσμοί δεν αναγνωρίζουν και εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους με την κυβέρνηση που υπάρχει στο Κίεβο, την οποία χαρακτηρίζουν παράνομη, χουντική, ακροδεξιά, φασιστική. Στην επικαιρότητα την τελευταία περίοδο βρίσκεται το θέμα των στρατιωτικών που κρατούνται στο Σλαβιάνσκ, καθώς, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έφθασε εκεί ομάδα διαπραγματευτών σχετικά με το θέμα.
Όπως μεταδίδεται, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν οι κάτοικοι της πόλης, ο Γερμανός   συνταγματάρχης Άξελ Σνάιντερ, είπε στους δημοσιογράφους "ότι δεν τον άγγιξαν και ότι κανένα μέλος της αποστολής δεν υπέστη σωματική κακοποίηση".
"Όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματικοί είναι καλά στην υγεία τους και κανένας τους δεν είναι άρρωστος. Δεν έχουμε κάποια ένδειξη για το πότε θα επιστρέψουμε", είπε και επίσης δήλωσε ότι ο δήμαρχος του Σλαβιάνσκ έχει εγγυηθεί για τα θέματα ασφάλειας ".
Σε μία επιπλέον εξέλιξη,  στην κατάληψη του κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού στο Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία προχώρησαν  το απόγευμα της Κυριακής οι κάτοικοι, σύμφωνα με το το Reuters.


Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΕΡΗΜΙΤΗ - "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ" - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Να μπούμε στην ουσία και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Εάν η Κέρκυρα χρειάζεται επενδύσεις, σίγουρα η "επένδυση" στο οικοσύστημα της περιοχής του Ερημίτη (και όχι μόνο εκεί) είναι επένδυση θυσίας, μια αντί - οικονομική επένδυση καταστροφής για την Κέρκυρα και τον εναπομείναντα πλούτο της. Με κριτήρια πολιτικά - οικονομικά και κοινωνικά έρχεται και ξαναέρχεται επίμονα στο προσκήνιο το ζήτημα της λεγόμενης "ανάπτυξης". Τι είδους, για ποιους, τι πραγματικότητα διαμορφώνει στο παρών και στο μέλλον. Είναι φανερό πως το εγχώριο μπλοκ εξουσίας, σε κάθε εκδοχή του, αλλά και το τοπικό επίσης, αδυνατούν να υπερβούν εαυτούς, αδυνατούν να σχεδιάσουν η να στηρίξουν οτιδήποτε διαφορετικό απο το μοντέλο της εξάρτησης - ξεπουλημάτων στους "διεθνείς επενδυτές", παραχώρησης - λεηλάτησης του φυσικού πλούτου της χώρας - στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων συμφερόντων. Το μοντέλο δηλαδή της εξάρτησης απο ΗΠΑ - ΔΝΤ - ΕΕ και το διεθνές κύκλωμα εξουσίας των πολυεθνικών. Είναι φανερό, πως για όλους αυτούς που στηρίζουν και αναπαράγουν το σύστημα, η δομική κρίση (του μοντέλου) που έχει προκαλέσει και εδραιώσει στην Κέρκυρα η συνολική πολιτική και οι επιλογές τους, δεν πρόκειται να τους σταματήσει απο την συνέχεια στην ίδια κατεύθυνση. Αυτή και μόνο αυτή την κατεύθυνση υπηρετούν.
  Βασική θέση και πολιτική της ΕΝΑΚ, πρόταση διεκδίκησης και αγώνα προς τον λαό και το τοπικό μαζικό κίνημα είναι πως η Κέρκυρα έχει άμεση ανάγκη ριζικής ανατροπής του οικονομικού - κοινωνικού μοντέλου που - εδώ και πολύ καιρό - έχει πλήρως εδραιωθεί και που χρόνο τον χρόνο αναδεικνύει τα αδιέξοδα και την σαπίλα του. Χρειάζεται ριζικά διαφορετική αντίληψη, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, πολιτικών μέτρων. Και φυσικά η Κέρκυρα χρειάζεται επενδύσεις. Όχι όμως σαν τις "επενδύσεις" ξεπουλήματος και καταστροφής στον Ερημίτη και αλλού. Χρειάζεται σοβαρές και σχεδιασμένες επενδύσεις στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, στις εκπαιδευτικές - αθλητικές - πολιτιστικές δομές, στη συντήρηση - ανάδειξη μνημείων, στην υγεία - πρόνοια - ποιότητα ζωής, στο οδικό δίκτυο, στον ηλεκτροφωτισμό, στην προστασία του φυσικού πλούτου, στην διαχείριση των απορριμμάτων με βάση σύγχρονες τεχνολογίες, στην εργασία και την εξέλιξη των δημόσιων κοινωφελών υπηρεσιών, όπως και πολλά άλλα. Χρειάζεται ριζικά διαφορετική τουριστική πολιτική. Η Κέρκυρα χρειάζεται ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο, με ουσιαστικό ρόλο των ντόπιων παραγωγικών της δυνάμεων. Η Κέρκυρα δεν χρειάζεται να ξεπουλήσει ούτε τον Ερημίτη, ούτε οτιδήποτε άλλο. Τέτοιου είδους επενδύσεις έγιναν στην Κέρκυρα, πριν την χούντα, με την χούντα και αργότερα..
   Όταν το γεωτρύπανο του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης έμπαιναν βιαστικά στον Ερημίτη, με τις σχετικές τοπικές άδειες στην τσέπη, ασφαλώς είχαν τους λόγους τους.. Και η περιορισμένης μαζικότητας κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής (οι πολιτευτές των εκλογών πλειοψήφησαν εκεί) σίγουρα έχει και αυτή κάποιες ερμηνείες. Δεν θα σταθούμε εκεί. Από τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας (Καπαρέλι) μέχρι τώρα, έχει κυλήσει νερό στο αυλάκι. Για την ΕΝΑΚ ήταν και είναι ξεκάθαρο πως η πανέμορφη ΒΑ περιοχή της Κέρκυρας αποτελεί τόπο "υψηλού ενδιαφέροντος" και ποικίλων στοχεύσεων και πως θα συνεχίσει να αποτελεί. Έτσι, αυτό που έρχεται και ξανά έρχεται στο προσκήνιο, σε κάθε ευκαιρία και περίπτωση, είναι το ουσιαστικό πολιτικό - οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα της οργάνωσης και λειτουργίας των δομών του τόπου μας, επί μέρους και συνολικά. Του προσανατολισμού, του μέλλοντος - και - μαζί, σαν βασικού συστατικού, της ζωής του ανθρώπινου δυναμικού της, εργαζομένων - ανέργων κλπ, που χειροτερεύει δραματικά και οδηγείται σε συνθήκες καθεστώτος μόνιμης εξαθλίωσης. Στην πολιτική θέση της ΕΝΑΚ, το θέμα του Ερημίτη τίθεται αναπόφευκτα ευρύτερα. Αφορά το "τοπικό μοντέλο" και μαζί, άρρηκτα συνδεδεμένο, το πρόβλημα των συνθηκών έντασης της εθνικής εξάρτησης και της λαικής εκμετάλλευσης - εξαθλίωσης που ενισχύεται στην χώρα μας και κυριαρχεί. Ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα - "επένδυση" στον Ερημίτη έρχεται να συνδεθεί με το γενικότερο αγώνα και το γενικότερο πρόβλημα της χώρας μας. Και στην  περίοδο που έρχεται θα διαφανούν πολλά.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΑΛΟΥΛΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΣΑΝΤ.

Την ημέρα του Πάσχα, ο πρόεδρος της Συρίας  Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησε επίσκεψη στη χριστιανική πόλη Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού, που πριν μερικές ημέρες ο Συριακός στρατός, με την ενίσχυση της Χεζμπολάχ, ξαναπήρε πλήρως τον έλεγχο. Από τις αρχές του Δεκέμβρη η πόλη αυτή είχε καταληφθεί απο το "Μέτωπο Αλ Νόσρα" παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που προχώρησε σε εκτεταμένες καταστροφές.
Σύμφωνα με την Συριακή κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος της Συρίας επισκέφθηκε το ιστορικό ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας και το ουνιτικό μοναστήρι του Αγίου Σεργίου.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Δηλώσεις απο τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με την "συμφωνία της Γενεύης" και τις γενικότερες εξελίξεις των ημερών, στην Ανατολική Ουκρανία. Συγκεκριμένα ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε πως "γίνονται βήματα -πάνω απ' όλα από εκείνους που άρπαξαν την εξουσία στο Κίεβο- που όχι μόνο δεν τηρούν, αλλά παραβιάζουν βάναυσα τη συμφωνία της Γενεύης"..
Ακόμα δήλωσε σχετικά με την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής κοντά στο Σλαβιάνσκ, πως "ήταν ένα έγκλημα και δείχνει πως το Κίεβο δεν θέλει να ελέγξει τους εξτρεμιστές"...
... "οι αρχές (σ.σ του Κιέβου) δεν κάνουν τίποτα, ούτε καν κουνούν το δαχτυλάκι τους για να αντιμετωπίσουν τα αίτια που κρύβονται πίσω από την βαθιά εσωτερική κρίση στην Ουκρανία"...
Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε και στην ανάμειξη των ΗΠΑ: "Προτού μας δώσουν τελεσίγραφα, απαιτώντας να εκπληρώσουμε αιτήματα μέσα σε δύο η τρεις ημέρες με την απειλή κυρώσεων, θα καλούσαμε επειγόντως τους Αμερικανούς εταίρους μας να αποδεχθούν πλήρως την ευθύνη για εκείνους που έφεραν στην εξουσία" δήλωσε..Όπως είπε, είναι "βέβαιος ότι οι προσπάθειες να απομονωθεί η Ρωσία θα αποτύχουν, γιατί είναι μια μεγάλη, ανεξάρτητη δύναμη που ξέρει τι θέλει"..

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 21 ΑΠΡΙΛΗ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΗΣ.

Συντριβή και ξεσκέπασμα του φασισμού - ναζισμού - ρατσισμού - εθνικισμού και της εγκληματικής, δολοφονικής, δηλητηριώδους, αντιλαϊκής δραστηριότητας του. Κεντρικό πολιτικό θέμα - κεντρική λαϊκή απαίτηση.  

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΛΑΒΙΑΝΣΚ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε λόγω της επίθεσης που πραγματοποίησαν ένοπλοι σε διαμορφωμένο φυλάκιο των κατοίκων, κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως απο την επίθεση σκοτώθηκαν δύο από τους δράστες και τρεις κάτοικοι, που ελέγχουν πλήρως την πόλη του Σλαβιάνσκ. Όπως ανάφερε τοπικός παράγοντας, ο Β. Πονομαριόφ, η ένοπλη επίθεση εναντίον των κατοίκων της περιοχής έγινε νωρίς το πρωί στο οδόφραγμα που έχουν διαμορφώσει οι κάτοικοι στο χωριό Μπιλμπάσιφκα, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα δυτικά του Σλαβιάνσκ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ

 "Tίποτε δεν θα εμπόδιζε" τις ομαλές σχέσεις  μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ - ΕΕ, είπε σήμερα σε συνέντευξη του ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.."Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε που θα εμπόδιζε την εξομάλυνση  και μια φυσιολογική συνεργασία", δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνέντευξη και συνέχισε "αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Όχι μόνον από εμάς. Αυτό εξαρτάται από τους εταίρους μας".. Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία θα έχει καλύτερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ με τον νέο γενικό γραμματέα του, τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα αναλάβει τον Οκτώβρη."Έχουμε πολύ καλές σχέσεις συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σχέσεων. Είναι ένας πολύ σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος" δήλωσε.


Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ.

Θεωρήθηκε σαν ένας απο τους σπουδαιότερους ισπανόφωνους συγγραφείς, ένας κοινωνικά ευαίσθητος άνθρωπος και συγγραφέας, ένας κοινωνικός αγωνιστής. Ο Κολομβιανός Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές πέθανε την Πέμπτη, σε ηλικία 87 ετών στο σπίτι του, στην Πόλη του Μεξικού. Η ευρύτερη προσφορά του, όπως και το ευαίσθητο - πολυδιαβασμένο σε ολόκληρο τον κόσμο συγγραφικό έργο του, θα μείνουν εδώ και θα τον θυμίζουν.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ - ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Σταθεροί στις θέσεις και στις επιλογές τους παραμένουν οι εξεγερμένοι πληθυσμοί των ανατολικών περιοχών και πόλεων, μετά και την "συμφωνία της Γενεύης". Εκπρόσωπος της ανακηρυγμένης Κυρίαρχης Λαϊκής Δημοκρατίας στο Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, έκανε σχετικές διευκρινιστικές δηλώσεις, τονίζοντας πως δεν θεωρεί ότι οι κάτοικοι των περιοχών δεσμεύονται από μία συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία, το Κίεβο και τις ευρωατλαντικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι "ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δεν υπέγραψε τίποτε για εμάς, υπέγραψε εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας". Επιπλέον διευκρίνισε πως οι εξεγερμένοι  "θα σκεφθούν να εγκαταλείψουν δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει μόνο όταν η παράνομη κυβέρνηση στο Κίεβο κάνει το ίδιο", ενώ τόνισε πως συνεχίζονται και εξελίσσονται κανονικά οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 11ης του Μάη.



Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ - ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Τηλεφωνική επικοινωνία για την Ουκρανία είχαν Πούτιν με Μέρκελ, το βράδυ της Τρίτης. Η επικοινωνία έγινε ενώ κλιμακώνεται η ένταση και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς πριν να διεξαχθεί..
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου "Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου" και ότι οι ενέργειες του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία αντιπροσωπεύουν "αντισυνταγματική χρήση βίας κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων"..
Από την πλευρά της η γερμανική καγκελαρία δήλωσε πως "παρότι υπήρξαν διαφορές στην ερμηνεία των τρεχουσών εξελίξεων, στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι προετοιμασίες για την προγραμματισμένη σύνοδο στη Γενεύη"..
Είναι γνωστό ότι για την Πέμπτη, στην Γενεύη, είναι προγραμματισμένη σύνοδος, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ - ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, που βρίσκονται σε κατάσταση μαζικής εξέγερσης. Το Κίεβο, με την παρουσία εκεί του επικεφαλής της CIA, κινητοποιεί στρατιωτικές μονάδες και προσπαθεί να μεθοδεύσει την "σταδιακή", όπως την χαρακτηρίζει, επιχείρηση ανακαταλήψεων και "ελέγχου"..

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

 Κατάσταση μαζικών διαμαρτυριών, κινητοποιήσεων και εξέγερσης εξελίσσεται πλέον στις ανατολικές κυρίως περιοχές της Ουκρανίας.. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα γεγονότα διαδραματίζονται σε μεγάλη έκταση, που περιλαμβάνει πολλές πόλεις και με πολύ μεγάλη λαϊκή συμμετοχή.  Ντονέτσκ,  Σλαβιάνσκ, Καρματόρσκ ,Ντρούζκιβκα,  Γιενακίγιεβο,  Μαριούπολη,  Χάρκοβο,  Ζαπορίζια,  Μακιγίφκα, Λούχανσκ,  Κοστριαντίνιφκα,  Ιλοβάισκ, Χόρλιφκα, Ντομπροπίλια, Αρτεμιφσκ και άλλες ακόμα περιοχές αποτελούν εστίες των γεγονότων.
 Επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξαιτίας των γεγονότων αποφασίστηκε, ύστερα από αίτημα της Μόσχας. Η ηγεσία του ναζιστικού "Δεξιού Τομέα" στο Κίεβο δήλωσε ότι θα κινητοποιηθεί για την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και εξεγέρσεων.
Επίσης, το νέο τελεσίγραφο του υποστηριζόμενου απο τον ευρωατλαντικό παράγοντα, θεωρούμενου "προέδρου" του Κιέβου, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, προκαλεί ανησυχίες μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης.
Το τελεσίγραφο αναφέρει ότι θα ξεκινήσει μια "μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση με τη συμμετοχή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων".
Από την δική του πλευρά, το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την εν λόγω στρατιωτική επιχείρηση ως μια "εγκληματική διαταγή".. Το ανακοινωθέν δηλώνει πως: "Είναι τώρα ευθύνη της Δύσης να αποτρέψει τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία"..
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντερ Λουκασέβιτς δήλωσε μεταξύ άλλων: "Απαιτούμε από τη σπείρα του Μαϊντάν, που ανέτρεψε τον νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας, να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο εναντίον του λαού της. Η εγκληματική διαταγή του Τουρτσίνοφ για προσφυγή στον στρατό για την καταστολή των διαμαρτυριών προκαλεί αποτροπιασμό. Καταδικάζουμε με δριμύτητα τις απόπειρες προσφυγής στη βία κατά των διαδηλωτών και των ακτιβιστών με τη βοήθεια των μαχητών του Δεξιού Τομέα και άλλων παράνομων ομάδων".
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι "το Κίεβο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για την τύχη της χώρας και προειδοποίησε ότι η χρήση βίας θα υπονομεύσει το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνεργασίας".
 Το ΝΑΤΟ, με δήλωση του γενικού γραμματέα του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, είπε ότι η "επανεμφάνιση ανδρών με ρωσικό οπλισμό και παρόμοιες στολές χωρίς διακριτικά, όπως ακριβώς στην περίπτωση της παράνομης και μη αποδεκτής προσάρτησης της Κριμαίας, είναι μια σοβαρή εξέλιξη. Οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξη ρωσικών δυνάμεων υπό οποιοδήποτε πρόσχημα το μόνο που θα πετύχει θα είναι η περαιτέρω διεθνής απομόνωση της Ρωσίας".. Δήλωση για τα γεγονότα, έκανε και η αρμόδια για τα εξωτερικά θέματα της ΕΕ Κάθριν Αστον, που κάλεσε "τη Ρωσία να σταματήσει κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης, αλλά και τις ουκρανικές Αρχές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση"..


Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ.

Ενισχύεται η ένταση και η ρευστότητα, κυρίως στις ανατολικές πόλεις και περιοχές της Ουκρανίας, με ισχυρές, δυναμικές, μαζικές διαδηλώσεις και ενέργειες, ενάντια στην "κυβέρνηση" του Κιέβου, στην οποία κυριαρχούν ακροδεξιά - φιλοναζιστικά στοιχεία και ενεργούμενα του ευρωατλαντικού παράγοντα. Στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις δεσπόζει το αντιφασιστικό αλλά και το φιλορωσικό περιεχόμενο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σημερινό συμβάν στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου ο επικεφαλής της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι παραιτείται, σύμφωνα με το αίτημα των διαδηλωτών.
"Σύμφωνα με το αίτημά σας, παραιτούμαι", δήλωσε στους διαδηλωτές ο επικεφαλής της αστυνομίας Κονσταντίν Ποζιντάγεφ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ (ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ) ΜΕΡΚΕΛ - ΤΙΤΛΟΣ "ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ" - με τις εμπειρίες αλλαγής στα ομόσπονδα γερμανικά κρατίδια συσχετίζεται η Ελλάδα - ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Νέα ανακοίνωση, αναλυτική, εξέδωσε η γερμανική καγκελαρία, σχετικά με την επίσκεψη - επιθεώρηση Μέρκελ στην Ελλάδα, χτες. Χαρακτηριστικός τίτλος της ανακοίνωσης "μαζί συνέχεια σε καλό δρόμο" τίτλος που λέει πολλά..
Πιο κάτω ολόκληρη η ανακοίνωση:
"Η Πρόοδος είναι ευδιάκριτη - αυτό επιβεβαίωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στην σύντομη της επίσκεψή της στην Αθήνα η Γερμανίδα επικεφαλής της κυβέρνησης εκτός από τον ομόλογό της συνάντησε για συνομιλίες και πολλούς εκπροσώπους της οικονομίας.
Η επίσκεψη της Καγκελαρίου αφορούσε έναν στενό Ευρωπαίο εταίρο, με τον οποίο υπάρχουν τακτικές επαφές. Αυτή την περίοδο η Ελλάδα ασκεί την προεδρία στο Συμβούλιο της ΕΕ και συντονίζει την ευρωπαϊκή πολιτική.
Επιστροφή της Ελλάδας στην κεφαλαιαγορά
Οικονομικά θέματα έπαιξαν τον κεντρικό ρόλο στην σημερινή επίσκεψη. Σε αυτά (τα θέματα) από την εποχή της ευρωκρίσης η συνεργασία με την Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως εντατική. Πολλές φορές η Καγκελάριος Μέρκελ είχε δηλώσει δημοσίως ότι παρακολουθεί τον ελληνικό δρόμο σταθεροποίησης με μεγάλο θαυμασμό. Έχει επίγνωση του πόσο δύσκολος είναι αυτός ο δρόμος για μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.
Σήμερα ήταν σε θέση η Καγκελάριος να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή επιστροφή στην διεθνή κεφαλαιαγορά. Την Πέμπτη η Ελλάδα είχε συγκεντρώσει, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, τρία δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά ομολόγων - περίπου μισό δισεκατομμύριο περισσότερο από ότι αναμενόταν. Αυτό είναι τελικά μια απόδειξη ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης προχωρά επιτυχώς. Η εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών επιστρέφει, είπε η κυρία Μέρκελ μετά την συνάντησή της με τον κ. Σαμαρά.
Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν: η ελληνική οικονομία βρίσκεται το 2014 σε ένα σημείο καμπής. Μετά από μια μακρά φάση ύφεσης, η τρόικα αναμένει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αναμένεται επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Συνάντηση με νέους επιχειρηματίες
Ένα σημαντικό μέρος της επίσκεψης της Καγκελαρίου στην Αθήνα αφορούσε την ανταλλαγή απόψεων με Έλληνες επιχειρηματίες, ιδιαίτερα μεσαίους και νέους δημιουργούς εταιρειών «start up». Στο επίκεντρο ήταν οι σημερινές συνθήκες και οι δυνατότητες πιο αποτελεσματικής διαμόρφωσης της δουλειάς στα «κλασικά δυνατά σημεία», τον τουρισμό και την γεωργία.
Πιστεύει, έτσι, η κυρία Μέρκελ ότι «σε αυτή τη χώρα υπάρχουν απίστευτα πολλές δυνατότητες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη πλήρως αξιοποιηθεί και πάνω στις οποίες μπορεί κανείς να οικοδομήσει μετά από μια δύσκολη διαδρομή». Παρέπεμψε στις εμπειρίες της με την διαδικασία αλλαγής στα νέα ομόσπονδα κρατίδια.
Είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα «μετά από αυτό το οποίο έπρεπε να επιτευχθεί σε ότι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές και μετά από αυτό το οποίο πιθανόν θα πρέπει στο μέλλον ακόμη να επιτευχθεί, είναι ανοιχτές περισσότερες δυνατότητες από ό,τι δυσκολίες» διαβεβαίωσε η Καγκελάριος.
Η κυρία Μέρκελ ενεθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις προσπάθειές της για εξοικονόμηση. Η Γερμανία συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και στηρίζει τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της.
Ανησυχία για την κατάσταση στην Ουκρανία
Με αφορμή τις τελευταίες ειδήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία, Μέρκελ και Σαμαράς εξέφρασαν την ανησυχία τους. Ζητήθηκε εκ νέου από την Ρωσία να συμβάλει στην αποκλιμάκωση και να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Οι δύο επικεφαλής των κυβερνήσεων χαιρέτισαν το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Ομάδας Επαφής, η οποία θα αποτελείται από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, καθώς και της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ, 'Αστον".

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΚΑΙ ΠΛΟΗΓΟΣ

Πλοήγηση στα "φουρτουνιασμένα νερά της ελληνικής οικονομίας" δήλωσε ότι έκανε ο κ.Σαμαράς, παρούσας της καγκελαρίου.. Θαυμάσιος..Συγχαρητήρια..

ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ.

Συναντήθηκαν και ήταν όμορφα.. Ήδη όλοι αισθανόμαστε καλύτερα.. Και η χώρα επίσης.. πως να το πει κανείς, πιο αισιόδοξη..

ΝΕΟΛΑΙΑ - ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΜΑΡΑΣ.

Για την νεολαία..δουλεύουν..Μέρκελ και Σαμαράς.. Έτσι είπαν στην συνέντευξη τύπου.. Για την νεολαία, δηλαδή για το μέλλον, που λέμε.. Δηλαδή, στο μέλλον...βλέπουμε... τότε που θα έχει πια μεγαλώσει και η παρούσα νεολαία και νεολαία δεν θα είναι πια... Ες αύριον, που έλεγαν και οι αρχαίοι υμών.. Με λίγα λόγια, αναφέρονται στο μέλλον (το καλό μέλλον του ιμπεριαλισμού, των πολυεθνικών, των αφεντικών και πάσης φύσεως εκμεταλλευτών) για το οποίο μεθοδικά δουλεύουν και (νομίζουν ότι) μεθοδικά μας δουλεύουν.. 

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΛΕΥΣΗ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Έλευση - επιθεώρηση Μέρκελ στην Αθήνα την Παρασκευή. Έτσι, με βάση απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής απαγορεύονται από τις 11.30 το μεσημέρι αύριο, έως τις 9.30 το βράδυ, οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Η απαγόρευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, γίνεται "για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής"..

ΜΕ 4,95% ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ" - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

 Στο 4,95% προσδιορίζεται  το επιτόκιο του πενταετούς ομολόγου που εκδόθηκε την Πέμπτη. Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του σήμερα το μεσημέρι, επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα προέβη στην πώληση πενταετούς ομολόγου 3 δισ. ευρώ με ετήσιο κουπόνι 4,75%.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:
"Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι προέβη στην πώληση 5ετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο κουπόνι 4,75%. Η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα.Η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή.
Η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%. Οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα".

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΝΑΚ - ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.

Το εγχώριο μπλοκ εξουσίας, οι δυνάμεις της διάσπασης, του συμβιβασμού, της συσκότισης, θα κάνουν κάθε τι δυνατό για να το αποτρέψουν. Χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί κάθε παραλλαγή, κάθε δυνατότητα.. Όμως είναι μονόδρομος. Νέα αντίσταση.

"ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ" ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Την ημέρα της απεργίας (και) σε δημόσιο τομέα επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης για τις κυνικές και προκλητικές ομολογίες σχετικά με τα παραπέρα σχέδια του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, της κυβέρνησης και των ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων για την λειτουργία του κράτους - δημόσιου τομέα της χώρας και των εργαζομένων σε αυτό. Για την παραπέρα διάλυση του και την ολοκληρωτική - πλήρη μετατροπή του σε παραμάγαζο των ιδιωτικών συμφερόντων και των "διεθνών κέντρων". Η επιλογή της απεργιακής ημέρας επιβεβαιώνει πόσο πολύ το μπλοκ εξουσίας υπολογίζει και "φοβάται" τις πολιτικές - "αριστερές" - συνδικαλιστικές ηγεσίες..που είναι συνολικά ενταγμένες στο πλαίσιο του.. Συνολικά. Η συνέντευξη Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτική, τα λέει όλα..Συγκεκριμένα, θέτοντας τους "νέους εθνικούς στόχους" είπε: Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς) γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους"..
... "Για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό. Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Ούτως ή άλλως, θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει: ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ. Κι ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και αν σ' αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημόσιου υπάλληλου"...
Ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με τις "διαπραγματεύσεις" με την τρόικα ανέφερε: "Βάλαμε τέλος στον ποσοτικό στόχο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και δώσαμε, με τη δική μας σειρά, πολύ μεγάλη έμφαση σε διαρθρωτικές και ποιοτικές αλλαγές στο Δημόσιο. Βάλαμε εμείς την ατζέντα και μπήκαμε εμείς οι ίδιοι σε ποιοτικούς στόχους, όπως ένα καινούργιο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων ή επιλογής προϊσταμένων και καινούργιες οργανωτικές δομές στο Δημόσιο. Αυτοί είναι πλέον καινούργιοι, εθνικοί στόχοι. Εμείς τους θέτουμε. Διατυπώνονται στα κείμενα της συμφωνίας με τους πιστωτές, αλλά είναι εθνικοί στόχοι, δικοί μας. Δεν είναι τα προαπαιτούμενα και οι ποσοτικοί στόχοι του παρελθόντος που έθεταν οι δανειστές και σύμφωνα με αυτούς θα οριζόταν ένας αριθμός υπαλλήλων που θα έμπαιναν σε διαθεσιμότητα ή θα απολύονταν"...

Η ΑΝΕΡΓΗ - ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ - ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Σε εξέλιξη και επόμενο στάδιο περνά το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για την Ελλάδα καθώς πραγματοποιείται διαδικασία για έξοδο στις χρηματαγορές..Η νέα εξέλιξη στο ενιαίο ιμπεριαλιστικό σχέδιο έρχεται, μαζί με τα κολακευτικά λόγια των ιμπεριαλιστικών κύκλων για τις "επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας" αφού υλοποιείται με καταιγιστικούς ρυθμούς η νομοθετική και πρακτική εφαρμογή των πολιτικών εθνικής εξάρτησης και λαικής εξόντωσης. Αφού επίσης, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες επέτρεψαν, η καθεμιά με τον τρόπο της, την προώθηση αυτών των πολιτικών..Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η Ελληνική Δημοκρατία έδωσε σήμερα εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον..
Σύμφωνα με αναφορές, το ποσό της έκδοσης θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
Η διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει αύριο στο Λονδίνο και οι δύο ανάδοχες τράπεζες η J P Morgan και η Deutsche Bank θα ανακοινώσουν το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών (book bulding).
Η διάρκεια που θα έχει η όλη διαδικασία θα εξαρτηθεί από την προσέλευση των επενδυτών. Σύμφωνα με διαρροές,  εκτιμήσεις, πληροφορίες κλπ κυβερνητικών και  "αναλυτών" η απόδοση των πενταετών ομολόγων θα κυμαίνεται στο 5% με 5,25%.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΕΝΑΚ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ) - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Εκφράζουμε την θέση και την εκτίμηση πως η ένταση των μεθόδων καταστολής και ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δραστηριότητας, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό στην συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνική περίοδο. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και όλα μαζί συνθέτουν ένα γενικότερο σκηνικό αυταρχισμού που κυριαρχεί. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκου με τους ηγέτες της εγκληματικής ναζί - συμμορίας της "χρυσής αυγής" προσθέτουν πολλά στοιχεία στην αποτύπωση μιας πραγματικότητας που επιβεβαιώνει την "σχετικότητα" και την σκοπιμότητα πολλών και διαφόρων καταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι συστηματικές και μαζικές διώξεις φοιτητών για συνδικαλιστική, διεκδικητική η πολιτική δραστηριότητα, καθρεφτίζουν και επιβεβαιώνουν μια δεδομένη και άσχημη κοινωνική και πολιτική κατάσταση και προκαλούν τόσο την έντονη λαϊκή αντίθεση όσο και την λαϊκή μνήμη, καθώς αναβιώνουν μαύρες εποχές του παρελθόντος. Θέση του δημοκρατικού και αντιφασιστικού κινήματος είναι πως οι πολιτικές διαφορές τίθενται και "λύνονται" πολιτικά και στο πολιτικό επίπεδο. Οι άλλες "εκδοχές" ενισχύουν και επιτείνουν μια αρνητική, νοσηρή και αδιέξοδη κατάσταση που δεν αντέχει στον χρόνο και που αποδοκιμάζεται απο τον λαό. Η όξυνση, η πόλωση και η μανιώδης επίκληση των κάθε είδους "νέων νόμων και θεσμικών πλαισίων" εκθέτει και δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες. Θεωρούμε πως οι δικαστικές και άλλες διώξεις φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που κλιμακώθηκαν με ιδιαίτερη ένταση απο τον Φλεβάρη φέτος, πρέπει να ανακληθούν. Υπενθυμίζουμε τις μηνύσεις εναντίον 5 φοιτητών, όπως και τις πρόσφατες προσαγωγές φοιτητών απο το κέντρο της πόλης. Η ΕΝΑΚ στηρίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σαν εκπαιδευτικό θεσμό, σαν σημαντική κατάκτηση για την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και για τον λαό της περιοχής - και - αυτή η στήριξη μας είναι σταθερή και συστηματική. Ακριβώς σε αυτή τη βάση και για αυτό το λόγο στηρίζουμε αυτές τις φοιτητικές- εκπαιδευτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις που προάγουν ένα αναβαθμισμένο - παραγωγικό - λαϊκό και δημοκρατικό Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ανοιχτό στο λαό και στο αγώνες για το καλύτερο. Ένα πανεπιστήμιο της κοινωνικής προσφοράς, του διαλόγου και όχι των στοχοποιήσεων και της καταστολής.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

"ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ" - ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..

 Σαφέστατος ήταν, σχετικά με τα κίνητρα των επαφών του και της γενικότερης επικοινωνίας του με την ναζί - φασιστική "χρυσή αυγή"ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Αυτά ήταν "το καλό της παράταξης και της χώρας"..όπως δήλωσε σήμερα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, εξηγώντας τις συνομιλίες του με τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.
Επιπλέον, δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί - και όπως είπε - μία-δύο που ακολούθησαν. Στο ερώτημα εάν οι λοιπές συνομιλίες ήταν στο "ίδιο πνεύμα" με την πλέον γνωστή, η σε ακόμα πιο "ξεκάθαρο" ύφος, είπε: "Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Ο,τι έχω πει εξυπηρετούσε ένα σκοπό". Επιβεβαίωσε σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της "χρυσής αυγής" και προσωπικά με τον Μιχαλολιάκο...

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΔΕΞΙΑ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ - ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

Σαμαράς - Μπαλτάκος - Κασιδιάρης - Μιχαλολιάκος κ.λ.π  - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ.. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΛΑΟΣ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΥ - ΘΛΙΒΕΡΗ.