Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΕΝΑΚ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΝΑΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΑΚ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΕΝΑΚ απευθύνεται με αυτή την ανακοίνωσή της προς το λαό και την νεολαία και επίσης προς τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και των διαφόρων μονάδων μαζικής καταστολής.

1) ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ: Ένας νέος άνθρωπος, 30 χρονών, χαροπαλεύει, μετά από δολοφονικά χτυπήματα ανδρών των ΜΑΤ στην διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης (11/5) στην Αθήνα. Αρκετοί άλλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από βάναυσα χτυπήματα. Η κυβέρνηση χρεώνεται αναγκαστικά αυτό το τραγικό επεισόδιο και ας ευχηθούμε να μη χρεωθεί οτιδήποτε χειρότερο. Χρεώνεται την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες καταστολής, χρεώνεται τις πολιτικές εντολές. Πρόσφατα είδαμε την φοβερή επίθεση ενάντια στο λαό της Κερατέας. Τα έχουμε δει και αλλού άλλωστε. Η έξαρση της κρατικής βίας και της τρομοκρατίας, η γενικότερη φασιστικοποίηση της κοινωνικής ζωής είναι, ξεκάθαρα, αποτέλεσμα των σκληρών αντιλαϊκών , νεοφιλελεύθερων πολιτικών, υπέρ του κεφαλαίου που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση. Η εξόντωση του λαού υλοποιείται με δύο τρόπους.. Με τα οικονομικά μέτρα (μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία κλπ.) και όποτε χρειαστεί, με μεθόδους φυσικής βίας. Όπως εξελίσσεται η κατάσταση με τα νέα μέτρα που έρχονται, μαζί, ακόμα περισσότερο, θα ενταθεί και η καταστολή της λαϊκής διαμαρτυρίας. Η κρατική βία στην υπηρεσία του κεφαλαίου, ενάντια στο λαό, ενάντια στο Σύνταγμα και τους νόμους, αυτούς τους στοιχειώδεις νόμους της χώρας διαμορφώνεται σαν καθημερινή πραγματικότητα.

Η μαζική αντίσταση του λαού και της νεολαίας σε αυτό το αίσχος, σε αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή αποτελεί συνταγματική, πολιτική, κοινωνική ευθύνη και υποχρέωση του λαού, ενός λαού που διεξάγει πλέον αγώνα επιβίωσης. Η αντίσταση και η διαμαρτυρία αποτελούν πράξη αξιοπρέπειας και επίσης , πράξη δημοκρατικής άμυνας.

2) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι πολιτικές και τα μέτρα του Μνημονίου, οι επιλογές των καπιταλιστικών κέντρων ρίχνουν την χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση, υποταγή, διάλυση. Εσείς οι ίδιοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, «πληρώνετε» τις συνέπειες στους μισθούς σας, στα συνταξιοδοτικά σας, στη ζωή σας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι στις υπηρεσίες σας υπάρχει και κυριαρχεί μία συγκεκριμένη «αντίληψη» διαπαιδαγώγησης. Όπως, όμως, γνωρίζετε, ο λαός δεν σας πληρώνει για να τον δολοφονείτε αλλά για να τον προστατεύετε. Γνωρίζετε, επίσης, καλά ότι ορισμένοι κύκλοι, ύποπτοι κύκλοι, μεταφέρουν, κατευθύνουν και αναπαράγουν και ανάμεσά σας, φασιστικές και ρατσιστικές θεωρίες και αντιλήψεις με στόχο να σας διαμορφώσουν κατάλληλα και να σας οδηγούν σε αντικοινωνικές, αντιλαϊκές σε βάναυσες, αντιλήψεις και συμπεριφορές. Με ποιες μορφές και από ποιούς προάγεται αυτή η απαράδεχτη διαδικασία, εσείς, από τις εμπειρίες σας το γνωρίζεται καλύτερα. Όμως ο φασισμός είναι όπλο, αποκλειστικά στα χέρια του κεφαλαίου, πάντα ενάντια στο λαό και την πατρίδα.

Σας καλούμε σε αντίσταση συλλογικής και ατομικής ευθύνης και αξιοπρέπειας απέναντι στις πολιτικές της εθνικής εξάρτησης και της λαϊκής εξαθλίωσης. Η ΕΝΑΚ σας καλεί: Απομονώστε, καταγγείλετε τους Φασίστες, τους τυχοδιώκτες, τους επικίνδυνους. Μην συμμετέχετε στα στημένα παιγνίδια των διαφόρων συμμοριών που γίνονται για να προσφέρουν άλλοθι σε σκοτεινούς κύκλους. Τέλος κατανοήστε ότι το αστικό κράτος θα είναι μέχρι τέλους αστικό και ποτέ φιλολαϊκό. Σε αυτό δεν χωρά καμία αυταπάτη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :