Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Η ΕΝΑΚ συγχαίρει τους βουλευτές

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΝΑΚ

    Κέρκυρα 8/10/2009

 

Η  ΕΝΑΚ συγχαίρει τους βουλευτές  Κέρκυρας και

ΡΩΤΑΕΙ

                Η ΕΝΑΚ συγχαίρει τους εκλεγμένους βουλευτές Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου, Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Ευχόμαστε η δουλειά τους να συμβάλλει σε επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του Νομού μας. 

    Με  την ευκαιρία τους θέτουμε  μερικά από τα άμεσα και κατεπείγοντα θέματα και τους ρωτάμε δημόσια για τις ενέργειες τους:

  1. Τι θα κάνουν για να αποχωρήσουν τώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Κέρκυρα; Με δεδομένο τον τραγικό θάνατο της Μαρίας Κουλούρη στα επεισόδια με τα ΜΑΤ στην Λευκίμμη, θα αποδοθούν και θα εκφραστούν οι πολιτικές ευθύνες σε αυτούς (τους Δημάρχους) που υπέγραψαν με ελαφριά την καρδιά τον «αναγκαστικό χειρισμό» της έλευσης των ΜΑΤ;
  2. Θα προωθήσουν την ιδέα – πρόταση της συνολικής αναδόμησης του καταστροφικού και γελοίου έργου που ονομάζεται «ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ»; Θα προβληματιστούν σχετικά με την ανάγκη να μετασχηματιστεί ολοκληρωτικά το έργο αλλά και η περιοχή (πλατείες κ.λ.π.) του παλιού λιμανιού σε άλλη οικονομική – περιβαλλοντική κατεύθυνση και αντίληψη; Η ΕΝΑΚ θα καταθέσει την επόμενη περίοδο συγκεκριμένη σχετική ΠΡΟΤΑΣΗ.
  3. Θα στελεχωθεί άμεσα η Επιθεώρηση Εργασίας με πολιτική εντολή να προστατευθούν σε όλους τους εργασιακούς χώρους τα εργατικά δικαιώματα;
  4. Θα υπάρξουν άμεσα διαγωνισμοί και προσλήψεις σε διάφορες κοινωφελείς δημόσιες υπηρεσίες που σήμερα υπολειτουργούν; (Νοσοκομείο - υπηρεσίες ΥΠΠΟ - ΕΑΚΚ κ.λ.π)
  5. Θα προωθηθεί το έργο των ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ, και οι ΝΕΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ (με την μετατροπή των παλαιών σε ιστορικό μουσείο);
  6. Θα επανέλθει συγκροτημένα και υπεύθυνα στο προσκήνιο το ζήτημα των στερεών (και υγρών) αποβλήτων προκειμένου να κατατεθούν σοβαρές προτάσεις για άμεση λύση;

                Είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο  βάρος ευθύνης επωμίζεται η κυβερνητική βουλευτής και υφυπουργός Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου.

                Όμως σχέση ευθύνης με τις εξελίξεις στα θέματα και τα προβλήματα θεωρούμε ότι έχει το σύνολο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του Νομού μας που οφείλει να κινείται και να λογοδοτεί όχι με όρους κομματικής ανευθυνότητας αλλά με πνεύμα πολιτικής αποτελεσματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :