Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Σχόλια κύκλων της ΕΝΑΚ για τα σημερίνα γεγονότα στη Λευκίμμη

Σχόλιο 1

Τα χθεσινά γεγονότα στη Λευκίμμη επιβεβαιώνουν, με τρόπο κατηγορηματικό, τις θέσεις που από την αρχή έχει εκφράσει η ΕΝΑΚ. Με την παρουσία των ΜΑΤ, δυνάμεων κρατικής καταστολής, δεν μπορεί να υπάρξει καμία διέξοδος, παρά μόνο βία και κρατικός αυταρχισμός. Οι ευθύνες αυτών που έφεραν τα ΜΑΤ (κυβέρνηση – δεκατρείς δήμαρχοι και οι σύμμαχοί τους) είναι τεράστιες και πρέπει να τις αναλάβουν. Μοναδική δυνατότητα απεμπλοκής από αυτή την παρατεταμένη κρίση είναι: 1) Άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ, 2) να σταματήσουν τώρα οι εργασίες στο ΧΥΤΑ, 3) να αποσυρθεί ο αποτυχημένος σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα και να κατασκευαστεί μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Σχόλιο 2

Η εικόνα της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας γενικότερα με την παρουσία των ΜΑΤ, είναι εικόνα κατακτημένης περιοχής, περιοχής που βρίσκεται σε κατοχή και θυμίζει πολύ παλιές εποχές. Η αντίδραση και η αντίσταση των κατοίκων είναι απόλυτα φυσιολογική πράξη. Η σύλληψη, νωρίς σήμερα το πρωί Κυριακής, του ιερέα της Λευκίμμης και ενός ακόμα κατοίκου ως υποκινητών της λαϊκής αντίστασης είναι πράξη χαρακτηριστική του κλίματος που περιγράφουμε αλλά και της ευρύτητας του αγώνα που διεξάγει ο Λευκιμμιώτικος λαός.

Απαιτούμε άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Να σταματήσουν οι συνεχείς διώξεις και δίκες των κατοίκων της Λευκίμμης.

Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο: Τίποτε από όσα έχουν συμβεί στη Λευκίμμη την τελευταία περίοδο δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :