Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΔΝΤ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΚ / Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.

Το μεικτό χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο 2015 - 2020 υπολογίζεται απο το ΔΝΤ περίπου στα 47 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 Στο δημοσίευμα σημειώνεται "η μεικτή ανάγκη συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει το έλλειμμα και την ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων, που δεν πρέπει συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα"..
 Το ΔΝΤ - για το 2015 - υπολογίζει τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε 14,4 δισ. ευρώ, με καθαρό κενό 6,5 δισ. ευρώ, το οποίο ως τώρα δεν έχει καλυφθεί. Οι ανάγκες 8,3 δισ. ευρώ για το 2016, έχουν καλυφθεί με αμοιβαία χρηματοδότηση. Γίνεται, με βάση τα στοιχεία και τα οικονομικά δεδομένα, σαφές και ακόμα σαφέστερο, ότι - σε αντίθεση με τις κυβερνητικές και πρωθυπουργικές "αισιόδοξες" παρουσιάσεις, όπως έγινε στην ΔΕΘ, η χώρα μας βρίσκεται βαθιά χωμένη στις πολιτικές των ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων, στον φαύλο κύκλο της εξάρτησης, της λιτότητας, της λαικής εξαθλίωσης, των αντιλαϊκών μέτρων και των νέων μέτρων, των μνημονίων και των νέων μνημονίων, όπως και εάν τα προσδιορίσουν και βαπτίσουν στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :