Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Η Κυπριακή ηγεσία απέστειλε άμεσα τα συγχαρητήρια της στον πρόεδρο του Συριζα. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη και τηλεφωνικά, εκτός του τηλεγραφήματος που του απέστειλε, για τη νίκη του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον  Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και με την γραπτή του δήλωση, κατά τη συνομιλία τους συμφώνησαν όπως το συντομότερο δυνατόν ο κ. Τσίπρας πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, έστειλε σήμερα προς τον κ. Τσίπρα τηλεγράφημα: "Σας απευθύνω θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη εκλογική σας νίκη και εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους σας, για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη".
Στο τηλεγράφημά του, Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει:
"Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, φίλε Αλέξη, θα ήθελα θερμότατα να σε συγχαρώ για την περήφανη και ιστορική σου νίκη, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην εντολή που ο ελληνικός λαός σου έδωσε. Προσβλέπω στη μεταξύ μας στενή και αγαστή συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα, είτε αυτά αφορούν το Κυπριακό πρόβλημα, είτε τις οικονομικές και άλλες επιδιώξεις Ελλάδας και Κύπρου. Θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να σε υποδεχθώ το συντομότερο στην Κύπρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια :