Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΕΝΙΑΙΑ  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΝΑΚ

Κέρκυρα 31-5 2010

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Δεν έχει περάσει  πολύ καιρός που τα αναρτημένα πανό της ΕΝΑΚ θύμιζαν με έντονα γράμματα :

ΓΑΖΑ-ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ . Ήταν τότε η επίθεση και οι δολοφονικοί  βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στην αποκλεισμένη πόλη. Σήμερα, τόσο σύντομα, ξαναθυμηθήκαμε.

Γάζα σημαίνει πλέον ελευθερία γιατί σηματοδοτεί  περίτρανα την ουσιαστική έννοια της ελευθερίας.

Σημαίνει το δικαίωμα ενός λαού να επιβιώσει και  να ζήσει λεύτερα και ανεμπόδιστα. Η πειρατική επίθεση του Ισραήλ, σε διεθνή χωρικά ύδατα, ενάντια στον στολίσκο της ελευθερίας που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους εγκλωβισμένους της Γάζας, δεν είναι δολοφονική επίθεση επειδή προκάλεσε αρκετούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Είναι πολλαπλά δολοφονική επίθεση γιατί είναι διαρκής , τραμπουκική, τρομοκρατική και αναίσχυντη. Είναι ένα ακόμα έγκλημα, αυτή τη φορά εναντίον διεθνούς ομάδας ακτιβιστών, ένα έγκλημα που προστίθεται στον ατελείωτο κατάλογο των εγκλημάτων του Ισραηλινού κράτους εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Η προκλητική και  χυδαία έμμεση στήριξη των ΗΠΑ  στο Ισραήλ δεν εκπλήσσει κανένα. Δημιουργεί όμως ερωτηματικά που  οφείλουν να τα απαντήσουν αυτοί που  επένδυσαν προσδοκίες στην ρητορική του κ. Ομπάμα. Η καταδίκη και τα κροκοδείλια δάκρυα εκ μέρους της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας» (ΟΗΕ-Συμβούλιο Ασφαλείας - χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ.) δεν είναι πλέον ούτε αρκετά, ούτε ανεκτά από τους λαούς της οικουμένης. Σήμερα απαιτείται ουσιαστική και απόλυτη απομόνωση του κράτους του Ισραήλ, της ηγεσίας του Ισραήλ. Σήμερα απαιτείται απόλυτη άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Σήμερα απαιτείται ξεκάθαρη νομιμοποίηση και διεθνής στήριξη του λεύτερου και ανεξάρτητου  Παλαιστινιακού κράτους. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις . Ενός Παλαιστινιακού κράτους που θα μπορεί ανενόχλητα να εκλέγει την ηγεσία που ο λαός του επιθυμεί και να επιλέγει το κοινωνικοοικονομικό σύστημα  που ο κυρίαρχος λαός ζητά. Χωρίς εμπόδια, χωρίς διεθνή παζάρια, χωρίς περιορισμούς.

Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ έχει ξεπεράσει  κάθε όριο έννομης και κοινά παραδεκτής συμπεριφοράς, οδηγώντας τον Ισραηλινό λαό σε επικίνδυνους δρόμους. Η τυχοδιωκτική και εγκληματική στάση του, που έχει τροφοδοτηθεί για δεκαετίες από το διεθνές κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, έχει μετατραπεί πλέον σε «πρώτη του φύση». Αυτοί οι «παλικαράδες» της νέας τάξης στη Μέση Ανατολή, κινούνται πλέον ανεξέλεγκτα, ακόμα και έξω από τα όρια και τα πλαίσια των μεγάλων αφεντικών τους, του ιμπεριαλισμού και των διεθνών καπιταλιστικών κέντρων.

Η υποκρισία  του ιμπεριαλισμού και ο ανοιχτός διασυρμός των «δημοκρατικών και ανθρωπιστικών» κινήτρων στις επεμβατικές δράσεις του αποκαλύπτεται πλήρως από τη στάση που κρατάει απέναντι στο Ισραήλ. Το Ισραήλ εκθέτει επικίνδυνα τον ιμπεριαλισμό.

Οι ελληνικές  κυβερνήσεις, αλλάζοντας ριζικά θέση μετά το 1996, ακολουθούν σταθερά πολιτική συνεργασίας – στήριξης του Ισραηλινού κράτους και παράλληλα χαλάρωσης της στενής αδελφικής σχέσης που είχε οικοδομήσει η Ελλάδα με τον Παλαιστινιακό λαό. Το «κενό» αυτό το έχει εκμεταλλευτεί τη τελευταία περίοδο η Τουρκία, προκαλώντας σύνθετες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη – Σημίτη – Καραμανλή – Γιώργου Παπανδρέου, γερά δεμένες στο ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό άρμα, δουλικά εξαρτημένες από αυτό, έχουν δυσχεράνει δραματικά τη θέση της χώρας μας τόσο διεθνώς όσο και ειδικά στη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής. Όπως πλήρως έχει αποδειχτεί, από αυτή τη δουλική εξάρτηση ο ελληνικός λαός έχει βγει ζημιωμένος σε όλα τα επίπεδα. Στο εθνικό , στο κοινωνικό και στο οικονομικό επίπεδο. Η ανατροπή αυτής της δουλικής και εξαρτημένης πολιτικής αποτελεί δυνατότητα μόνο μιας  λαϊκοδημοκρατικής -  πατριωτικής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, η άμεση και οριστική διακοπή κάθε είδους στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση κάθε ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτές τις δραματικές ώρες, καθήκον όλων μας είναι να ενώσουμε τις φωνές και τις  σκέψεις μας σε αυτά τα συνθήματα, σε αυτές τις απαιτήσεις:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ  ΓΑΖΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :