Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΖΩΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ    
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

                                                                                              Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011
    Όσα συμβαίνουν αυτή τη περίοδο δεν είναι απλώς απαράδεκτα. Είναι αδιανόητα και κυρίως αδιέξοδα. Ο λαός καλείται, εκβιαστικά και απειλητικά να πληρώνει φόρους και χαράτσια \, θυσία στο βωμό μιας ολοκληρωτικά αδιέξοδης κατάστασης. Η απάντηση που δίνει η ΕΝΑΚ είναι σαφής και ξεκάθαρη: Δεν μπορεί να πληρώσει τίποτα και δεν θα πληρώσει τίποτα, αυτός που δεν έχει τίποτα για να δώσει.
    Ενώ όμως ο ξεζουμισμένος, πλέον , λαός καλείται να καταθέσει και τα στερνά του αποθέματα στα ταμεία της ευρωζώνης, στα ληστρικά επιτόκια και στα βαρέλια χωρίς πάτο, ενώ η κυβερνητική – συστημική προπαγάνδα ουρλιάζει, τα ίδια τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέτουν άλλες προτεραιότητες που επιβεβαιώνουν τον μονομερή, αντιλαϊκό και ταξικό προσανατολισμό των κυβερνητικών μέτρων. Έτσι πχ. η πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Γκερέκου με επιστολή της στο υπουργείο οικονομικών ζητά να εξαιρεθούν από την καταβολή του τέλους στα ακίνητα οι ξενοδόχοι γιατί αν πληρώσουν θα καταστραφούν! Οι ξενοδόχοι που με τις πριμοδοτήσεις των επιδοτήσεων, πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και της χώρας.. Και , βέβαια, δεν ζητά το ίδιο για τους άνεργους, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες και μισθωτούς. Αλλά και ο πολύς αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος «αστειεύεται» για πιθανή ατομική του αδυναμία πληρωμής!
    Η ΕΝΑΚ εκτιμά και δηλώνει ξεκάθαρα ότι τα πολιτικά χάπενινγκ ορισμένων, πολιτικής εμπορευματοποίησης σε εκλογική προοπτική και εκμετάλλευσης της μαζικής λαϊκής αδυναμίας (πρωτίστως) και άρνησης καταβολής των χαρατσιών, δεν αποτελούν σημαντική συνεισφορά στην λαϊκή κοινωνική αντίσταση, αντίθετα, είναι δυνατό να αξιοποιηθούν σαν άλλοθι πολλών μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοϊδιοκτητών για να αποφύγουν την δική τους συμμετοχή και αυτή τη φορά, όπως και τόσες άλλες και να μην πληρώσουν τίποτα.
   Είναι σαφές ότι αποτελεί διαφορετικό μέγεθος ο εργαζόμενος λαός και διαφορετικό το κεφάλαιο. Η δομή των παραγωγικών σχέσεων βρίσκεται σε απόλυτη ισχύ. Δεν πληρώνω, χωρίς ταξικό, κοινωνικό και πρακτικό προσδιορισμό δεν συγκροτεί οτιδήποτε το ουσιαστικό. Το κεφάλαιο, που έχει συμφέροντα στην ευρωζώνη, ας συνεισφέρει στα ταμεία της και μάλιστα αδρά. Δικό τους είναι και το χρέος, δικά τους και τα ελλείμματα, αλλά και τα κέρδη δικά τους είναι. Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει καμία εμπλοκή και καμία σχέση με όλα αυτά.
   Στις σημερινές συνθήκες συνεισφορά και υπηρεσία στη λαϊκή αντίσταση και στο λαϊκό αγώνα – και αγωνία – επιβίωσης, αποτελεί η συγκρότηση και ο συντονισμός των αγώνων σε έναν κεντρικό πολιτικό στόχο που δεν μπορεί, ορθολογικά, να είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. Μόνο αυτή η πολιτική θέση μπορεί να αποτελέσει καθαρή διέξοδο και βιώσιμη προοπτική σωτηρίας για το λαό και χώρα μας. Να σπάσουμε το ευρύ μέτωπο ευρωζωνικής συναίνεσης αποτελεί άμεσο ζήτημα για την δημιουργία προϋποθέσεων μιας νέας προοπτικής. Η άρνηση όλων των ηγεσιών της επίσημης αριστεράς, πολιτικής και συνδικαλιστικής, να θέσουν το πρόβλημα εκεί που πραγματικά βρίσκεται, η συμπόρευσή τους στο πλαίσιο του ευρωζωνικού μετώπου, τους βυθίζει ολοένα και βαθύτερα στο φαύλο κύκλο, τους παρασύρει και τους εξαναγκάζει σε πολιτικές που χτυπούν το σαμάρι γιατί δεν θέλουν να χτυπήσουν το γάιδαρο . Επίσης διευκολύνει την λαϊκιστική δημαγωγία της δεξιάς και της ακροδεξιάς αλλά και την ευρωζωνική προπαγάνδα της κυβέρνησης και του μπλοκ εξουσίας, την προπαγάνδα του ευρωμονόδρομου.
Η ΕΝΑΚ διατυπώνει ξεκάθαρα και με σαφήνεια την θέση της:

• Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.

• ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΝΘΕΡΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

• Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. – ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :