Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑΚ: ΜΕ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΜΑΡΙΩΝ –ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΝΑΚ


                                                                                      Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα του τύπου, ο Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλος υπέγραψε την ΜΠΕ (περιβαλλοντικούς όρους) λειτουργίας των Νταμαριών Τρουμπέτα, όπως ζητούσαν πεισματικά και επίμονα οι λατομικές εταιρείες, που έχουν βάλει στόχο την επαναλειτουργία των νταμαριών από το 2007. Ο κ. Αποστολόπουλος (που είναι ο ίδιος άνθρωπος που υπέγραψε και για το αιολικό Παντοκράτορα της γερμανικής πολυεθνικής Enova προκαλώντας σάλο) εξυπηρετεί με αυτό τον τρόπο, εκ των πραγμάτων, τις εργολαβικές διεκδικήσεις και συμφέροντα, πραγματοποιώντας ένα ακόμα αδιανόητο διοικητικό πραξικόπημα, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια όλες τις νόμιμες σχετικές αποφάσεις και κυρίως την υπέρτατη, αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που πριν μερικούς μήνες δημοσιοποίησε η ΕΝΑΚ και απέστειλε προς όλους τους αρμόδιους αποδέκτες. Υπενθυμίζουμε ότι λόγο όλων αυτών των προβλημάτων δεν αποτολμήθηκε τελικά να τεθεί το θέμα των νταμαριών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρότι υπήρχε στην ημερήσια διάταξη με εισήγηση ευνοϊκή για τους εργολάβους.
Μετά από αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη η ΕΝΑΚ επισημαίνει τα παρακάτω:
   1) Όλοι οι κοινωνικοί φορείς οφείλουν να αντιδράσουν σε αυτή την ενέργεια του κ. Αποστολόπουλου που ανοίγει κερκόπορτες σε ένα κλειστό ζήτημα, που επιχειρεί να διαμορφώσει πιθανότητες για παραπέρα συνέχιση μιας περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει συντελεστεί επί ολόκληρες δεκαετίες στην περιοχή Κακότραφου Χωροεπισκόπων.
   2) Η ενέργεια αυτή του κ. Αποστολόπουλου έχει ένα επιπλέον «πονηρό» σημείο με πολλαπλές συνέπειες. Υπονομεύει καίρια, την διεκδίκηση, του σημαντικότατου για την Κέρκυρα, έργου των φραγμάτων, καθώς νταμάρια με φράγματα είναι απαγορευτικό να συνορεύουν, υποβοηθώντας έτσι πιθανές μεθοδεύσεις εγκατάλειψης του μεγάλου και σημαντικού έργου από Ε. Ε. και κυβέρνηση.
  3) Και κυριότερο. Η υπογραφή του κ. Αποστολόπουλου οδηγεί ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι στη χώρα μας όλα είναι απαξιωμένα. Ότι υπέρτατος νόμος στην Ελλάδα και την Κέρκυρα είναι ο νόμος των συμφερόντων , των εργολάβων και των εταιρειών κάθε είδους. Η ενέργειά του, αποτελεί αδιανόητο πραξικόπημα σε βάρος της νομιμότητας και ισχυροποιεί την γενική πεποίθηση για την δύναμη των ισχυρών του χρήματος.
  Η ΕΝΑΚ, μέχρι σήμερα, έκανε ότι έπρεπε και ότι μπορούσε να κάνει, προς όφελος – αποκλειστικά – του συνόλου του Κερκυραϊκού λαού και του φυσικού περιβάλλοντος. Αποκλειστικά προς όφελος του συνόλου και όχι από την σκοπιά κάποιων επί μέρους συμφερόντων και ειδικών «οπτικών» επί του ζητήματος. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε πολιτικάντικα, δικολαβικά και αποπροσανατολιστικά παιγνίδια δημόσιας εξαπάτησης. Εάν η σημερινή πραγματικότητα έχει διαμορφώσει μία χούντα συμφερόντων που κάνει και θα κάνει κουμάντο ερήμην του λαού, των θεσμών και κάθε νομιμότητας, βγάζουμε και εμείς πολιτικά συμπεράσματα και ανάλογα θα διαμορφώσουμε την πολιτική και την τακτική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :