Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Η ΔΙΚΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΒΟ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/12 στις 9 το πρωί ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Η ΕΝΑΚ.

  Δημοσιεύουμε την σχετική ενημερωτική ανακοίνωση  της συνδικαλιστικής παράταξης "Πρωτοβουλία για την Ενότητα Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ - Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων"    


                     ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Β.Ο.                                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις 17 Δεκέμβρη ορίστηκε η δίκη των συναδέλφων μας Σταύρου Ναθαναήλ και Κώστα Σιτέλα ενώπιον του Β’ Τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον τους ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης και η πλειοψηφία των τεσσάρων μελών του ΔΣ  (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) του επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων της ΕΛ.Β.Ο. Να θυμίσουμε ότι οι δύο συνάδελφοι (οι οποίοι είναι εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ του Σωματείου) έχουν μηνυθεί με αφορμή μια ανακοίνωση της παράταξής μας σχετικά με την Απεργία (τουφεκιά  στον αέρα) της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 26/11/2014. Είναι γνωστό σε όσους έστω και ελάχιστα γνωρίζουν την ΕΛ.Β.Ο. ότι η μήνυση εναντίον των δύο εκπροσώπων μας στο ΔΣ, αποτελεί την αφορμή και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διαίρεση των εργαζομένων και την τρομοκράτηση όσων παλεύουν ενάντια στο εκ νέου ξεπούλημα της ΕΛ.Β.Ο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους της πόλης, κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 17-12-2015 και ώρα 9:00 π.μ. Για να καταδικαστεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει και να εξοντώσει οικονομικά τους δύο συναδέλφους και για να μην περάσει η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης στους χώρους δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :