Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το αιολικό Παντοκράτορα στο Περιφερειακο Συμβούλιο

H ENAK συμμετείχε σε σύσκεψη που είχε σαν αντικείμενο το αιολικό πάρκο Παντοκράτορα, μπροστά στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιόνιων Νησιών,το Σάββατο 26 Φλεβάρη.Η σύσκεψη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 8 μ.μ. στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου συγκλήθηκε, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης από την Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια, σύσκεψη τοπικών, κοινωνικών συλλογικοτήτων και περιβαλλοντικών οργανώσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η ΑΝΑΣΑ, η παράταξη «Εμπρός με εσένα για τη Κέρκυρα», η ΕΝΑΚ, η Περιβαλλοντική Παρέμβαση «Αντινιώτη», και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση του ζητήματος που έχει προκύψει με την πρόσφατη αναγγελία έναρξης των έργων εγκατάστασης Αιολικού Πάρκου στον Παντοκράτορα.

Αναπτύχτηκε σοβαρός και εκτεταμένος προβληματισμός όσον αφορά τόσο τις διαδικασίες έγκρισης-αδειοδότησης του έργου από την απελθούσα περιφερειακή αρχή όσο και τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις του έργου για το φυσικό περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να απαιτηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο η ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων που αφορούν την αδειοδότηση και εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου στον Παντοκράτορα. Επίσης, συμφώνησαν ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παράγεται από δημόσιους φορείς υπό εργατικό και λαϊκό έλεγχο και όχι με στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Τέλος καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο το Σάββατο 26/2 στις 12, όπου συζητείται το θέμα του Αιολικού Πάρκου στο Παντοκράτορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :