Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΕΝΑΚ - ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΣ

    Η ΕΝΑΚ, λίγο πριν τις εκλογές, απευθύνεται με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα στους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες. Θέτουμε στον κοινωνικό λαϊκό προβληματισμό συγκεκριμένες και βασικές θέσεις μας, που δημόσια και επίμονα βάζαμε ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο, τόσο συνολικά, όσο και επιμέρους, σε επίκαιρα προβλήματα που προέκυπταν ασταμάτητα. Απευθυνόμαστε στο σύνολο του λαϊκού κόσμου και της νεολαίας, κάνουμε όμως μια ιδιαίτερη υπόμνηση στους πρωτοπόρους, προβληματισμένους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Στους προβληματισμένους ανθρώπους των κοινωνικών χώρων, των κοινωνικών κινημάτων.
  1) Οι εκλογές της Κυριακής κρύβουν σοβαρές παγίδες για το λαό και τη χώρα. Το εγχώριο μπλοκ εξουσίας και τα διεθνή κέντρα δεν τις προκήρυξαν, ούτε τις επίσπευσαν από «δημοκρατική ευαισθησία» ούτε επειδή τις ζητούσαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λόγω «βιαστικής φιλοδοξίας» του κ. Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός.. Βασικός τους στόχος είναι να νομιμοποιηθεί τώρα, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαϊκή συμμετοχή μέσα από τις εκλογές, η αντιλαϊκή, καταστροφική για χώρα και λαό, παράνομη, πραξικοπηματικού τύπου μνημονική πολιτική, πολιτική εθνικής εξάρτησης και λαϊκής εξόντωσης. Μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες ευρείας συμμετοχής, θα ξεπλυθούν ως «νομίμως τετελεσμένα» τα τερατουργήματα της πολιτικής τους. Αυτός είναι ο λόγος ο βασικός λόγος της τεχνικής πρόκλησης αυτής της «εκλογικής πανστρατιάς», κομμάτων και ομάδων στις εκλογές της Κυριακής 6/ Μαΐου, που λειτουργούν ως στρατολόγοι προς την κάλπη. Αμέσως μετά την νομιμοποίηση, θα τεθεί σε πλήρη και «νόμιμη» λειτουργία ο νέος κύκλος της εξοντωτικής αντικοινωνικής επίθεσης, με νέα σκληρά καταιγιστικά μέτρα. Οι πολιτικές ευθύνες αυτών που παίζουν - στη συγκεκριμένη φάση - το παιγνίδι του μπλοκ εξουσίας, για να κατοχυρώσουν μια όποια, ακόμα και ασήμαντη θέση στο πολιτικό χάρτη της χώρας, οι ευθύνες αυτές είναι πολύ μεγάλες, θα συζητηθούν και θα ζητηθούν. Η ΕΝΑΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι – γενικά και αόριστα – ενάντια στις εκλογές. Εδώ όμως, έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη πραγματικότητα.
  2) Η κεντρική και συστηματική επιδίωξη της συμμαχίας του εγχώριου μπλοκ και όλων των συνακολούθων κομμάτων (ανεξαρτήτως περίπλοκων και ασαφών διακηρύξεών τους ) καθώς και των ξένων κέντρων, είναι η θεμελίωση και ραγδαία επιδείνωση του καθεστώτος εξάρτησης της χώρας μας. Έκφραση αυτού του καθεστώτος, βάση του, είναι το δέσιμο της Ελλάδας σε ΕΕ – ΟΝΕ – ευρωζώνη – ευρώ, που ο λαός μας άρχισε μαζικά, ώριμα, πλειοψηφικά να αμφισβητεί την προηγούμενη περίοδο. Μέσα από τα εκλογικά διλλήματα (ευρώ η χάος κ.λπ.) και με την συστηματική βοήθεια όλων των κομμάτων και τις ανοιχτά φιλοευρωζωνικές ή με τις μεθοδικά μεσοβέζικες θέσεις τους, το μπλοκ εξουσίας στοχεύει να αποπροσανατολίσει και να υποτάξει την λαϊκή αμφισβήτηση. Κόμματα με υποτιθέμενο αντιμνημονιακό – αντισυστημικό προφίλ. ( π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, Καμένος κ.λπ.) με τις θέσεις τους, ουσιαστικά στηρίζουν τον εκβιασμό του ευρώ ή χάος. Αλλά και κόμματα όπως το αυτό του Περισσού, ακολουθούν μεθοδική παρελκυστική - αποπροσανατολιστική πολιτική μιλώντας για δήθεν ψευτοδίλημμα. Φασιστικές ομάδες τύπου Χρυσής Αυγής, προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες στο μπλοκ εξουσίας, στρέφοντας την κοινή προσοχή όχι στα θέματα των διεθνών ιμπεριαλιστικών – καπιταλιστικών κέντρων και της εξαρτημένης ευρωζωνικής οικονομίας που αποτελεί την βάση όλων των κρίσιμων προβλημάτων, αλλά στην «εξόντωση» λαθρομεταναστών , σαν «φάρμακο» για κάθε νόσο. Αυτοί ήταν πάντα οι φασίστες. Τσιράκια του κεφαλαίου.
   Είναι για την ΕΝΑΚ ξεκάθαρο, ότι στο βαθμό που το σύστημα θα ενισχύσει και μέσα από τις εκλογές, τις θέσεις του για το οικονομικό ζήτημα και τις εξαρτημένες ευρωζωνικές πολιτικές, τότε θα βρει κοινή βάση – λύση και στο πρόβλημα της μετεκλογικής διακυβέρνησης. Με τις δρομολογημένες συνεργασίες (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) ή χωρίς αυτές, θα βρεθεί κυβερνητική λύση. Η εξέλιξη αυτή γίνεται ρεαλιστική, αφού στις εκλογές δεν εκφράστηκε σοβαρή, μαζική, συγκροτημένη, αντίθετη πρόταση που να ταράξει τα νερά και να χαλάσει σούπες.
  3) Μέσα και από την εκλογική περίοδο, πέρασε και ενισχύθηκε η επιδίωξη των μπλοκ εξουσίας για επιτάχυνση των αυταρχικών πολιτικών φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής . Το χέρι της χρυσής αυγής δόθηκε στο ΛΑΟΣ και αυτό με τη σειρά του το έδωσε στον κ. Σαμαρά και την ΝΔ, δημιουργώντας μια αλυσίδα φασιστικού αυταρχισμού που σκοπό έχει να χρησιμοποιηθεί, ουσιαστικά, ενάντια στους εργάτες, στο λαικοδημοκρατικό κίνημα και στα πολιτικά δικαιώματα του λαού. Κυρίως όμως και στο βάθος, βρίσκεται η Συνταγματική αναθεώρηση της επόμενης βουλευτικής περιόδου, στην οποία το μπλοκ εξουσίας σκοπεύει να αποτυπώσει ολόκληρο όγκο αντιδραστικών, αυταρχικών, αντιλαϊκών άρθρων και προβλέψεων. Ο ρόλος της φασιστικής συμμορίας που λέγεται σήμερα «χρυσή αυγή» είναι ποικιλοτρόπως χρήσιμος, αυτή τη περίοδο, στο σύστημα. Όμως η διαχείριση και οι ευθύνες για την αναπτυσσόμενη φασιστική δράση δεν βρίσκονται αποκλειστικά στα Δεξιά. Οι παρακρατικές δραστηριότητες είχαν την προτροπή ή ανοχή και άλλων. Και οι πολιτικές ευθύνες για την πολιτική διευκόλυνση στην έκρηξη της φασιστικής δημαγωγίας φτάνουν παντού, σε όσους προωθούσαν και προωθούν τον πολιτικό λόγο της αριστεροδεξιάς και του λαϊκισμού, με ιδιαίτερη μάλιστα ένταση. Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά διακριτά ονόματα, περιοδικά κλπ. Ας μην το κάνουμε. Τον φασισμό, θα τον αντιμετωπίσει – αναγκαστικά – το ενωμένο λαϊκοδημοκρατικό και εργατικό κίνημα. Κανείς άλλος, κανείς εργολάβος της συμφοράς. Ο φασισμός είναι μακρύ χέρι του κεφαλαίου και δεν στρέφεται αποκλειστικά και μόνο ενάντια στους κομμουνιστές. Δουλεύει ενάντια στην εργατιά, ενάντια στα δικαιώματα, ενάντια στην κοινωνία, κάνοντας τις βρώμικες δουλειές και προωθώντας τον αντιλαϊκό αυταρχισμό.
  4) Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 κρύβουν πολλές παγίδες για το λαό μας. Τον οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες, σε ακόμα χειρότερες μέρες και μάλιστα με εκλογική βούλα. Η ΕΝΑΚ απευθύνει γενικό κάλεσμα, να καθορίσουμε με προβληματισμό, περίσκεψη, ευθύνη και ανοιχτό πνεύμα το ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα προς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους προβληματισμένους και ανήσυχους ανθρώπους, να δυναμώσουμε δεσμούς, να ενισχύσουμε προοπτικές και ελπίδες. Τέλος, η ΕΝΑΚ δίνει διαβεβαίωση στον εργαζόμενο και άνεργο λαό, πως την επομένη των εκλογών θα είναι παρούσα, δίπλα στα προβλήματα, σε μια πορεία που βαδίζει μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :