Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΔΥΝΑΤΟ «ΟΧΙ» - ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ (άρθρο - παρέμβαση)


 

                 
 άρθρο - παρέμβαση του Μάριου Άνθη (στελέχους της ΕΝΑΚ)


Το Δημοψήφισμα της Κυριακής 5/7/2015 έχει  - πλέον – χαρακτηριστικά και δυναμική κρίσιμου γεγονότος, με σημασία πολύπλευρη. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη κατάσταση, διαμορφωμένη μέσα από την αλληλουχία και την συσσώρευση των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων μιας μακράς περιόδου. Επιπλέον και υπογραμμισμένα, μιας μακράς περιόδου έντονων ταξικών λαϊκών αγώνων αντίστασης, αγώνων και αντίστασης απέναντι στην ισχυρότατη αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώθηκε στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. 
Στο Δημοψήφισμα της Κυριακής  καλούμε – και πάλι – τον εργαζόμενο και άνεργο λαό, την νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους μικροεπαγγελματίες, με το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ στην κάλπη, να καταδικάσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις αδυσώπητες μεθοδεύσεις τους στην χώρα μας.  Το ΟΧΙ του λαού μας είναι πρωτίστως όχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στους εκβιασμούς, στις παρεμβάσεις τους και στις ευρύτερες επιδιώξεις τους. Άλλωστε, έτσι το εκλαμβάνουν και οι ίδιοι, αφού έτσι, δημόσια το διατυπώνουν τα γνωστά κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού, απαιτώντας πλήρη υποταγή. Αναμφίβολα, είναι πολλοί και διάφοροι – και – από διάφορες κατευθύνσεις, αυτοί που ενδιαφέρονται και εργάζονται για να αναστρέψουν και ανατρέψουν τελικά το λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό ρεύμα η που επιδιώκουν να «κοντύνουν» αυτό το ρεύμα του ΟΧΙ, για να το καταστίσουν διαχειρίσιμο και σύμφωνο με τις μελλοντικές επιδιώξεις τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτός ο λαϊκός χείμαρρος αντίστασης και αξιοπρέπειας  που ορθώθηκε και εξελίσσεται (και) τις τελευταίες ημέρες,  διαθέτει τον δικό του παλμό και την δική του δυναμική, που σε ένα σημαντικό βαθμό εκφράζεται και ενισχύεται ανάμεσα στον ελληνικό λαό με μορφές λαϊκής αυτενέργειας και αυτοτέλειας.
Η Ενιαία Αριστερή Κίνηση, η ΕΝΑΚ, καλεί τον λαό, πρώτα – πρώτα την εργατική τάξη σε μαχητική συσπείρωση και συστράτευση υπέρ του αγωνιστικού ΟΧΙ. Καλούμε τους φίλους, τους συναγωνιστές και συμπαθούντες της ΕΝΑΚ σε ολόκληρη τη χώρα, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του λαικοδημοκρατικού κινήματος, τα εργατικά στελέχη και τους αγωνιστές των μαζικών κινημάτων, σε πλήρη κινητοποίηση.
Στην αντίπερα όχθη, έχουν πυροδοτήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια και οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού και πρωτοφανούς κινδυνολογίας. Τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, της πρώτης γραμμής, έχουν συγκροτήσει – συντονισμένα – ένα σκληρό ταξικό – αστικό μπλοκ των φορέων και δυνάμεων της λαϊκής εξαθλίωσης, της εθνικής εξάρτησης και της πλήρους υποδούλωσης, των φορέων της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με σκοπό να υποτάξουν τον λαό και το λαϊκό κίνημα. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο που διαθέτουν, ανοιχτά και απροσχημάτιστα. Δεν θα τους περάσει.
Η δική μας θέση και στάση, σχετικά με το πολιτικό πλαίσιο και το Δημοψήφισμα, είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένη και έχει με σαφήνεια παρουσιαστεί στην πρώτη, την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΝΑΚ. Στεκόμαστε μέσα στο πλατύ κίνημα, συγκροτημένη και μαχητική έπαλξη της αγωνιστικής προοπτικής, σταθερά ενάντια σε αντιλαϊκές συμφωνίες και μνημόνια. Εμείς, με την γραμμή της εργατικής λαϊκής ενότητας, δεν διασπάμε τα κινήματα, δεν ακυρώνουμε τους λαϊκούς αγώνες, δεν ακυρώνουμε την λαϊκή βούληση και την δυνατότητα της έκφρασης του λαού στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας του Δημοψηφίσματος - και – ακόμα ειδικότερα στις συγκεκριμένες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Καλούμε σε γενικό προσκλητήριο με το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ, για να ανοίξουμε - την Δευτέρα – δρόμο σε νέους αγώνες για την Εθνική Ανεξαρτησία, για την λαϊκή κοινωνική απελευθέρωση και την προκοπή του λαού μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :