Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Έκρηξη στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Σόκ απο τους Φύλακες Αστυνομικούς

Αναδημοσιεύουμε από το http://xyta-lefkimis.blogspot.com/

 

Πατήστε για μεγέθυνση
Έκρηξη μεγάλης ισχύος σημειώθηκε στον ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχια του Δήμου Λευκιμμαίων σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες ενώ σοκ έπαθαν οι φύλακες Αστυνομικοί που ακόμη βρίσκονται στο χώρο λόγω των συνεχών αντιδράσεων των κατοίκων για την μη λειτουργία του.
Άγνωστοι τοποθέτησαν κάτω από την μύτη των φρουρών εκρηκτικές ύλες και έστειλαν μήνυμα στην ηγεσία του Συνδέσμου Καθαριότητας ότι η κατάσταση χοντραίνει. Σημειώνουμε ότι η λεκάνη εναπόθεσης απορριμμάτων δεν έχει συγκρατήσει (η μεμβράνη) τον υδροφόρο ορίζοντα παρά το χώμα που έριξαν και έκαναν το προβλεπόμενο βάθος της από 12 μέτρα 2,5. Σήμερα συνεργάτης μας την είδε γεμάτη νερά, δείγμα της πρόχειρης κατασκευής και επιβεβαίωση της λάθος επιλογής κατασκευής.
Θυμίζουμε ότι από την Παρασκευή οι κάτοικοι της εν λειτουργία Χαβούζας στο Τεμπλόνι έχουν κλείσει τον εκεί ΧΥΤΑ που λειτουργεί ως χωματερή με ακάλυπτα βουνά σκουπιδιών και χωρίς να τηρούνται οι όροι υγειονομικής ταφής. Και αυτοί δηλώνουν ότι δεν θα υποστείλουν τον αγώνα τους και δεν ξανανοίγει η ΧΑΒΟΥΖΑ!!
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουμε κάποιο τραυματισμό. Η δύναμη φρουράς ήταν 23 άτομα (με μια κλούβα ) και έπαθαν την πλάκα τους από δυο απανωτές εκρήξεις οι οποίες ταρακούνησαν την Λευκίμμη. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε απόσταση 500 μέτρων ενώ υλικές ζημίες υπέστησαν τα σημεία που είχαν τοποθετηθεί οι εκρηκτικές ύλες και ένα υπόστεγο με την σκεπή του. Κεραμίδια είναι σκορπισμένα παντού ενώ έσπασαν κολόνες φωτισμού, μέχρι και η πινακίδα του έργου.
Πηγή: Βραχονησίδα.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :