Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Σχόλιο κύκλων της ΕΝΑΚ

Κέρκυρα 25/04/2010

ΟΤΑΝ  ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ  ΠΑΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Απόγνωση, αγωνία, ανασφάλεια.

Αυτές  οι λέξεις θα  χαρακτηρίσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τον Ελληνικό Λαό. Οι πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Επί χρόνια το παιγνίδι στηνόταν ύπουλα και πονηρά με κάθε τρόπο. Πότε στο όνομα της «ανάπτυξης» πότε στο όνομα της «ευρωπαϊκής» Ελλάδας και μερικές φορές για την «ασφάλεια» του Λαού.

Σήμερα γίναμε θεατές της πιο γελοίας και προσβλητικής για τον τόπο παράστασης. Της έλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όλα όσα πρόκειται να επακολουθήσουν η ΕΝΑΚ τα είχε επισημάνει με διάφορους τρόπους.

Καλέσαμε πολλές φορές τον Κερκυραϊκό Λαό να εναντιωθεί στα οικονομικά συμφέροντα που υπαγορεύουν στο τοπικό μπλοκ εξουσίας τον τρόπο που θα στραγγαλίσει κάθε ορθολογιστική κίνηση, κάθε ορθολογιστικό λόγο. Το αποτέλεσμα  είναι το πλήρες αδιέξοδο στο θέμα των σκουπιδιών και ναι, τώρα η Κέρκυρα θα γίνει Νάπολη! Γιατί και το Τεμπλόνι ένας ΧΑΔΑ είναι που με την σειρά του θα κλείσει.

Δώσαμε προτάσεις διεξόδου, προτάσεις εφαρμόσιμες.

Προτάσεις που  επικροτήθηκαν από όσους έχουν σοβαρό κριτήριο άποψης.

Τώρα δεν μένει παρά να φανεί ο «σωτήρας» επιχειρηματίας επενδυτής που θα εφαρμόσει το σωστό τρόπο για την διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελός του πάντα και με χρήματα του Κερκυραϊκού Λαού.

Δώσαμε πρόταση διεξόδου για το παλιό λιμάνι, πρόταση εφαρμόσιμη.

Ακόμα βλέπουμε λαμαρίνες και  ερείπια και μάλλον περιμένουμε  και εκεί τον επενδυτή, προφανώς  με χρήματα του Κερκυραϊκού Λαού.

Ο Κερκυραίος πολίτης από την  μεριά του δεν έμαθε τίποτα άλλο από το να ασχολείται με το ποια είναι η εικόνα της Κέρκυρας στα μάτια των τουριστών. Έτσι τον έμαθε το μπλοκ εξουσίας. Η Κέρκυρα δεν υπάρχει γι΄αυτόν! υπάρχει μόνο για τον τουρίστα! ακόμα καλύτερα για τα συμφέροντα. Αυτός είναι ένας δούλος που περιμένει το κοκαλάκι που θα του πετάξει το αφεντικό.

Οι αιρετοί «άρχοντες» κάθε  βαθμού, και κάθε πόστου, ονειρεύονται  ανάπτυξη - καταστροφή του δημόσιου πλούτου με πρόσχημα τις θέσεις εργασίας. Τώρα όμως εισάγουμε δούλους φθηνότερους από τους ντόπιους. Αρχίζει δε, σχεδόν πάντα  με μικρές καταπατήσεις για τον «εκσυγχρονισμό» της περιοχής. Μετά έρχονται τα πακέτα εκμετάλλευσης. Συνήθως ξένα, και μαζί με τους εισαγόμενους δούλους.

Τα δημόσια κτήματα  που  θα ξεπουληθούν έχουν ήδη αποφασιστεί ποια είναι. Στην Κέρκυρα δύο. Το ένα εξ αυτών το «φιλέτο» Ίσσος.

Είναι εύκολη η προτροπή, αλλά  είναι δύσκολη η ευθύνη. Η ΕΝΑΚ δεν θέλει να χαϊδέψει τα αυτιά του Λαού με κούφιες και πομπώδης εκφράσεις. Η ΕΝΑΚ θέλει τον Λαό να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι σε όλους αυτούς που με τον τρόπο τους οδήγησαν την χώρα σε αυτό το τέλμα το οποίο δεν είναι μόνο οικονομικό και πολιτικό, αλλά βαθιά ηθικό. Εκεί που για τον καθένα είναι προσβάσιμο, στην εφιαλτική καθημερινότητα που τον περιμένει, να δυναμώσει τις αντιστάσεις του, όσο επώδυνο και να είναι, γιατί το διακύβευμα είναι μεγάλο και η υποθήκη της ζωής πράξη ανίερη.

Η ανατροπή πρώτα έχει να  κάνει με τις συνειδήσεις. Εκεί θα γίνει η διεργασία και μετά στην πράξη, στην καθημερινή καταπίεση, στην αντίσταση στο ξεπούλημα, μπροστά στις κάλπες. Πρέπει να αντιληφθεί ο Λαός ότι η δύναμη που τους δίνει με συναινέσεις είναι το μαστίγιο που θα τον κτυπά αλύπητα. Να απαιτήσει την τιμωρία των υπεύθυνων, να μην σηκώσει βάρη που δεν του αναλογούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :