Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Η ΕΡΓΑΚ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ


1) Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Κίνηση, με αφορμή διάφορα που γράφονται και λέγονται αυτή τη περίοδο, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της σε κάθε σκέψη η μεθόδευση που αφορά απολύσεις εργαζομένων σε οποιαδήποτε υπηρεσία και κατηγορία εργαζομένων του Δήμου και οπουδήποτε αλλού, στην Κέρκυρα και στη χώρα ολόκληρη. Στις σημερινές, ιδιαίτερα, συνθήκες, απόλυση ισοδυναμεί με εξαθλίωση, με εξόντωση, με κανονική εκτέλεση.. Επιπλέον, τέτοιες πρακτικές, εάν εφαρμοστούν, οδηγούν στην ολοσχερή αποδυνάμωση της αυτοδιοίκησης. Καλούμε σε αγώνα, σε μαχητική ετοιμότητα, σε δυναμική εργατική αντίσταση και γενική αλληλεγγύη. Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξη και συμπαράσταση μας σε κάθε κινητοποίηση του Σωματείου των εργαζομένων στον Δήμο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν στους αγώνες. Όλοι μαζί.. Σήμερα, πιθανά στοχοποιούνται κάποιοι, αύριο, όμως, θα έρθει και των άλλων η σειρά..
2) Η ΕΡΓΑΚ επισημαίνει πως η εξομάλυνση και η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας των Δημοτικών παρκινγκ (παλιού λιμανιού, λαϊκής και πλατείας) αποτελεί ένα, απολύτως, επείγον ζήτημα. Καλούμε τις νομότυπα αρμόδιες υπηρεσίες και τους υπεύθυνους, τους πολιτικούς προϊσταμένους της Δημοτικής αρχής, να αναλάβουν ακόμα πιο δραστήρια τις ευθύνες τους και να κινηθούν συστηματικά για την ουσιαστική και άμεση διευθέτηση. Καλούμε τους αρμόδιους του ΚΑΣ ( Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ) να επιταχύνουν τις διαδικασίες που τους αφορούν.
Μπροστά και στη θερινή περίοδο, μια παρατεταμένη εκκρεμότητα στην οργανωμένη λειτουργία των παρκινγκ, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αλυσίδα προβλημάτων στην κυκλοφορία της πόλης και στην κίνηση γενικότερα, σε μία περίοδο απολύτως ακατάλληλη τόσο για τον ντόπιο πληθυσμό όσο και για δημιουργία αρνητικών καταστάσεων και εντυπώσεων στους επισκέπτες της πόλης. Το θέμα αυτό έχει τεθεί δημόσια και επισημανθεί από διάφορες πλευρές (καταστηματάρχες κ.λπ.).
Οι Δημοτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα δημοτικά παρκινγκ,   εργαζόμενοι με μεγάλη μακρόχρονη εμπειρία και λειτουργική αποτελεσματικότητα, σε δύσκολες συνθήκες, έχουν προσφέρει και προσφέρουν πολλά και ουσιαστικά στον κρίσιμο αυτό τομέα. Αυτή η προσφορά αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους ,την εργαζόμενη κοινωνία της Κέρκυρας, αλλά και τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Τόσο η προσφορά, όσο και το πλαίσιο ευθύνης των εργαζομένων σχετικά με την εργασία τους είναι πράγματα ξεκαθαρισμένα και  διακριτά, ενώ  τυχούσες συγχύσεις – παρερμηνείες σχετικά με τα παραπάνω, είναι αβάσιμες και αδικαιολόγητες.
Η ΕΡΓΑΚ είναι στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων στους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης, για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλημάτων και καταστάσεων. Υπογραμμίζουμε ότι μεθοδεύσεις σχετικές  με «αθέμιτα» -  παρασκηνιακά  και άλλα «παιγνίδια» (εάν υπάρχουν) δεν είναι ανεκτές, έχουν απέναντι τους τον εργαζόμενο κόσμο, τον κόσμο της δουλειάς και της επιβίωσης. Θα ξεμασκαρευτούν και θα έρθουν, αναπόφευκτα, στο φως της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :