Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΕΝΑΚ - ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Μια μόλις εβδομάδα μετά το συντριπτικό και περήφανο ΟΧΙ  του Ελληνικού λαού και της νεολαίας στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής διαδικασία πολιτικού πραξικοπήματος, με στόχο όχι μόνο την ακύρωση της λαικής ετυμηγορίας αλλά και την πλήρη διαστρέβλωση του περιεχομένου της. Είναι σαφές, πως ο Ελληνικός λαός (στην μία και μοναδική φορά που του παραχωρήθηκε δυνατότητα έκφρασης) απάντησε σε όλα τα εκβιαστικά και λοιπά διλήμματα που του τέθηκαν ανοιχτά απο τα ξένα κέντρα (απο τους τζιχαντιστές του νεοφιλελευθερισμού)  και τα ντόπια φερέφωνα τους, με ένα δυνατό και ξεκάθαρο ΟΧΙ. Αυτό το ΟΧΙ συνιστά την μόνη ΝΟΜΙΜΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Είναι ΟΧΙ στην λιτότητα, ΟΧΙ στα ξεπουλήματα εθνικής περιουσίας, ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και τα αντεργατικά μέτρα, ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τις επεμβάσεις των διεθνών κέντρων, είναι ΟΧΙ στην εξάρτηση - είναι ΟΧΙ - εγερτήριο Εθνικής Ανεξαρτησίας και λαικής κυριαρχίας.
Μέσα σε μερικές ημέρες, με σχέδιο μεθοδευμένο, τα ιμπεριαλιστικά - ευρωζωνικά κέντρα, σε συνεργασία με την ντόπια ξεπουλημένη αστική τάξη, τα κόμματά τους, τους "θεσμικούς" εκπρόσωπους, το εγχώριο μπλοκ εξουσίας συνολικά και με την κυβέρνηση Τσίπρα σε ρόλο κεντρικό, καταργούν πραξικοπηματικά την λαϊκή εντολή (και των βουλευτικών εκλογών - και του δημοψηφίσματος) και κινούνται κόντρα στο λαό, σε μεθοδεύσεις και νέες πολιτικές - κοινοβουλευτικές ζυμώσεις - συμμαχίες - συνεργασίες στη βάση της λεγόμενης "ευρωζωνικής σωτηρίας". Δίνουν τα πάντα για το ευρώ, κάνουν τα πάντα για το ευρώ και για την "αγία οικογένεια" του ευρώ.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η νέα συμφωνία - μνημόνιο που αυτές τις ώρες παζαρεύεται και διαμορφώνεται, ΕΑΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ, δεν είναι απλά συμφωνία εθνικής εξάρτησης και εντονότερης λαικής εργατικής και κοινωνικής εξόντωσης. Δεν είναι απλά συμφωνία μαζικού ξεπουλήματος της χώρας. Είναι μια συμφωνία - προϊόν ενός πολιτικού πραξικοπήματος που ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, καθώς έχει εκφραστεί ριζικά διαφορετικά. Είναι όμως, επίσης, βέβαιο πως τα κέντρα του εξωτερικού και του εσωτερικού θα επιχειρήσουν, με κάθε μέσο, να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν και να χειραγωγήσουν τον λαό.
Σε αυτές τις συνθήκες, η ΕΝΑΚ καλεί 1) το λαϊκό αριστερό δημοκρατικό κίνημα να αποκαλύψει και να ανατρέψει το εξελισσόμενο πολιτικό πραξικόπημα που επιχειρούν η ντόπια αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για να επιβάλουν την ευρωζωνική κυριαρχία και τις σκληρές ταξικές - αστικές πολιτικές τους
2) Το μαζικό λαϊκό εργατικό κίνημα, την νεολαία και τον λαό σε μαχητική κινητοποίηση για να μην περάσουν τα νέα εξοντωτικά μνημόνια και να ανοίξει ο δρόμος για την Εθνική ανεξαρτησία, την εργατική λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική λαϊκή απελευθέρωση και προκοπή.     

Δεν υπάρχουν σχόλια :