Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΒΟ – ΠΛΑΤΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΉ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Σε αποφασιστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ και πιο συγκεκριμένα σε κατάληψη, μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, με στόχο να αποτρέψουν το μεθοδευμένο ξεπούλημα της εθνικής – στρατηγικής σημασίας, δημόσιας βιομηχανίας οχημάτων σε ξένα συμφέροντα – και μάλιστα με μικρό “τίμημα”. Καλούμε σε μαζική εργατική και λαϊκή συμπαράταξη με τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ, τους εργαζόμενους και τον λαό ολόκληρης της χώρας. Η ΕΝΑΚ, όπως έχουμε τονίσει με διάφορους τρόπους, αλλά και σε παλιότερη ανακοίνωση, ‘θεωρεί ζήτημα κεντρικής σημασίας την ανάπτυξη της ΕΛΒΟ (όπως και του ευρύτερου όμορου τομέα), την διασφάλιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα και προσφοράς της, καθώς η συνεισφορά της είναι τεράστιας σημασίας στις προμήθειες, στην τεχνολογία – τεχνογνωσία και σε όλες τις φάσεις παραγωγής εξελιγμένων τροχοφόρων διαφόρων τύπων. Η ΕΛΒΟ είναι πολλαπλά χρήσιμη στην χώρα, με ισχυρό και ξεκαθαρισμένο τον δημόσιο προσανατολισμό της και αναβαθμισμένη ποιοτικά και ποσοτικά την δραστηριότητα της. Η παρουσία και η επίδραση της ΕΛΒΟ είναι μεγάλης σημασίας για την γενικότερη οικονομία της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της χώρας”.
Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, πάλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, των εντεινόμενων πολιτικών εθνικής εξάρτησης – λαϊκής εξόντωσης, πάλεψαν και αντιστάθηκαν, ενάντια σε πολιτικές που στρέφονταν ενάντια στην ΕΛΒΟ. Συνεχίζουν αυτό τον αγώνα, που βρίσκεται σε φάση κρίσιμη, καθώς οι μεθοδεύσεις και οι διαδικασίες του ξεπουλήματος, πλέον επιταχύνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια :