Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - 42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - Στο δρόμο του εξέγερσης για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία

        Στο δρόμο του εξέγερσης για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία

                         Ενιαία Αριστερή Κίνηση (ΕΝΑΚ) - Πορεία Αριστερή
                                                    Κοινή Ανακοίνωση

 Αυτές τις μέρες, πρίν από 42 χρόνια, κορυφώνονταν η αντιδικτατορική-αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη της φοιτητικής νεολαίας και του εργαζόμενου λαού με την κατάληψη του Πολυτεχνείου και την εξέγερση που συνέβαλλε αποφασιστικά στην πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών και ακύρωνε τα περί του "ομαλού εκδημοκρατισμού της δικτατορίας".
42 χρόνια αργότερα ο λαός βλέπει τη χώρα να έχει χάσει κάθε έρισμα εθνικής ανεξαρτησίας και να έχει μετατραπεί σε νεο-αποικία όπου το πολιτικό - νομοθετικό πλαίσιο καθορίζονται από τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν η εξαθλίωση, η ανεργία, η ανασφάλεια, η φτώχεια, η πείνα, κατρακυλούν οι όποιες υπάρχουσες κοινωνικές δομές (παιδεία - υγεία - πολιτισμός κλπ), εκχωρείται και ξεπουλιέται ο εθνικός πλούτος και πολλά άλλα..
Σε αντίθεση με τις όποιες προδοκίες που έτρεφε μεγάλη μερίδα του λαού μας, η κυβέρνηση προωθεί και ψηφίζει συνεχώς αντεργατικά νομοθετήματα ακόμα και με τη διαδικασία του επείγοντος ή του κατεπείγοντος, πράξεις νοθετικού περιεχομένου τις οποίες επιβάλλει ακόμα και με περιστολές δικαιωμάτων, περιφρόνηση ακόμα και αποφάσεων της "επίσημης Δικαιοσύνης".
Την ίδια ώρα και με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυναμώνουν και εκτρέφονται αντιδραστικές αντιλήψεις όπως ο εθνικισμός, ρατσισμός, η ξενοφοβία, στηρίζονται φασιστικές κυβερνήσεις και κόμματα (όπως για παράδειγμα στην Ουκρανία), συνεχίζεται η πολιτική αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής, η ΕΕ μετατρέπεται σε φρούριο ενάντια στα μεταναστευτικά-προσφυγικά ρεύματα επιβίωσης απο τις πολεμικές ζώνες, που αυτή η ίδια, μαζί με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα προκάλεσαν..
Τα αιτήματα για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποτελούν σήμερα, αδικαίωτα κεντρικά αιτήματα για τη νεολαία και το λαό της χώρας μας. Όπως και το ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ παραμένει επίκαιρο, στην σύγχρονη εποχή της έξαρσης των φασιστικών - ρατσιστικών - εθνικιστικών ρευμάτων και πολιτικών, απο κέντρα, ομάδες, ακόμα και απο κυβερνήσεις της ευρωπαικής ηπείρου, αλλά και στην Ελλάδα των χρυσαυγίτικων δολοφονικών συμμοριών και διαφόρων αντιδραστικών πολιτικών παραγόντων που αναπαράγουν και καλύπτουν τις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, στην εποχή που το σύστημα, τα αφεντικά και τα ξένα κέντρα αξιοποιούν το φασισμό στα πολυποίκιλα σχέδια τους.
Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες, αλλά ελπίδα - προοπτική υπάρχει και βρίσκεται μόνο τον ενωμένο συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα και στην ακλόνητη αντίσταση. Δεν παραδινόμαστε, δεν μπορούν να νικήσουν. Το ξέρουν και είναι επικίνδυνα εξοργισμένοι. Όπως και η χούντα δεν έπεσε από τις προσπάθειες κάποιων για "εκδημοκρατισμό" της, αλλά μέσα από την ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ του Πολυτεχνείου, έτσι και σήμερα η λύση βρίσκεται στη πλατιά συσπείρωση πάνω στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα, στην οργάνωση του λαϊκού αγώνα, στην διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική και οργανωμένη αντίσταση. Παράλληλα, στην ανάπτυξη πολιτικού κινήματος που θα δώσει κατεύθυνση και προοπτική. Για να πέσουν στο λάκκο αυτοί οι ίδιοι που τον σκάβουν, για να ρίξουν εκεί τον ελληνικό λαό.
ΕΝΑΚ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ απευθύνουμε χαιρετισμό σε εκείνους, τους γνήσιους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή προκοπή.  Με έμπνευση απο το Νοέμβρη και τις αγωνιστικές του παρακαταθήκες, όπως και απο όλες, τις πλούσιες παρακαταθήκες αντίστασης του ελληνικού λαού, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :