Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΕΝΑΚ)

 Η νέα κυνική και εγκληματική επίθεση των Αμερικανών ενάντια στη Συρία, προκαλεί παγκόσμια οργή και αποδοκιμασία ανάμεσα στους λαούς. Η πολυπαιγμένη παράσταση της "χρήσης χημικών" - μόνιμο (και μονίμως αναπόδεικτο) άλλοθι των αμερικανικών - ΝΑΤΟικών ηγεσιών, αυξάνει την οργή των λαών, αλλά και αναδεικνύει τα επίπεδα θράσους των ιμπεριαλιστών. Η ενθουσιώδης υποστήριξη που παρέχουν σε αυτού του τύπου τις ενέργειες των Αμερικανονατοικών, τα επιτελεία και οι κυβερνήσεις της ΕΕ, ο "δημοκράτης" Ερντογάν λίγο πριν δοκιμάσει να εκλεγεί Σουλτάνος, το Ισραήλ, σειρά σκοταδιστικών, αντιδραστικών ηγεσιών και διάφοροι άλλοι "σύμμαχοι", ρίχνουν ακόμα περισσότερο τις μάσκες και επιβεβαιώνουν την βάρβαρη και επικίνδυνη πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει διεθνώς και ιδιαίτερα στην δική μας περιοχή της Μεσογείου, οι σχεδιασμοί και οι πρακτικές των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αισχρή και τυχοδιωκτική εντολή αποστολής μοίρας του αμερικανικού στόλου ενάντια στην ΛΔ της Κορέας, οι ανησυχίες για την ειρήνη και την ασφάλεια, αυξάνουν δραματικά.
Πέρα απο διάφορες "εκτιμήσεις και ερμηνείες" που κυκλοφορούν, σχετικά με τους λόγους που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ πραγματοποιεί αυτή την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών δράσεων, το βέβαιο είναι - όπως δείχνουν τα δεδομένα - πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει (και επαυξάνει) σκληρά τις μεθόδους των προκατόχων του, των Κλίντον - Μπους - Ομπάμα.
Η Ενιαία Αριστερή Κίνηση (ΕΝΑΚ) μπροστά σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται ολοένα και περισσότερο, καλεί τον λαό και την νεολαία να καταδικάσουν τις ιμπεριαλιστικές δράσεις. Να καταδικάσουν τον ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό που επιβουλεύεται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών, με εισβολές, με πυραυλικές επιθέσεις, με απειλές, με κάθε μέσο. Να αγωνιστούμε για την ειρήνη - σημαίνει αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό - σημαίνει αγώνας για την ανεξαρτησία και την κοινωνική πρόοδο της χώρας μας. Καλούμε τον λαό και την νεολαία να απαιτήσουν το κλείσιμο των αμερικανονατοικών βάσεων που βρίσκονται στα εδάφη μας και αποτελούν ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Απέναντι στις εγχώριες κυβερνήσεις της υποταγής στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ, απέναντι στην ντόπια ξεπουλημένη αστική τάξη - να ορθώσουμε μαχητικά το φρόνημα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, το φρόνημα της αλληλεγγύης στους λαούς που χτυπιούνται απο τις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :