Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - "γεγονότα στο Παρίσι και λαικές ελευθερίες" - ΑΠΟ ΕΝΑΚ και ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ

Πραγματοποιήθηκε χθές η εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύχθηκε ένας ενδιαφέρον και πλούσιος διάλογος. Δημοσιεύουμε τους βασικούς άξονες της ομιλίας του εισηγητή του θέματος της εκδήλωσης σ. Μ. Μαγιολαδίτη.
Βασικοί Άξονες της Ομιλίας «Γεγονότα στο Παρίσι και Λαϊκές Ελευθερίες»
Τα γεγονότα στο Παρίσι
Στις 13 Νοέμβρη στο Παρίσι και στο Σεντ Ντενί πραγματοποιείται μια σειρά βίαιων ενεργειών.
Πραγματοποιήθηκαν 3 ξεχωριστές επιθέσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 8 άτομα από τα οποία τα 7 σκοτώθηκαν.
Σκοτώθηκαν 129 άνθρωποι, από τους οποίους περίπου 90 στο θέατρο Μπατακλάν
Στην επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν συμμετείχαν 4 άτομα. Όλα σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας. Τέσσερις επιτιθέμενοι έχασαν τη ζωή τους, τρεις από αυτούς ανατινασσόμενοι με γιλέκα αυτοκτονίας. Ο τέταρτος πυροβολήθηκε από την αστυνομία, και το γιλέκο του ανατινάχθηκε όταν έπεσε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν έγινε βομβαρδισμός. Η επίθεση ήταν με καλάσνικωφ.
Στο Στατ ντε Φρανς συμμετείχαν 3 βομβιστές αυτοκτονίας.
Ένας όγδοος αυτοανατινάκτηκε στη Λεωφόρο Βολταίρου κοντά στο στάδιο.
Ποιοι ήταν οι συμμετέχοντες
Μπατακλάν
28χρονος από το Παρίσι – Γάλλος
29χρονος από το Παρίσι – Γάλλος
23χρονος από το Στασβούργο – Βέλγος
Στο Παρίσι
31χρονος Γάλλος
2 άγνωστοι ακόμα
Στο Στατ ντε Φρανς
20χρονος Γάλλος που μένει στο Βέλγιο
Ο Σύριος M. al-Mahmod, ο οποίος παρουσιάζεται να έφτασε στη Γαλλία μέσω της Λέρου στις 3/1 και το διαβατήριό του βρέθηκε δίπλα από εκεί που αυτοκτόνησε!
Άγνωστος στον οποίο βρέθηκε πλαστό διαβατήριο 25χρονου Σύριου στρατιώτη
Μετρά περιορισμού
Σε τηλεοπτική δήλωση τα μεσάνυχτα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η Γαλλία τέθηκε υπό πανεθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για πρώτη φορά από το 2005, τα σύνορα έκλεισαν προσωρινά, και 1.500 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στους δρόμους του .
Στο Παρίσι κηρύχθηκε η πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από 70 χρόνια.
Έγιναν έλεγχοι ακόμα και σε σπίτια υπόπτων.
Στις 15 Νοέμβρη η Γαλλική Αεροπορία ξεκίνησε μια τεράστια επιδρομή ενάντια στον ISIL, με 10 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία έπληξαν με 20 βόμβες την Ράκκα της Συρίας. [Υπήρχαν ήδη οι επιθυμίες και έλειπε η αφορμή]
Την επόμενη μέρα οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν.
Μέσα σε αυτές τις μέρες αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αιτήσεις στρατολόγησης στον Γαλλικό Στρατό από 100-159/μέρα (2004) σε 1500/μέρα!
Μετά από γαλλικό αίτημα να ενεργοποιηθεί το άρθρο 42.7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες εγκρίνει ομόφωνα [ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ], τη εμπλοκή όλων των κρατών – μελών της «με όλα τα μέσα» και στρατό, ανοίγει το δρόμο για παραπέρα γενίκευση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή.
– Είχε προηγηθεί η επίθεση στο Σαρλί Εμπό.
Στις 7/1/2015 γίνεται η επίθεση στο περιοδικό Σαρλί Εμπό. Οι δράστες ήταν 2 Γάλλοι πολίτες [αλγερινής καταγωγής].
11 νεκροί. Ενώ το τιράζ του περιοδικού ήταν περίπου 60.000, στις 8/1 ανακοινώνει ότι θα βγάλει τιράζ 1.000.000, στις 13/1 ανεβαίνει στα 3 και στις 14/1 που εκδόθηκε το τεύχος ανακοινώνει τιράζ 5.000.000. Τελικά τυπώθηκαν 7.950.000 τεύχη σε έξι γλώσσες. Το περιοδικό λαμβάνει πάνω από 1.000.000€ χρηματοδότηση από τη Γαλλική κυβέρνηση και τη Google. Στις 10/1 και 11/1 γίνονται οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη Γαλλία από το 1944 (απελευθέρωση από τους Ναζί).
Πρώτα συμπεράσματα
Εφαρμόστηκε η αρχή της συλλογικής ευθύνης και με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ξεκίνησαν βομβαρδισμοί σε ξένο έδαφος και ταυτόχρονα περιορίστηκαν οι λαϊκές ελευθερίες.
Αρχής ανασκόπησης
Θα κάνουμε ανασκόπηση του τι έγινε στην ΕΕ αλλά και γενικότερα στον κόσμο την τελευταία 15ετία από όταν ξεκίνησε ο περίφημος «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα το λαϊκό κίνημα, οι ατομικές και συλλογικές ελευθερίες και πως έχουν επηρεαστεί αυτές από τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις μέσα από την δράση της αστικής τάξης και των ΜΜΕ που ελέγχει.
Ευρώπη-ΕΕ
Φασιστικοποίηση σε επίπεδο αποφάσεων και λαϊκής κυριαρχίας
– Ανάπτυξη των φασιστικών δυνάμεων στον ευρωπαϊκό χώρο
– Φασιστικού χαρακτήρα επεμβάσεις σε άλλες χώρες (π.χ. απαγόρευση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα επί κυβέρνησης Παπανδρέου, ανατροπή εκλεγμένης κυβέρνησης και συγκρότηση κυβέρνησης Παπαδήμου χωρίς εκλογές με πρωτοβουλία της ΕΕ με συμμετοχή ακόμα και φασιστών)
– Ουκρανία: ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης με παρέμβαση των ισχυρών χωρών της ΕΕ, συμμαχία με φασίστες και ναζιστές
Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Γιανούκοβιτς (από το 2010) καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν βυθίσει το λαό μιας πλούσιας και αχανούς χώρας στη φτώχεια και την ανέχεια. Δυσαρέσκεια σίγουρα υπήρχε. Όμως το ναζι-φασιστικό κομμάτι ήταν πιο έτοιμο και οργανωμένο με κέντρο τους τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Μεϊντάν, όπου εκπρόσωποι της ΕΕ και των ΗΠΑ (όπως ο Guy Verhofstadt και ο John McCain) παρευρίσκονταν και στήριζαν ανοιχτά.
Ένα από τα πρώτα μέτρα της νέας φιλοναζιστικής προσωρινής κυβέρνησης του Κιέβου ήταν η επιβολή απαγόρευσης χρήσης οποιασδήποτε γλώσσας πέραν της Ουκρανικής σε όλη την επικράτεια, παρά την ύπαρξη ισχυρών μειονοτήτων στην περιοχή (μαζί και χιλιάδων Ελλήνων).
Ένα από τα πολλά εγκλήματα των ναζι-φασιστών του Κιέβου, αλλά από τα λίγα που είδαν το φως της δημοσιότητας στις χώρες της ΕΕ, ήταν η σφαγή των αντιφασιστών στο κτήριο των συνδικάτων στην Οδησσό (2 Μαΐου 2014) όπου συνολικά έχασαν την ζωή τους 46 αντιφασίστες (ανάμεσά τους έγκυες) και πάνω 200 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Κύριο όπλο των Ευρω-Νατοϊκών δυνάμεων που έδρασαν και στήριξαν τους ναζι-φασίστες ήταν ο έλεγχος των πληροφοριών που έρχονταν από την Ουκρανία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο άγριος ξυλοδαρμός του γραμματέα της οργάνωσης του ΚΚ Ουκρανίας της πόλης του Lviv που μεταδόθηκε στα δικά μας μέσα ως «ξυλοδαρμός ελεύθερου σκοπευτή ξένων μυστικών υπηρεσιών (υπονοούσαν Ρωσικών) για να φοβίσουν και να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις του λαού της Ουκρανίας ενάντια στον καταπιεστή Γιανουκόβιτς».
– Ακραίες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Στην πράξη ακύρωση του δημοψηφίσματος και των εκλογών.
– Μην ξεχνάμε ότι η ΕΕ είχε παρέμβει στρατιωτικά στη Γιουγκοσλαβία.
Επαναφέρετε στο προσκήνιο το ζήτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που παίρνουν τη μορφή τοπικών πολέμων.
Η φασιστικοποίηση συνοδεύεται πάντα από άνοδο των φασιστικών δυνάμεων
– Άνοδος Λεπέν στη Γαλλία.
– Η άνοδος των υπεραντιδραστικών δυνάμεων φασισμού και ναζι-φασισμού επαναφέρει στο κέντρο της πολιτικής δράσης την πάλη του προλεταριάτου και των λαών ενάντια και στο φασισμό. Η πάλη αυτή όμως μπορεί να διεξάγεται σωστά ΜΟΝΟ όταν καθοδηγείται και στηρίζεται: α) στη λενινιστική θεωρία του ιμπεριαλισμού και την εφαρμογή της στη σημερινή περίοδο, και β) στην αντιφασιστική γραμμή του 7ου Συνεδρίου (1935) της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ, όπως αυτή εκφράζεται στην εισήγηση του Georgi Dimitrow, (με τις σημερινές ιδιομορφίες) στην οποία περιέχεται, πέραν των άλλων, και ο μαρξιστικός ορισμός του φασισμού: «ο φασισμός είναι η ανοιχτή τρομοκρατική διχτατορία των πιο αντιδραστικών, των πιο σοβινιστικών, των πιο ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματιστικού κεφαλαίου».
Περιορισμός λαϊκών ελευθεριών
– Περιορισμοί δικαιωμάτων εντός της ΕΕ
– Φασιστικοποίηση της κοινωνικής ζωής – Παρακολουθήσεις
– Ευρωστρατός: Μπορεί να παρεμβαίνει και εκτός ΕΕ.
– Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης: Ψηφίστηκε το 2002. Τα ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Συγκεκριμένα, η εισαγγελία του Μιλάνου εξέδωσε χθες δέκα εντάλματα συλλήψεως (πέντε κατά Ιταλών πολιτών και πέντε κατά Ελλήνων) για βανδαλισμούς και πρόκληση ζημιών στο κέντρο του Μιλάνου, την πρώτη Μαίου του 2015, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην διεθνή έκθεση Expo.
– Ευρώπη-Φρούριο / Σένγκεν: Ένας από τους στόχους της Σένγκεν είναι και η ενοποίηση των φακέλων που υπάρχουν σε κεντρικό υπολογιστή του Στρασβούργο. Όπως είπε ο Μαγκάκης (πρώην υπ. εξ.) μέσα υπάρχουν ιατρικά, φορολογικά, δικαστικά ακόμα και πολιτικά έγγραφα για κάθε πολίτη. Σύμφωνα με τη Σέγκεν νομιμοποιείται και η διακριτική παρακολούθηση για άτομα που θεωρούνται «ύποπτα». Ο εξωτερικός εχθρός, ο ξένος, ο μετανάστης, ο πολιτικός πρόσφυγας, ο διωκόμενος θεωρείται ύποπτος έτσι κι αλλιώς.
– Χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία (συζητιέται ακόμα και συνταγματική αναθεώρηση με στόχο την απαγόρευση της απεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους), στο συνδικαλισμό (απαγόρευση συγκρότησης παραττάξεων σε φορείς του δημοσίου) στη κατάληψη (κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου στην Ελλάδα, ποινολόγια), στη διαδήλωση, κλπ. κλπ.
– Ξενοφοβία, ρατσισμός.
Μετά την 11/9 ξεκίνησαν
– πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας»: Πόλεμος ενάντια σε χώρες που «υποθάλτουν τρομοκράτες». Φτιάχνεται μέχρι και λίστα χωρών που «σπονσοράρουν την τρομοκρατία»
– περιστολές δικαιωμάτων,
– επεμβάσεις σε άλλες χώρες χωρίς έγκριση του ΣΕ του ΟΗΕ
– απαγωγές από CIA (βλέπε ελληνική υπόθεση με απαγωγές πακιστανών)
– συνεργασία CIA με social media για την καταγραφή «υπόπτων» (αποκαλύψεις Σνόουντεν)
– Όπως προκύπτει από τα απόρρητα έγγραφα του Σνόουντεν, στις 4 Αυγούστου 2004, μία σειρά εντολών έκτασης 6.500 γραμμών προστίθενται στον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούσε η Vodafone, για να «τρέχει» το δίκτυό της. Αυτές οι εντολές ενεργοποίησαν ένα από τα υποσυστήματα του λειτουργικού  ― το οποία ανήκε στην Ericsson ―, το επονομαζόμενο Lawful Interception (Νόμιμη Συνακρόαση).
Οι επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν συνοδεύτηκαν από μαζικές αντιπολεμικές διαδηλώσεις ενώ καμία διαδήλωση υπέρ των ΗΠΑ δεν έγινε.
Δεν ήταν ποτέ πρακτική κανενός εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος η δολοφονία αμάχων στα τυφλά και σε μη στρατιωτικούς στόχους χωρίς σχέδιο. Αυτό δείχνει ότι το χτύπημα στο Παρίσι δεν σχετίζεται με κάποιο κίνημα.
Πάντα σε τέτοια θέματα το βασικό ερώτημα είναι ποιος επωφελείται;
Παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα (Έκθεση Northwoods [1962], Εμπρησμός Ράιχσταγκ [1933], κλπ, κλπ)
Σήμερα μετά την «11/9 της Ευρώπης» έχουμε:
– επεμβάσεις σε άλλες χώρες χωρίς έγκριση ούτε καν του κοινοβουλίου
– δολοφονίες/επιχειρήσεις των ΗΠΑ εκτός χώρας με ημι-νόμιμες διαδικασίες ακόμα και για το πλαίσιο που όρισε η 11/9 (δηλώσεις Ομπάμα από το οβάλ γραφείο 6/12/2015)
– Με αφορμή το μεταναστευτικό ρεύμα η ΕΕ μετατρέπεται σε φρούριο
– Η Frontex θα μπορεί να επέμβει στα σύνορα μιας χώρας μέλους, ακόμα και εάν εκείνη δεν το επιθυμεί. Μετατροπή της σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή [κατάργηση κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών].
– Εκμετάλλευση Σύρων από Γερμανία (δέχονται μετανάστες αρκεί να δουλεύουν φτηνά/δωρεάν)
– Φύλαξη από Frontex
– Σένγκεν που εφαρμόζεται κατά περίσταση
-Τρομονόμοι που επιτρέπουν ακόμα και την προληπτική λήψη DNA. Του τι χρήση γίνεται είναι η χαρακτηριστική η περίπτωση του Άρη Σειρινίδη που προφυλακίστηκε άδικα με πλαστά στοιχεία.
– Νέες ταυτότητες με βιομετρικά χαρακτηριστικά
Που οδήγησαν όλα αυτά
– Καμία διαδήλωση για τις επεμβάσεις στη Συρία
– Διαδηλώσεις εναντίον της «τρομοκρατίας»
– Ενίσχυση των αστικών κυβερνήσεων
Δημιουργείται καθεστώς συνολικής ευθύνης για τα γεγονότα στο Παρίσι. Με αφορμή της ενέργεια Γάλλων πολιτών βομβαρδίζεται περιοχή της Συρίας!
Για να δούμε το παράλογο του πράγματος ας φανταστούμε ότι η 17Ν επιτίθεται με ρουκέτες στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Τι να έπρεπε να γίνει; Να βομβαρδίσει την Αθήνα;
Η, για να πάμε ακόμα σε πιο μεγάλη αναλογία: Ας φανταστούμε ελληνικής καταγωγής μετατάστες τριτης γενιάς κάνουν επίθεση με γκαζάκια στα Lidl στο Βερολίνο. Τι έπρεπε να κάνει η γερμανική κυβέρνηση; Να βομβαρδίσει τα Εξάρχεια;
Μετανάστευση – Αποσταθεροποίηση
Ακόμα και η μετανάστευση χρησιμοποιείται σε αυτό το σχέδιο ξαναμοιράσματος των σφαιρών επιρροής.
Αυτά προέκυψαν από μια μακρόχρονη πορεία αποσταθεροποίησης της Μ. Ανατολής, του Μαγκρέμπ και κυρίαρχων κρατών όπως το Ιράκ, η Συρία, η Λιβύη (προσπάθεια αντικατάσης Άσαντ, στη Λιβύη επιβλήθηκε Σαρία, κλπ κλπ)
Ο διαχωρισμός μετανάστης-πρόσφυγας πέρα από ότι είναι ρατσιστικός έχει ως στόχο τη διάσπαση του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Στα σύνορα έχει ξεκινήσει η διαλογή ανθρώπων με κριτήριο αν είναι «πρόσφυγες» ή «μετανάστες».
Παραδείγματα:
1. Η Γερμανία δέχεται να «υποδεχθεί» Σύριους αν αυτοί εργαστούν δωρεάν για τη Γερμανία (σύγχρονο δουλεμπόριο)
2. Η Δανία εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να πάρει τα χρυσαφικά των μεταναστών που διέρχονται τη χώρα ω αντάλλαγμα για τις παροχές πο τους δίνει.
Συμπεράσματα
Βασικός εχθρός για το λαϊκό και το εργατικό κίνημα παραμένει ο ιμπεριαλισμός. Είναι ψέμα ο πόλεμος των πολιτισμών.
Βασικός στόχος αυτής της τεράστιας επιχείρησης που ξεκίνησε με τη κωδική και «σοκ και δέος» ήταν και είναι το λαϊκό κίνημα και οι δυνατότητες που έχει για αντίσταση στην υπό διαμόρφωση κατάσταση. Στόχος ήταν και είναι ο περιορισμός των λαϊκών ελευθεριών για τη διαιώνιση της κυριαρχίας της αστικής τάξης.
Επιβεβαιώνεται η μαρξιστική-λενινιστική ανάλυση για τις αντιθέσεις του καπιταλισμού. Στην επικαιρότητα τόσο οι αντιθέσεις και ο ανταγωνισμός μεταξυ των ιμπεριαλιστών όσο και η αντίθεση ιμπεριαλισμός-λαός. Βασική αντίθεση παραμένει αυτή μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας.
Το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής δημιουργεί συνθήκες γενικευμένων συρράξεων. Οξύνονται συνεχώς οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.
Μόνο με κίνημα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλαστικό μπορούμε να τους σταματήσουμε: «Η δύναμη του πληροφορημένου κοινού σταμάτησε την NSA» (Σνόουντεν)
Να μην συνηθίσουμε το θηρίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :