Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΝΑΚ

Κέρκυρα 1/06/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα ανοίξει …δεν θα ανοίξει!

Θα εγκριθούν… δεν θα εγκριθούν!

Θα πάνε στο Τεμπλόνι… δεν θα πάνε!

Ερωτήματα που επαναλαμβάνονται στην Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια μονότονα, ίσα - ίσα να έχουμε να λέμε.

Είναι ο σίγουρος τρόπος για να αποφύγουμε να μιλήσουμε επί της ουσίας, ο τρόπος εκείνων που δεν μπορούν να κοιτάξουν κατάματα ούτε τον εαυτό τους στον καθρέπτη.

Και μιλάμε πάντα για τον εγκληματικό σχεδιασμό καταστολής, που έσπειρε τον θάνατο, την βία και τον πανικό στην Λευκίμμη πριν δυο χρόνια και μην μπορώντας πλέον να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, θέτει συνεχώς παιδαριώδη ψευδοδιλλήματα, περί της εναπόθεσης των σκουπιδιών.

Επί δύο χρόνια η ΕΝΑΚ καταθέτει εναλλακτική πρόταση, την δημιουργία Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων. Επί δύο χρόνια τα αυτιά τους είναι κλειστά και επικαλούνται ως μοναδικό επιχείρημα έναν αποτυχημένο και αποδεδειγμένα επικίνδυνο περιφερειακό σχεδιασμό. Ροκανίζουν τον χρόνο θητείας τους - γιατί όλοι ξέρουν και οι ίδιοι περισσότερο από όλους - ότι σε αυτήν την σκηνή άλλοι θα είναι οι ηθοποιοί.

Επαναλαμβάνουμε ξανά τις προτάσεις μας, επιμένουμε σε αυτές και τονίζουμε ότι πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον τρόπο διαχείρισης και μετά να βρούμε τον χώρο πραγματοποίησης δηλαδή την χωροθέτηση. Μέσα από εξελιγμένες τεχνολογίες και όχι με τριτοκοσμικές μεθόδους οι οποίες επιπλέον προσπαθούν να επιβληθούν με θηριώδη τρόπο. Επαναλαμβάνουμε την πρόταση που δημοσιοποιήσαμε από το καλοκαίρι του 2009 για να συγκροτήσει η περιφέρεια Ιονίων νησιών τεχνική επιτροπή αξιολόγησης μεθόδων και τεχνολογιών ολοκληρωμένης διαχείρισης. Η έλευση των ΜΑΤ δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Σήμερα η Λευκίμμη πρέπει να βοηθηθεί με κάθε τρόπο, να αποτρέψει την λειτουργία του ΧΥΤΑ, πριν βυθιστεί η περιοχή στον οικονομικό μαρασμό, πριν αφανιστεί το φυσικό περιβάλλον με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή. Η λύση που προτείνει η ΕΝΑΚ, είναι λύση δίκαιη, είναι λύση λυτρωτική. Είναι λύση για όλο τον Νομό, επειδή το πρόβλημα

είναι κοινό για όλους και όχι μόνο της Λευκίμμης. Ο κάθε Κερκυραίος έχει χρέος να αποδείξει έμπρακτα και ουσιαστικά το ενδιαφέρον του για τον τόπο, για το περιβάλλον, για την οικονομία και το μέλλον του νησιού. Οι προχειρότητες, οι εξυπηρετήσεις συμφερόντων, οι προπαγανδιστικοί λαϊκισμοί του μπλοκ εξουσίας δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά μόνον στο βάθεμα της παρακμής, σε αδιέξοδα, στο μεγάλωμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :