Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ

Από δημοσιεύματα ορισμένων τοπικών εφημερίδων και Blogs, πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη επιστολών ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανού και Περ. Κοροβέση, απευθυνόμενες προς τον Δήμαρχο Κορισσίων κ. Χειμαριώτη. Οι επιστολές όπως και οι συγνώμες, αφορούν κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσαν στις 24/1/2008 οι δύο βουλευτές, σχετικά με παρεμβάσεις-εκτελέσεις έργων σε περιοχές του συγκεκριμένου Δήμου, που έχουν κριθεί στις 14/12/2007 από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (ΚΕΔ) παράνομες.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ασύνδετες, σπασμωδικές και αντιφατικές ενέργειες των δύο βουλευτών δεν συμβάλλουν θετικά στη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό μας, ενός Νομού με συσωρευμένα κοινωνικά – οικονομικά – περιβαλλοντικά και χωροταξικά προβλήματα. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι κρίσεις σχετικά με ζητήματα αυτού του περιεχομένου ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των θεσμοθετημένων κρατικών οργάνων και δεν αποτελούν πεδίο άσκησης πολιτικής και μάλιστα τόσο αντιφατικής που οδηγεί τους δύο βουλευτές του χώρου μας να καλούν τον Δήμαρχο να αξιοποιήσει τις επιστολές τους ‘με όποιο τρόπο κρίνει»!

Οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να ασκούν υπεύθυνο κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατά τη κρίση τους. Αναμφίβολα δεν μπορούν να εκδίδουν συγχωροχάρτια, και να λειτουργούν σαν δικαστές που καταδικάζουν ή αθωώνουν. Η διάκριση των εξουσιών αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση στις σύγχρονες κοινωνίες και ισχύει σε όλα τα συγκροτημένα κράτη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια των δύο βουλευτών δεν προσφέρει θετική υπηρεσία ούτε εκπέμπει θετικό μήνυμα, σε μια περίοδο που, ενώ τα λαϊκά και κοινωνικά προβλήματα της Κέρκυρας μεγαλώνουν, η τοπική αυτοδιοίκηση, στη σημερινή της έκφραση, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για ουσιαστική επίλυση σοβαρών προβλημάτων και επιπλέον αντιστρατεύεται την τοπική κοινωνία, όπως απέδειξε ο καθοριστικό ρόλος τους και η συλλογική ευθύνη τους στην έλευση και παραμονή των ΜΑΤ στη Λευκίμμη. Επίσης, σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει δυνάμεις που εμπνέονται από τη μαχητική και αξιόπιστη παρουσία του χώρου μας, της ενωμένης ριζοσπαστικής αριστεράς, τέτοιες ενέργειες αποδυναμώνουν την πολιτική μας δυναμική, ενώ προκαλούν αμφιβολίες, ερωτηματικά και την αποδοκιμασία των πολιτών του ευρύτερου πολιτικού φάσματος που περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ για ριζικές ανατροπές, για καλύτερη ζωή, για δημοκρατικό-κοινωνικό έλεγχο της εξουσίας, για μια ριζική αλλαγή στον τόπο μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους βουλευτές και ο γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Δ. Στραβοράβδης, έσπευσε να υποβάλλει τη δική του «συγνώμη». Η συγνώμη (όπως και τα υπόλοιπα «αυτογκόλ» του Δ. Στραβοράβδη στη δική μας εστία), αποτελεί προσωπική του υπόθεση, καθώς και όσων πιθανά συμφωνούν μαζί του. Εμάς , φυσικά , δεν μας εκφράζει όπως δεν εκφράζει με τέτοιες δηλώσεις τους χιλιάδες αγωνιστές και ψηφοφόρους της Αριστεράς και την αγωνιστική νεολαία που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σαν αυτό που είναι: Το αγωνιστικό μετερίζι για ένα καλύτερο μέλλον. Τη μαχητική και ασυμβίβαστη έκφραση της ενωμένης αριστεράς.

ΑΝΘΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΙΖΑ

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας (Αργυράδες)

ΚΙΤΣΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας (Συνδικαλιστής)

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΚΚΙ. Υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑΥΣΙΚΑ Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Κέρκυρας- υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΚΑΝΤΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και Πολιτικής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :