Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΑΚ) – ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Είναι γνωστές στον Ελληνικό λαό οι τραγικές συνθήκες που προκάλεσαν – και συνεχίζουν να προκαλούν – στον αδελφό Συριακό λαό οι επεμβάσεις και οι εισβολές που έχουν οργανώσει και διευθύνουν τα Νατοϊκά ιμπεριαλιστικά κέντρα, οι δορυφόροι τους στην περιοχή (κυβέρνηση Ερντογάν κλπ) και τα κτηνώδη ενεργούμενα του ισλαμοσκοταδισμού, όπως ο ISIS και οι διάφορες ομάδες της λεγόμενης “συριακής αντιπολίτευσης”. Οι συνέπειες αυτής της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης, για την ανατροπή της Συριακής κυβέρνησης και τον πλήρη έλεγχο και αυτής της χώρας, είναι τεράστιες σε όλα τα επίπεδα – και – πρωτίστως και εμφανώς στο ανθρωπιστικό, ενώ έχουν δημιουργήσει μια ευρύτερη και επικίνδυνη περιφερειακή αποσταθεροποίηση. Όμως παρά τις ύπουλες μεθοδεύσεις που συνεχίζονται και την ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε και επίσης συνεχίζεται, ο ιμπεριαλισμός δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Συριακού λαού και του Συριακού κράτους.
Ο ελληνικός λαός ήταν και είναι στο πλευρό του Συριακού λαού σε αυτή την τραγωδία που έχουν προκαλέσει τα ιμπεριαλιστικά και αντιδραστικά κέντρα. Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές και πολιτικές επεμβάσεις, να έρθει η ειρήνη, να επιστρέψει ο κόσμος στα σπίτια του, να ανοικοδομήσει τη κατεστραμμένη του χώρα.
Σε ότι αφορά την χώρα μας, το εγχώριο μπλοκ εξουσίας γενικότερα και την σημερινή κυβέρνηση της, καλούμε να σταματήσουν την πολιτική της – επί της ουσίας – σύμπλευσης με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και σχέδια και να προχωρήσουν στην άμεση αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με το επίσημο Συριακό κράτος που απαράδεκτα – αισχρά και ενάντια στην λαϊκή βούληση έχουν διακοπεί πέντε χρόνια τώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :