Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΑ



Κέρκυρα 11/11/2011

Άρθρο της Ναυσικάς Κυριάκη

Μέλους του ιδρυτικού πυρήνα της ΕΝΑΚ


Έφθασε, όπως όλα δείχνουν, επιτέλους η ώρα, που το πολυπόθητο όνειρο των λατόμων, γίνεται πραγματικότητα. Βρέθηκε ο «άνθρωπος τους»: κ. Αποστολόπουλος, Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Ο άνθρωπος αυτός, διορισμένος από την κυβέρνηση, δείχνοντας την πυγμή του, παρέκαμψε νόμους και δικαστικές αποφάσεις, κρίνοντας ίσως πως όλα γίνονται για το καλό του τόπου, την ευημερία, το ξεπέρασμα της κρίσης της οικοδομής, την ανεργία και όχι την εκμετάλλευση και αποστράγγιξη των ντόπιων και ξένων δούλων, την υπερχείλιση της τσέπης του τοπικού του μπλοκ εξουσίας και επιχειρηματιών και το ξεπάτωμα της φύσης. Άλλωστε αυτά τα ίδια επιχειρήματα είχε επικαλεστεί στο παρελθόν και ο κ. Αυλωνίτης πρόεδρος του Συνδέσμου Υδατίνων Πόρων (ΣΥΠ), δικηγόρος με όρκο για την τήρηση των νόμων, ο οποίος τώρα διαμαρτύρεται για την απένταξη του έργου των φραγμάτων, αλλά μας καλεί να δεχτούμε τα επιμέρους μικρά έργα της αποσκλήρυνσης του νερού. Η ΕΝΑΚ, είχε πολλές φορές επισημάνει, ότι το έργο των φραγμάτων δεν μπορεί να συμπορευτεί με τα λατομεία. Αυτό βέβαια πολύ καλά το γνώριζε ο κ. Αυλωνίτης και μέσω των δηλώσεων του κ. Τάσου Τόμπρου.

Αυτός ο τόπος – η Κέρκυρα – φαίνεται δεν διαθέτει ούτε Περιφερειάρχη, ούτε Δήμαρχο, ούτε δικηγόρους ούτε εισαγγελείς, ούτε κόμματα, ούτε οργανώσεις. Κάθε ένας κ. Αποστολόπουλος μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις του νόμιμες η όχι, ηθικές η όχι. Κάθε ένας επιχειρηματίας μπορεί να παρανομεί, χωρίς να ενοχληθεί και αν κάποτε ενοχληθεί εδώ είναι οι Αποστολόπουλοι να τον δικαιώσουν. Αυτά όλα μόνο ο Κερκυραϊκός Λαός είναι αρμόδιος να τα απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :