Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓ.Α.Κ. - ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΕΑΚΚ) – ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ.


   Δύο μήνες απλήρωτοι, είναι και παραμένουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου της Κέρκυρας. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα ενός – επίσης - απαράδεκτου, γεγονότος που αφορά στη λήξη θητείας της Διοικούσας επιτροπής του ΕΑΚΚ στα τέλη του Απρίλη, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει τοποθετηθεί νέα διοίκηση. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να εκταμιευτούν τα χρήματα - που υπάρχουν- για την μισθοδοσία του προσωπικού και τις άλλες λειτουργικές ανάγκες του ΕΑΚΚ και έτσι οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι.
   Η κατάσταση αυτή, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, είναι ανάλγητη, είναι προκλητική και σκανδαλώδης. Ιδιαίτερα στις συνθήκες που ζούμε και στην περίοδο που ζούμε, της γενικευμένης φτώχιας και ανέχειας, των ήδη μεγάλων μισθολογικών περικοπών, των ατελείωτων χαρατσιών και φοροεισπρακτικών μέτρων και του συνόλου των υποχρεώσεων και αναγκών της ζωής, η κατάσταση που δημιουργείται με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, γίνεται για τους εργαζόμενους ασφυκτική. Είναι ντροπή, αίσχος, είναι πραγματικά ανάλγητη, προκλητική και αδιανόητη κατάσταση, να ταλαιπωρούνται σε τέτοιο βαθμό οι εργαζόμενοι, λόγω - μόνο και μόνο - ενός γραφειοκρατικού ζητήματος.
   Η ΕΡΓΑΚ ζητά την άμεση, την ταχύτατη συνολική επίλυση του προβλήματος και την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Καλούμε τους βουλευτές της Κέρκυρας, τα κόμματα και τους αυτοδιοικητικούς φορείς, να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράσταση και υποστήριξή τους, με παρέμβαση προς την νέα πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού και τον κ. Ιωαννίδη προσωπικά. Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε και την Αθλητική κοινότητα. Ακόμα περισσότερο καλούμε προς αυτή την κατεύθυνση της ουσιαστικής αλληλεγγύης, όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους και τους εργατοϋπαλληλικούς φορείς, γιατί η εργατική ενότητα και αλληλεγγύη αποτελεί στις μέρες που ζούμε ένα σημαντικό παράγοντα, που τον έχουν απόλυτη ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι στον αγώνα τους για επιβίωση αλλά και στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :