Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ - ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ - ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΛΠ / ΟΛΘ / ΕΥΑΘ - ΝΕΡΟ/ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε δηλώσεις προχώρησε ο εντεταλμένος του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ.Στέλιος Σταυρίδης, ανακοινώνοντας τους άμεσους και γοργούς σχεδιασμούς ιδιωτικοποιήσεων - ξεπουλημάτων δημόσιων οργανισμών - περιουσίας και δημόσιων αγαθών, που διαμορφώνουν την εφιαλτική πραγματικότητα μιας  απόλυτα εξαρτημένης χώρας - προτεκτοράτο, με ξεπουλήματα - ιδιωτικοποιήσεις - εμπορευματοποιήσεις κοινωνικών αγαθών που δεν έχουν τελειωμό.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του "αρμόδιου παράγοντα" ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι αυτές που έχουν άμεσα σειρά στην εκχώρηση και το ξεπούλημα. Παίρνουν σειρά μετά την αποκρατικοποίηση - ξεπούλημα του ΟΠΑΠ δήλωσε ο κ. Σταυρίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega μία ημέρα μετά την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta.
Ο κ. Σταυρίδης χαρακτήρισε μάλιστα "εμβληματική" τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, κάνοντας λόγο για σύνθετη και δύσκολη προσπάθεια, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ έφερε εις πέρας σε διάστημα μόλις επτά μηνών και επιβεβαιώνοντας  έτσι, ότι στα ξεπουλήματα το εγχώριο μπλοκ εξουσίας μπορεί να γίνει πολύ γρήγορο, ενώ σε κάποια άλλα θέματα..πολύ - πολύ αργό..
Για την αμέσως επόμενη φάση  στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βρίσκονται ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, για τους οποίους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, θα εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβρη και με στόχο  η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το α΄τρίμηνο του 2014.
Όπως δήλωσε ο κ.Σταυρίδης, στο πλάνο  του ΤΑΙΠΕΔ είναι και η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, για την οποία, τόνισε ότι  θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2014. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι "δεν ιδιωτικοποιείται το νερό... αλλά οι υπηρεσίες τιμολόγησης, συντήρησης και επέκτασης του δικτύου, καθώς και είσπραξης" δηλαδή ότι αφορά το νερό κυριολεκτικά...
Ανακοίνωσε πως μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη  θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα της οποίας πρόκειται να ολοκληρωθεί ως το πρώτο τρίμηνο του 2014 και δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Κινέζους, Ρώσους και Γάλλους..Παριστάνοντας μάλιστα τον ικανό..διαπραγματευτή για την τιμή της πραμάτειας.. τόνισε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «θα πάει σε εκείνον που θα δώσει τα περισσότερα»..Ολόκληρος ο λαός μας τον "ευχαριστεί θερμά" για τις "γενναίες και κοπιαστικές εθνικές υπηρεσίες του"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :