Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πρωτοβουλία Κατοίκων Βαρυπατάδων, Καλαφατιώνων, Καρουμπάτικων

          

                           Ανακοίνωση
                  Εν τω μέσω της νυκτός και με πραξικοπηματικό τρόπο το οργανωμένο περιβαλλοντικό έγκλημα (μελέτησε το μοντέλο της Coza Nostra) κατέβηκε σύσσωμο στο πρόσφατο νομαρχιακό συμβούλιο στη Νομαρχία της Κέρκυρας για να εκσφεντονίσει τα γκαζάκια του.
                  Το σχέδιο, απλό και χιλιοεφαρμοσμένο, προέβλεπε συρφετό και όχλο, κουρδισμένα ακέφαλα σώματα περιωπής, ως ψυχολογικούς υποστηρικτές και μάρτυρες. Ο στόχος ήταν η ανατροπή προηγούμενης νομαρχιακής απόφασης κατά της εγκατάστασης δεξαμενών φυσικού αερίου στην θέση Μανταλιάδα στις Βαρυπατάδες.
                 Μάλλον ο μεγάλος Ξάδερφος και Κουμπάρος της περιοχής κ.Θανατ(σ)ίου έχοντας πρόσβαση σε μυστικές συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη-Βαρυπατάδες-Ρεβυθούσα σκέφτεται να αναπτύξει την περιοχή σε μέγιστο ενεργειακό κόμβο.
                 Τι κι αν η περιοχή έχει χαρακτηριστεί “Περιοχή Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους ”, τι κι αν ψηφίσανε οι Βαρυπατινοί....αυτοί το βιολί τους. Σου λέει τώρα είναι ευκαιρία 1) για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για τον νέο μας εκλογικό αγώνα από τους γνωστούς πορτοφολάδες γκαζάκηδες και 2) να ξεπληρώσουμε ταυτόχρονα τα προηγούμενα χρέη μας.
                Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
                Ευτυχώς στο νομαρχιακό συμβούλιο υπάρχουνε και κάποιοι -μετρημένοι- σώφρονες άνθρωποι, ικανοί για να τους εμπιστευτείς, οι οποίοι μην αντέχοντας σε νομικίστικες επιχειρηματολογικές αρλούμπες αποχωρήσανε. Βέβαια κρατάμε στα αρχεία μας και τις κασέτες για να μη μας πούνε ότι φανταζόμαστε. Αν και η αντικατασκοπία μάς ενημέρωσε ότι ο “'Αρχοντας των...Αερίων” αγόρασε Εκεί, κάτω από το δρόμο, 5-6 στρέμματα για ποδαρικό και σκεφτόντανε για την αγορά 3-4άρων ακόμη. Περιμέναμε ότι θα αφήκουνε τα πράματα να καταλαγιάσουνε και θα αναμένουνε το νέο νομαρχιακό συμβούλιο.
                Γιατί τόση βιασύνη; Μήπως δεν έχουνε βρει ακόμα πολιτική στέγη, μήπως μαζεύουνε αποδείξεις για την καλή τους διαγωγή...εκάμαμε ετούτο...εκάμαμε το άλλο...μήπως τα μελλούμενα τους φανερώνουνε ότι θα πάνε απο κει που ήρθανε...Ότι και να 'ναι -θα το ανακαλύψουμε,πού θα μας πάει!- ένα είναι βέβαιο: ότι αδιαφορούνε για το φυσικό μας περιβάλλον και θέλουνε σιγά-σιγά και μεθοδευμένα να φέρουνε τους προστάτες τους και τους συγγενείς τους στις Βαρυπατάδες έναν ένανε και μετά αφού έχουν μαζευτεί καμπόσοι τότε να χαρακτηρίσουνε την περιοχή βιομηχανική ζώνη, περιοχή οχλουσών χρήσεων, νεκροταφείο πυρηνικών αποβλήτων και τέλος πάντων ότι άλλο θέλουνε γράφοντάς μας ...κανονικά!
                Να μας το θυμηθείτε τώρα που μας πλησιάζει και το θαύμα τ' Αγιού σε 5-6 μήνες θα προσπαθήσουνε να φέρουνε κι άλλονε, του χρόνου τέτοια εποχή θά 'ναι μαζεμένοι 3-4.
                Με λίγες κουβέντες εκεί που μας χρωστάγανε, να διώξουνε δηλαδή τις υπάρχουσες περιβαλλοντικές ασχήμιες: πισάδικα τσιμεντάδικα νταμάρια και τα ρέστα κοιτάζουνε να μας φέρουνε κι άλλα.
                Δε τ'αφήνουνε, οι γυρολόγοι σταγκοπινιάτες, τα κουτοπονηρίτικα και τα προσκηνήματα στα πανηγύρια μας.
               “Συμμορία Απερχόμενων” σας πήραμε χαμπάρι!
                 Εισάστενε ανεπιθύμητοι στα χωριά μας.
                 Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Βαρυπατάδων, Καλαφατιώνων, Καρουμπάτικων καλεί τις περιβαλλοντικές οργανώσεις του νησιού, τοπικές κινήσεις και κινήματα, καθώς και τα υποψήφια δημοτικά και περιφερειακά σχήματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να αποτρέψουν ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα στο νησί.

                 Ø Όχι στην μετατροπή των χωριών μας σε χαβούζα
                 Ø Όχι άλλες οχλούσες χρήσεις στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή-Απομάκρυνση των υπαρχουσών
                 Αγωνιζόμαστε για:
Τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου Μέσης Κέρκυρας
Την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των χωριών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια :