Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΚ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΝΑΚ
ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ “ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ” ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΕΝΑΚ

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 



 


     Η ΕΝΑΚ καλεί τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και τομέων να πάρουν μαζικά μέρος στην Γενική Απεργία της 15ης Ιουνίου. Να εκφραστεί μέσα και από αυτή την απεργία η μαχητική αντίθεση και αντίσταση ολόκληρης της εργαζόμενης Ελλάδας στις εξοντωτικές αντιλαϊκές πολιτικές, στα Μνημόνια, στην κοινωνική εξαθλίωση, στο ξεπούλημα της δημόσιας – εθνικής περιουσίας. Η ΕΝΑΚ τονίζει και προειδοποιεί ότι στις επιθετικές προθέσεις των καπιταλιστικών κέντρων δεν υπάρχει σταματημός. Δεν θα σταματήσουν κάπου εδώ, σε αυτό δεν χωρά καμία αυταπάτη. Μόνο η οργανωμένη αντίσταση μπορεί να τους ανακόψει, μόνο ο συντονισμένος – οργανωμένος λαϊκός, κοινωνικός και πολιτικός αγώνας μπορεί να τους ανατρέψει.
    Καλούμε τη νεολαία να δώσει μαζικά παρών στην απεργία. Σήμερα η ανεργία καλπάζει και οι άνεργοι πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο. Στα Ιόνια νησιά η ανεργία σαρώνει σε ποσοστά πάνω από 20% . Πρώτα θύματα της ανεργίας αποτελούν νέες και νέοι, που η ζωή τους κυριολεκτικά υποθηκεύεται.
    Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, με ευθύνη και συνέπεια, η ΕΝΑΚ απευθύνεται ανοιχτά και καθαρά στη κοινωνία: Η αγανάκτηση είναι θετική αλλά όχι επαρκής για να γίνει η αντίσταση αποτελεσματική. Απέναντι στις συνδικαλιστικές – πολιτικές ηγεσίες του συμβιβασμού και της διάσπασης, το «αντίδοτο» δεν είναι το βάθεμα των διαχωριστικών γραμμών μέσα στο λαό, ούτε η αναπαραγωγή αστικών, αντιδραστικών, ουτοπικών και άλλων ιδεολογημάτων. Σήμερα παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μιας πολιτικής που οδηγεί τον λαό σε πτώχευση και τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση, σε ξένη κατοχή.
    Εργαζόμενοι, σας καλούμε σε αγωνιστική και πολιτική επαγρύπνηση. Οι καιροί είναι πονηροί. Μην «εκχωρείτε» την κυριαρχική πολιτική και ταξική αυτοτέλειά σας. Κανείς δεν πρέπει να παρασυρθεί, κανείς δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στα επικοινωνιακά κόλπα, στις παγίδες του συστήματος, σε στημένα σκηνικά και σε στημένα παιγνίδια. Το πολυπλόκαμο μπλοκ εξουσίας επενδύει σε αυτά τα σκηνικά και σε αυτά τα παιχνίδια τις επόμενες αντιλαϊκές κινήσεις του. Η αντίσταση θα είναι σκληρή, κοινωνική, πολιτική και ίσως, μακρόχρονη. Με βάση αυτή την αντικειμενική εκτίμηση διαμορφώνει και διατυπώνει η ΕΝΑΚ τη πολιτική πρόταση και τη πολιτική δράση της. Ο πολιτικός στόχος είναι μία καλύτερη κοινωνία, οριστικά απαλλαγμένη από τη ξένη εξάρτηση, μια χώρα με αξιοπρέπεια, αυτοτέλεια και ευημερία, με το λαό κυρίαρχο στο τόπο του, με την εργαζόμενη τάξη στο τιμόνι της χώρας.
   Εργαζόμενοι, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην απεργία. Κάθε κλάδος, κάθε χώρος δουλειάς ξεχωριστά και όλοι μαζί. Να δείξουμε τη δική μας μεγάλη δύναμη. Τη δύναμη της ενωμένης εργατικής τάξης. Να καταλάβουν ακόμα καλύτερα και τα ξένα αφεντικά ότι δεν είμαστε αγανακτισμένοι. Είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι.
   Τέλος η ΕΝΑΚ καταγγέλλει ότι για μία ακόμα φορά, ξημερώματα της Πέμπτης 9/6, «κάποιοι» εξαφάνισαν αρκετά πανό – απεργιακά καλέσματα της ΕΝΑΚ από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και άλλες φορές (το έχουμε καταγγείλει) ιδιαίτερα πριν από απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΜΕΡΙΚΩΝ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ» ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΕΝΑΚ







Δεν υπάρχουν σχόλια :