Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η ΕΡΓΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΡΓΑΚ) χαιρετίζει τις προσπάθειες και τις διαδικασίες ανασυγκρότησης του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Κέρκυρα και καλεί τα εργατικά Συνδικάτα του Δημοσίου να συμμετέχουν με τους αντιπροσώπους τους στις αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν στις 8 Ιουνίου. Ένα δραστήριο, αγωνιστικό δημοσιουπαλληλικό κίνημα, ένα κίνημα συσπείρωσης, ανεξάρτητο και μαχητικό στην διοργάνωση των αγώνων, σε πραγματική και διαρκή επαφή με όλους τους συναδέλφους, σε όλους τους χώρους δουλειάς, προσανατολισμένο στην μαζική και αποτελεσματική αντίσταση ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, αυτό είναι το ζητούμενο.
Για να μπορέσει σήμερα η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει αποτελεσματικά στην επίθεση που δέχεται στις κατακτήσεις του θα πρέπει να ενταχθεί στα σωματεία και στα Συνδικάτα και ταυτόχρονα να δημιουργήσει καινούρια εκεί που δεν υπάρχουν. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίος ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, με τα Εργατικά Κέντρα και τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ. Δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική οργάνωση της εργατικής τάξης αν αυτός ο συντονισμός δεν έχει σταθερά και μόνιμα χαρακτηριστικά.
Η συγκρότηση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στην Κέρκυρα, αν συνδυαστεί με μεγαλύτερη και πιο ενεργή συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη ζωή των Σωματείων, μπορεί να προσφέρει ουσιαστικό ρόλο στην αγωνιστική ενότητα της εργατικής τάξης στη βάση του δικού της ταξικού συμφέροντος, ενάντια στα συμφέροντα της άρχουσα τάξης που εκμεταλλεύεται σήμερα τον παραγόμενο πλούτο, καταργεί και τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Η ΕΡΓΑΚ με όλες της τις δυνάμεις θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :