Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΕΡΓΑΚ - ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

1) Η ψήφιση – έγκριση  στην βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία του νόμου για το ξεπούλημα και των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ολοκληρώνει μια παλιά πολιτική και μεθόδευση που με απαίτηση των ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων, των “δανειστών” που λένε ορισμένοι, υπηρέτησαν και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, δίνοντας μεθοδικά την σκυτάλη η μια στην άλλη. Πρόκειται για μια επιλογή ενάντια στα συμφέροντα τς χώρας, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και συνολικά του ελληνικού λαού. Η επιλογή αυτή που αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την ενεργειακή αυτονομία και ανεξαρτησία της χώρας μας, είναι πολιτική ενταγμένη στους κεντρικούς σχεδιασμούς και στην απαίτηση της ΕΕ και των μεγάλων συμφερόντων για την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας  και γενικότερα της ενέργειας στην χώρα μας, για την “απελευθέρωση” της αγοράς ενέργειας όπως λένε, που υλοποιείται μέσω μιας βίαιης και τεχνικής παρέμβασης αποδυνάμωσης της ΔΕΗ και των εθνικών μας υποδομών και εφοδίων. Η χώρα και ο εργαζόμενος κόσμος πληρώνουν και θα πληρώσουν ακόμα περισσότερο αυτές τις επιλογές που δεν έχουν στοιχειώδη λαϊκή έγκριση και αποδοχή. Αυτές οι επιλογές, αυτά τα νομοθετήματα δεν είναι αποδεκτά, δεν νομιμοποιούνται από τον εργαζόμενο ελληνικό λαό ούτε σε ότι αφορά το παρών, ούτε στο μέλλον.

  2) Μέσα στο πλαίσιο της άθλιας και πιεστικής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ο εργαζόμενος κόσμος, στην ΕΡΓΑΚ φθάνουν αναφορές και διαμαρτυρίες πολιτών πως την τελευταία περίοδο, κλιμακώνεται εκ μέρους του τμήματος εμπορίας της ΔΕΗ ένα οργανωμένο και συστηματικό, με συνδρομή δικηγορικών γραφείων και μέσω εξωδίκων ακόμα, εισπρακτικό “σαφάρι”. Όλο αυτό το αποκρουστικό και άθλιο σκηνικό, που σίγουρα επιδεινώνει την βαριά κατάσταση της κοινωνικής δυσχέρειας και της εργατικής λαϊκής εξαθλίωσης, επιβεβαιώνει τον γενικότερο βαθμό αναλγησίας και περιφρόνησης των αντοχών του λαού, ενός λαού που νοιώθει πιεσμένος, κυνηγημένος και με με την θηλιά στο λαιμό του από παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :