Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΝΙΑΙΑ  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΝΑΚ

Κέρκυρα 21-3-2010 



ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
 

Την τελευταία  περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στο μεγαλύτερο συνδικάτο του νομού ,το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και ακόμα πιο έντονα, ενάντια στον πρόεδρό του Σταμάτη Πελάη. Η επίθεση αυτή εκδηλώνεται στις γνωστές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά τον καταιγισμό των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που ασταμάτητα ανακοινώνει η κυβέρνηση. Όλοι γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση στο σωματείο και στον πρόεδρό του διεξάγεται με προσχηματικά και αβάσιμα «επιχειρήματα» ενώ στη πραγματικότητα υποκρύπτει την επιδίωξη διαφόρων κύκλων της εργοδοσίας και του πολιτικού κατεστημένου με στόχο να αποπροσανατολίσουν, να συσκοτίσουν και τελικά να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και του κερκυραϊκού λαού γενικότερα . Επίσης όλοι γνωρίζουμε , αφού αποτελεί αντικειμενικό γεγονός , την ισχυροποίηση και την διεκδικητική ορμή των εργαζομένων στα ξενοδοχεία , που ολοένα και ενισχύεται , γεγονός άμεσα σχετιζόμενο με την αγωνιστική συνδικαλιστική δράση των στελεχών του σωματείου και το αγωνιστικό κλίμα διεκδίκησης και αξιοπρέπειας που έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία μετά από πολλά χρόνια εργοδοτικών αυθαιρεσιών και καταπίεσης .
Η ΕΝΑΚ εκφράζει τη λύπη της γιατί η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται σήμερα το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν είναι καθολική και πλήρης τόσο από τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων όσο και από τα πολιτικά κόμματα και τις ομάδες της αριστεράς . Για την ΕΝΑΚ δεν έχει καμία σημασία εάν τα σωματεία και οι συνδικαλιστές τους ανήκουν πχ. στο ΠΑΣΟΚ , στο ΠΑΜΕ  ή οπουδήποτε αλλού . Σημασία έχει ότι περισσότερο από ποτέ σήμερα είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ πέρα και έξω από μικροκομματικές , μικρόψυχες και διασπαστικές – αντεργατικές αντιλήψεις . Μέσα από την εργατική ενότητα και τις διαδικασίες της αναπτύσσεται το δυναμικό και καθαρό εργατικό κίνημα , αυτό το κίνημα που είναι σε θέση να αποκαλύπτει και να παρεμβαίνει αποφασιστικά .
Η ερώτησή μας  είναι ξεκάθαρη : Που είναι η  διοίκηση του εργατικού κέντρου , που είναι η διοίκηση της τοπικής  ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικαλιστικών  φορέων; Που είναι αυτοί που απευθύνουν τις δακρύβρεχτες επιστολές και εκκλήσεις  για ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος ;
Σταθερή θέση της  ΕΝΑΚ είναι ότι η ενότητα των  εργαζομένων αποτελεί προϋπόθεση για  την εργατική επίθεση που σήμερα έχουν ανάγκη και ο εργαζόμενος κόσμος και η χώρα μας . Όμως η ενότητα δεν θα οικοδομηθεί ποτέ από τους μικρόψυχους τοποτηρητές και τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές που την επικαλούνται έντρομοι μόνο όταν τους εγκαταλείπει η εργατική τάξη προκειμένου να αγωνιστεί για τα δικαιώματα και την επιβίωσή της . Η πολιτική και συνδικαλιστική ενότητα της εργατικής τάξης οικοδομείται μέσα από τους ταξικούς και πολιτικούς αγώνες , εκεί  που όλοι κρινόμαστε και θα κρινόμαστε ασταμάτητα τόσο για τις θέσεις όσο και για τη πολιτική νοοτροπία που εκφράζουμε .
Τέλος , σχετικά  με τις λασπολογικές επιθέσεις των  διαφόρων κύκλων για το θέμα «των επιταγών» στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ τη πολιτική απάντηση τη δίνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας: Το τοπικό αρχοντολόι έχει τρομοκρατηθεί από την συνεχώς αυξανόμενη συσπείρωση και αγωνιστική δυναμική που αναπτύσσουν στο νομό οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι . Τρέμουν , γιατί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αναδεικνύουν την δύναμή τους και διεκδικούν όχι μόνο ανατροπή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας αλλά και μια καλύτερη ζωή μα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :