Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΟΣ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ.

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΝΑΚ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΟΣ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ.


Ενώ έχουν αυξηθεί και πάλι, την τελευταία περίοδο οι ενδείξεις "πιέσεων", φανερών και κρυφών, με κατεύθυνση μέλη της ΕΝΑΚ και την ίδια συνολικά, με προφανή στόχο τον "περιορισμό" της πολιτικής παρέμβασης της, την ίδια ώρα επανέρχονται στο προσκήνιο διάφοροι παλιότεροι σχεδιασμοί και μεθοδεύσεις σχετικά με κρίσιμα και γνωστά κοινωνικά ζητήματα του τόπου μας. Η απάντηση της ΕΝΑΚ ήταν και είναι ξεκάθαρη. Καμία  και κανενός είδους "πίεση" δεν είναι ανεκτή. Συνεχίζουμε σταθερά και μαχητικά στο δρόμο της αντίστασης και της υπεράσπισης των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων, παγερά αδιάφοροι σε άμεσες και έμμεσες "στοχοποιήσεις" και άνομες "απειλές".
Όπως αναγράφεται στην ημερήσια διάταξη του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιόνιων Νησιών, που θα συνεδριάσει στην Κεφαλλονιά αυτό το Σαββατοκύριακο, (είναι απίστευτο), θέτει ως θέμα προς συζήτηση, το οριστικά κλειστό ζήτημα των λατομείων Τρουμπέτα. Θυμίζουμε στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.), στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών (Π.Ι.Ν.), στα μέλη του Π.Σ. και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την μη λειτουργία των λατομείων Τρουμπέτα, δεν ανατρέπεται επ'ουδενί με αποφάσεις επιπέδου Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτός και αν υπάρχει απόφαση του Προέδρου της δημοκρατίας (Προεδρικό Διάταγμα), οπότε τους καλούμε να την δημοσιεύσουν.
 Υπογραμμίζουμε ότι, ανάμεσα στα μέλη του Π.Σ., υπάρχουν και νομικοί, όπως και έμπειρα πολιτικά στελέχη, γεγονός που δεν επιτρέπει "νομικές", παράτυπες και άλλες "ερμηνείες". Κάτι που άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν ανεκτό. Υπενθυμίζουμε ότι, λίγους μήνες πριν η ΕΝΑΚ, παρέλαβε από το ΣτΕ την απόφασή του, την κατηγορηματική απόφασή του, που δίνει σαφέστατα και οριστικά τέλος στο παλαιό αυτό ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΝΑΚ, έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρη την απόφαση του ΣτΕ που δημοσιεύτηκε στο τοπικό τύπο και το διαδίκτυο. Υπενθυμίζουμε ότι, η ΕΝΑΚ, παρέδωσε, μέσω δικαστικού κλητήρα και με κάθε νομοτυπική διαδικασία, την απόφαση του ΣτΕ, σε κάθε νόμιμα ενδιαφερόμενη αρχή (Π.Ι.Ν., Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, Δήμο Κερκυραίων). Αυτό σημαίνει, ότι τα μέλη του Π.Σ. μπορούν να έχουν την απόφαση του ΣτΕ, μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Έτσι, καμία "σύγχυση" και καμία "μπερδεψοδουλειά" δεν μπορεί να εκφραστεί επί του ζητήματος από καμία απολύτως πλευρά.
Οι απόπειρες κάποιων, για "επαναφορά" ενός οριστικά κλειστού ζητήματος, συσχετιζόμενου υποτίθεται με άλλα θέματα, αποτελούν "προφάσεις εν αμαρτίες" και αμετανόητα προκλητική συμπεριφορά, στο βωμό της εξυπηρέτησης συμφερόντων. Οι απόπειρες αυτές, όπως έχει αναλυτικά αποδείξει η ΕΝΑΚ, στο πρόσφατο παρελθόν, είναι αδιέξοδες, δεν ευνοούν και δεν εξυπηρετούν την επίλυση κανενός απολύτως ζητήματος και εντάσσονται στην "λογική" και την πολιτική του φαύλου κύκλου, στην οποία εξασκείται ασταμάτητα το τοπικό μπλοκ εξουσίας και οι εκφραστές του, γελειοποιόντας και καταστρέφοντας την Κέρκυρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :