Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΕΝΑΚ - ΑΠΟΧΗ - ΑΚΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ "ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΑΚ) - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ "ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΑΠΟΧΗ - ΑΚΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Σε μια μαζική πολιτική εκδήλωση,  την Παρασκευή 10 Μάη, που εξελίχθηκε σε μια ευρεία και δημιουργική συζήτηση, ανακοινώθηκαν μέσα από το περιεχόμενο της εισηγητικής ομιλίας του σ, Μάριου Άνθη, οι θέσεις, οι προτάσεις, οι διεκδικήσεις και οι στοχεύσεις, το ευρύτερο προγραμματικό πλαίσιο της ΕΝΑΚ, σχετικά με τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τις ευρωεκλογές της 26ης του Μάη.
1) Σχετικά με τις εκλογές στον κεντρικό Δήμο της Κέρκυρας η ΕΝΑΚ ανακοινώνει και δημόσια την πολιτική στήριξή της στην παράταξη "ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" με επικεφαλής τον συναγωνιστή Λευτέρη Μαρκάτη. Η "ΕΚΚΙΝΗΣΗ" πολιτικά - αγωνιστικά - προγραμματικά και αυτοδιοικητικά μπορεί - και πρέπει - να σκύψει στα προβλήματα, σε βάθος και με ποιότητα, να δώσει μια μεγάλη συμβολή, τόσο μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για την αντιμετώπιση των πολλών, συσσωρευμένων και δομικών προβλημάτων της Κέρκυρας και του κερκυραϊκού λαού. Η "ΕΚΚΙΝΗΣΗ' έχοντας συσπειρώσει στις τάξεις της σημαντικό μέγεθος νέων ανθρώπων αλλά και άλλων αγωνιστών, μπορεί - και πρέπει - να δώσει μια νέα δυναμική και να ταράξει τα στάσιμα νερά της τοπικής πολιτικής και αυτοδιοικητικής πραγματικότητας. Η ΕΝΑΚ καλεί τον λαό και τη νεολαία της Κέρκυρας να στηρίξει μαζικά την "ΕΚΚΙΝΗΣΗ" και να την στείλει πολύ δυνατή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ΕΝΑΚ απευθύνει καθαρό κάλεσμα, ιδιαίτερα στους αριστερούς - προοδευτικούς ψηφοφόρους, να μην "αναλωθούν" και να μην δεχτούν να χρησιμοποιηθούν σαν ψηφοφόροι μιας χρήσης από γνωστά πολιτικάντικα ψηφοδέλτια των πολιτικών παιγνιδιών, όπως ορισμένοι κύκλοι προωθούν. Καλούμε τους αριστερούς πολίτες να ψηφίσουν καθαρά και να στηρίξουν την "ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" για να παλέψουμε όλοι μαζί, συλλογικά, να αλλάξουμε την άθλια πολιτική  και κοινωνική ατζέντα που κυριαρχεί στο νησί, με τα γνωστά αποτελέσματα και να προχωρήσουμε με μια νέα ατζέντα, προοδευτική και αποτελεσματική. Οι τελευταίες δύο εβδομάδες, μέχρι τις εκλογές, είναι εβδομάδες δουλειάς για εμάς αλλά και αποφάσεων ευθύνης για τους πολίτες της Κέρκυρας και καλούμε τους πολίτες να σκεφθούν ώριμα και με βάση την εμπειρία τους από τα γεγονότα των τελευταίων - ιδιαίτερα - ετών. Επιπλέον ανακοινώνουμε, πως στην ανοιχτή εκδήλωση της ΕΝΑΚ παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Λευτέρη Μαρκάτη και άλλους συναγωνιστές, όπου δημόσια τέθηκαν τα ζητήματα και οι βάσεις της πολιτικής συσπείρωσης και παρέμβασης που οικοδομούμε και ξανοίγεται μπροστά μας.
2) Για τις Περιφερειακές εκλογές η ΕΝΑΚ απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σε ξεκάθαρη και αταλάντευτη αντιφασιστική - αριστερή - αντινεοφιλελεύθερη - αγωνιστική πολιτική κατεύθυνση.
3) Η ΕΝΑΚ αγωνίζεται σταθερά για Εθνική Ανεξαρτησία με εργατική λαϊκή κυριαρχία. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη σχετικά με τον αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ, που ούτε θέλει - ούτε μπορεί από την φύση της, να  μετατραπεί σε "Ευρώπη των λαών". Το ευρωκοινοβούλιο, για το οποίο διεξάγεται η ψηφοφορία στις 26 Μάη είναι ένα καλοπληρωμένο διακοσμητικό όργανο χωρίς αποφασιστική σημασία, ένα τεχνητό άλλοθι μιας δήθεν "δημοκρατίας" που τις πραγματικές αποφάσεις τις λαμβάνει σε εξωθεσμικά κέντρα, στα eurogroup, στην κομισιόν, στα κοινοβούλια της Γερμανίας και των στενών δορυφόρων της, στα γραφεία των πολυεθνικών. Η ΕΝΑΚ προβάλει σήμερα όχι μόνο τη σταθερή διεκδίκηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας αλλά παράλληλα προβάλουμε άμεσα και το πολιτικό - ανθρώπινο και συλλογικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ στην Εθνική Ανεξαρτησία που μεθοδικά η ΕΕ καταστρατηγεί. Σχετικά με τις ευρωεκλογές καλούμε τον λαό σε μαζική ΑΠΟΧΗ σαν πρώτη επιλογή η σε χρήση ΑΚΥΡΟΥ ψηδοδέλτιου σαν δεύτερη επιλογή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :