Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΤΡΟΙΚΑ - ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΑ

Στην Αθήνα θα βρίσκονται,από αύριο Κυριακή, οι εκπρόσωποι της Τρόικα. Η πρώτη συνάντηση είναι   στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Ψηλά στην ατζέντα, οι απολύσεις στον Δημόσιο τομέα, που έχουν πλέον προετοιμαστεί και βρίσκονται στην περίοδο της επίσημης "υπηρεσιακής" ανακοίνωσης τους..Σχετικά με τα υπόλοιπα λεγόμενα "προαπαιτούμενα" υπάρχουν η οριστικοποίηση σχεδίων  ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, οι "οφειλές" του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ με κατεύουνση να πάρουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης, ο νέος κώδικας των δικηγόρων κ.λ.π.
Η  Σύνοδος του ΔΝΤ (11-13 Οκτωβρίου) και της συνεδρίαση του Eurogroup (14 Οκτωβρίου) θα προκαλέσει ένα σταμάτημα της επιθεώρησης και θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος κυβέρνησης-τρόικας στα τέλη Οκτώβη με κεντρικά θέματα την επικαιροποίηση του μνημονίου και τα ζητήματα του "δημοσιονομικού κενού" της διετίας 2015-2016. που -  όπως αναφέρεται -  η τρόικα το υπολογίζει στα 4-5 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά στα 2,5 δισ. ευρώ. Σε διάφορα επίπεδα και με διάφορα αντικείμενα, η επιθεώρηση των ιμπεριαλιστικών κέντρων θα εξελίσσεται και θα κλιμακώνεται μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :