Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΑΚ) - ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) - ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Πριν μερικές ημέρες, η ΕΝΑΚ και η ΕΚΚΙΝΗΣΗ έδωσαν στην δημοσιότητα την παρακάτω κοινή ανακοίνωση.
"Η Τουρκική εισβολή στην Συρία συνεχίζεται ενώ ο Ερντογάν και η πολιτική ηγεσία της χώρας του εμφανίζονται πλήρως αδιάφοροι στην διεθνή λαϊκή κατακραυγή.

Καλούμε τους πολίτες, τη νεολαία, τις εργατουπαλληλικές και άλλες επαγγελματικές οργανώσεις, καλούμε τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, να εκφράσουν με κάθε δυνατό μέσο την αντίθεση και την διαμαρτυρία τους στην εισβολή, που αποσταθεροποιεί ακόμα περισσότερο την ευρύτερη περιοχή και ανοίγει νέο κύκλο σοβαρών προβλημάτων και ανάμεσα τους, την αναβίωση του ISIS, που ηττήθηκε και συρρικνώθηκε στα πεδία των μαχών, από την ηρωική Κουρδική αντίσταση και τον Συριακό κυβερνητικό στρατό.

Η Τουρκική εισβολή στην Συρία, που γίνεται και με την εκτεταμένη χρησιμοποίηση μισθοφόρων Σύριων αντικαθεστωτικών, έχει διακηρυγμένα χαρακτηριστικά γενοκτονίας – διάλυσης και πλήρους περιθωριοποίησης του κουρδικού πληθυσμού και αποτελεί πράξη παράνομη και εγκληματική που πήρε για την έναρξη της το πράσινο φως των ιμπεριαλιστικών κέντρων και πρωτίστως την «ανοχή» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αυτών που τώρα κρύβονται πίσω από δήθεν κυρώσεις στον Ερντογάν, για να καλύψουν την συνενοχή τους. Η Συρία και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν τραγικά θύματα του πολέμου και της εκεί Νατοϊκής εισβολής – εμπλοκής που πυροδότησε τους γενικότερους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Ζητάμε την πλήρη και άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από ολόκληρη την Συριακή επικράτεια, μόνη λύση για να βρει ο τόπος ειρήνη. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και αφεντικά. Ζητάμε την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της χώρας μας με το επίσημο και κυρίαρχο Συριακό κράτος, που έχουν διακοπεί με Νατοϊκές εντολές από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά. Να ανοίξει ξανά η Πρεσβεία της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

ΕΝΑΚ και ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο) εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στον ηρωικά μαχόμενο κουρδικό λαό και στους μακρόχρονους αγώνες του για κοινωνική πρόοδο, πολιτισμό, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αυτός ο αγώνας, πρέπει να είναι νικηφόρος και θα είναι, όσες θυσίες και αν χρειαστούν, έχει όμως – όπως κάθε αγώνας σε δύσκολες συνθήκες και απέναντι σε μεγάλα συμφέροντα, μεγάλες δυνάμεις και ισορροπίες – ανάγκη την σταθερή και έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλων μας.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε πως η πράξη αισχρής «προδοσίας» των Αμερικανών απέναντι στους κούρδους μαχητές της Συρίας επιβεβαιώνει αυτό που επιβεβαιώθηκε και στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ότι το ΝΑΤΟ και ο ιμπεριαλισμός γενικότερα δεν αποτελούν παράγοντα ασφάλειας για κανένα λαό, δεν αποτελούν εγγυητές της σταθερότητας, αντίθετα αποτελούν τους εμπνευστές και τους πυροδότες της αποσταθεροποίησης, των πολέμων και της πολύπλευρης τραγωδίας που προκαλείται στις χώρες και τους λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :