Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΤΟΙΜΗ Η ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ - ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ - ΕΝΑΚ / ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Με δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε και ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά, πως δεν βρίσκεται εκείνος και η χώρα του πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.. Αυτό ανέφερε - όπως μεταδίδεται - την Κυριακή, δημοσιογράφος του CBS, που πήρε την συνέντευξη από τον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Δαμασκό.
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ είπε ότι ο Άσαντ «αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή». Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ κλιμακώνουν με κάθε μέσο τις απειλές και την προπαγάνδα ενάντια στη Συρία, χωρίς καμία απολύτως πειστικότητα, ανάμεσα στις χώρες και τους λαούς.
Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος τόνισε πως ο Άσαντ το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι "δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου'".
Αποσπάσματα της συνέντευξης Άσαντ θα προβληθούν το πρωί της Δευτέρας από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το δίκτυο PBS.
Ο Σύρος πρόεδρος, στην ίδια συνέντευξη  «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία» αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» για το ενδεχόμενο αυτό".
 Προειδοποίησε, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας.
Από την άλλη, ο επικεφαλής του αμερικανονατοικού ιμπεριαλισμού - πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, στο πλαίσιο μιας έξαλλης, απελπισμένης και επιθετικής εκστρατείας προπαγάνδας και εξαπάτησης, αναμένεται ότι θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τρία μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και στα τηλεοπτικά δίκτυα PBS, CNN και Fox News, που θα μαγνητοσκοπηθούν και θα προβληθούν το βράδυ της Δευτέρας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών. Την Τρίτη ο Ομπάμα θα απευθύνει διάγγελμα προς τους βορειοαμερικάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :