Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ – ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Ενιαία Αριστερή Κίνηση – ΕΝΑΚ

Κέρκυρα 5/12/11

Όπως διαβάζουμε από τα δημοσιεύματα και ακούμε από τα ΜΜΕ, η συζήτηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας πήρε τέλος. Παρά τις ατέλειωτες πιέσεις, παρά την προπαγάνδα για δημιουργία αμφιβόλων θέσεων εργασίας, παρά τις τελευταίες εξαγγελίες Χρυσοχοίδη, επικράτησε η θέληση του Κερκυραϊκού Λαού.

Η ΕΝΑΚ από την αρχή αυτού του διαλόγου είχε εκφράσει την άποψη της, για το μάταιο ως προς τα λαϊκά συμφέροντα αυτό έργο και την είχε διακηρύξει με όλους τους τρόπους. Είμαστε πάντα εκεί και τονίζαμε:

«Στην περίοδο της άγριας καπιταλιστικής λεηλασίας και της μεγάλης αναμπουμπούλας, είναι φανερό ότι χαίρονται οι λύκοι. Επιχειρηματίες, εργολάβοι, εταιρείες, λύκοι ντυμένοι και με πράσινη προβιά προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι οι λύκοι της λεγόμενης «πράσινης» ανάπτυξης.»


Και ακόμα:

«Τώρα έχει σημασία να σταματήσουμε τις ορέξεις και τις μπίζνες των λύκων της «πράσινης ανάπτυξης» και να διαφυλάξουμε τον τόπο μας από τις καταστροφικές καταστάσεις και επιπτώσεις που αποτελούν το αντίτιμο της «κοινωφελούς προσφοράς» των εταιριών.»

Η ΕΝΑΚ θα βρίσκεται πάντα στον αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, πάντα δίπλα στο Λαό και την νεολαία και πάντα μαζί με τα πρωτοπόρα λαϊκά κινήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :