Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ! ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΝΑΚ

Κέρκυρα  7 Μαρτίου 20010

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!

ΚΑΙ Ο  ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Ένα σύμβολο  της εθνικής και της διαρκούς αντίστασης , ο άνθρωπος που ταπείνωσε τη χιτλερική Γερμανία κατεβάζοντας (μαζί με τον Λάκη Σάντα) τη σημαία τους από την Ακρόπολη, ο Μανώλης Γλέζος, χτυπημένος από τις δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απεργιακής συγκέντρωσης, βρέθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας. Του ευχόμαστε περαστικά και θεωρούμε ότι όλοι οι κερκυραϊκοί φορείς πρέπει να πράξουν το ίδιο καθώς είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί που συνδέουν τη Κέρκυρα με τον Μανώλη Γλέζο και τον Μανώλη Γλέζο με την Κέρκυρα. Τα έφερε όμως έτσι η ζωή και τα γεγονότα, ώστε οι δεσμοί αυτοί να αποκτήσουν ένα νέο, ένα σύγχρονο συμβολικό περιεχόμενο.

Μεταξύ των  πολλών δημοσιευμάτων και δηλώσεων παραγόντων του διεθνούς κεφαλαίου  και μεγάλων ΜΜΕ που σκοπό έχουν να επιβάλουν στη χώρα μας τις οικονομικές και κοινωνικές επιδιώξεις τους, προστέθηκαν και οι δηλώσεις δύο γερμανών βουλευτών άμεσα σχετιζόμενων με τη γερμανική κυβέρνηση, που δηλώνουν δημόσια και κυνικά «σας δίνουμε χρήματα να μας δώσετε την Κέρκυρα».

Αναμφίβολα το ζήτημα που προκύπτει θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ως ευτράπελο. Όταν όμως, διαχρονικά, τα σύννεφα πυκνώνουν, η αντιμετώπιση ορισμένων καταστάσεων  σαν γραφικές δεν είναι οπωσδήποτε η καλύτερη. Σε κάθε περίπτωση το κατακτητικό πέρασμα των γερμανών από το νησί μας είναι πρόσφατο και τα καταστροφικά του ίχνη είναι ακόμα νωπά. Τότε η κατάληψη και οι βομβαρδισμοί της Κέρκυρας είχαν πραγματοποιηθεί στο όνομα του «οράματός τους» για την Ευρώπη και τους λαούς της, που έφερε τη σφραγίδα του ηγέτη – φύρερ Αδόλφου Χίτλερ. Είχαν προηγηθεί οι Ιταλοί επιδρομείς του Μπενίτο Μουσολίνι.

Η ΕΝΑΚ, στην ανακοίνωση αυτή, δεν έχει σαν στόχο να αναφερθεί  στις αιτίες της καπιταλιστικής οικονομικής  κρίσης και στις πολιτικές που  ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη χώρα μας. Εδώ θέλουμε να τονίσουμε και να υπογραμμίσουμε την ανάγκη  για την επαγρύπνηση του Κερκυραϊκού λαού σε αυτό που η ΕΝΑΚ από την ίδρυσή της επισημαίνει: ¨ότι δηλ. η Κέρκυρα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ένας τόπος που πωλείται και ξαναπωλείται σε επιχειρηματικά συμφέροντα και ξένους οικονομικούς ομίλους. Η Κέρκυρα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι για κάθε επίδοξο σωτήρα και ξένο «επενδυτή» που έρχεται να σώσει το νησί μας. Ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος, επικίνδυνος και καταστροφικός. Μια νέα πορεία, προόδου και ανάπτυξης είναι αυτό που πρέπει να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια ο Κερκυραϊκός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :