Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΕΡΓΑΚ - ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΟΤΑ)

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΡΓΑΚ)

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΟΤΑ)

Η ΕΡΓΑΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό, να σταθούν δίπλα, σαν ενεργοί συναγωνιστές και συνάδελφοι, στους εργαζόμενους συμβασιούχους καθαριότητας των ΟΤΑ. Καλούμε τους εργαζόμενους σε ενεργή συμπαράταξη με τους συνάδελφους στις κινητοποιήσεις τους, με ορόσημο την πανελλαδική απεργία του συνόλου των εργαζομένων στους ΟΤΑ, την Πέμπτη 22 Ιουνίου.
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Παρασκευής (αμέσως μετά το κλείσιμο της ιμπεριαλιστικής “αξιολόγησης” στο eurogroup) συνιστά ένα συγκροτημένο και επικίνδυνο χτύπημα στο δικαίωμα για σταθερή και μόνιμη εργασία των εργαζομένων συνολικά -και – ασφαλώς αυτή η απόφαση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο που μεθοδικά οικοδομείται στην χώρα μας, που θέλει μια εξαθλιωμένη και πάμφθηνη εργατική τάξη, χωρίς δικαιώματα, χωρίς εργασιακή σταθερότητα, προσαρμοσμένη στην “ανταγωνιστικότητα” της οικονομίας, δηλαδή στα ταξικά συμφέροντα των “αφεντικών” ιδιωτών, σε βάρος του εργαζόμενου λαού, της κοινωνίας.
Οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των ΟΤΑ, εργάζονται με παρατάσεις συμβάσεων από το 2014, συμβάσεις που επεκτάθηκαν με νομοθετικές ρυθμίσεις μέχρι το 2017. Παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η εργασία τους είναι απόλυτα απαραίτητη με όρους κοινωνικούς, οι μεθοδεύσεις των αντιδραστικών κύκλων και δυνάμεων δεν σταμάτησαν λεπτό και κλιμακώθηκαν, με προφανή στόχο την απόλυση των εργαζομένων και την παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα και ομίλους (ιδιωτικοποίηση) σημαντικών τομέων της αυτοδιοίκησης όπως καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, νεκροταφεία κλπ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην μεθόδευση διαδραματίζει η ΚΕΔΕ του πασίγνωστου κ.Πατούλη και της “αυτοδιοικητικής” ομάδας των “προθύμων – ταλιμπάν” του κεφαλαίου, που εργάζονται να εφαρμόσουν το δεξιό ταξικό αντεργατικό – αντικοινωνικό σχέδιο τους γενικότερα – και – ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σύμμαχο τους ολόκληρο το επίσημο πλέγμα των υποστηρικτών του καθεστώτος εργατικής εξαθλίωσης και εθνικής εξάρτησης. Το εκ των υστέρων, υποκριτικό, “ενδιαφέρον” της ΚΕΔΕ δεν πείθει κανέναν.
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενταγμένη στο ευρύτερο, κυρίαρχο σήμερα πολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και των ντόπιων υποτακτικών, μέσω των συμβασιούχων των ΟΤΑ υπονομεύει ευθέως το δικαίωμα στην εργασία μετά το 8αμηνο, υπονομεύει το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Ζητά την απόλυση των εργαζομένων, φθάνει στο “ύστατο” να “απειλεί” και για επιστροφή των δεδουλευμένων αμοιβών από τους συμβασιούχους, λες και οι συμβασιούχοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν ανάλογα το αντικείμενο της εργασίας τους, δηλαδή τα σκουπίδια στους δρόμους..

Η κλιμάκωση της ταξικής επίθεσης που δέχεται ο εργαζόμενος κόσμος, έχει φθάσει πλέον σε κρίσιμο σημείο. Τόσο η γραμμή του συμβιβασμού και της διάσπασης, όσο και η αντίληψη της κοινωνικής απάθειας και του “ξένος πόνος..” οδηγούν μόνο στα χειρότερα για όλους. Το σύστημα της εργατικής εξαθλίωσης και της εθνικής εξάρτησης δεν θα σταματήσει, εάν δεν το σταματήσει ο εργαζόμενος και ο άνεργος λαός. Καλούμε και πάλι, με την ευκαιρία, όλα τα συνδικάτα των ΟΤΑ να εντάξουν πλήρως στην δύναμη τους τους συμβασιούχους συναδέλφους τους.
Στον χώρο των συμβασιούχων των ΟΤΑ, που δίνουν αγώνα επιβίωσης, παρατηρείται έντονος πανελλαδικός αναβρασμός και μαχητική αγωνιστική διάθεση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ

1) καμιά απόλυση συμβασιούχων – κάλυψη όλων των υπαρκτών αναγκών με μόνιμο προσωπικό.
2) άμεσα, νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε σχέση αορίστου χρόνου
3) καμιά ιδιωτικοποίηση δημόσιων – δημοτικών υπηρεσιών, που υποβαθμίζει την εργασία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ αυξάνει το κόστος που πληρώνει ο λαός, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.
4) κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας και μερικής απασχόλησης, καθώς και της κάλυψης θέσεων με την λεγόμενη “κοινωφελή” εργασία.
5) ΜΟΝΙΜΗ – ΣΤΑΘΕΡΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :