Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΟΛΙ ΡΕΝ - ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ - ΕΝΑΚ - ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νέες διεθνείς επαφές Τσίπρα, μετά το Τέξας και την γνωστή τοποθέτηση του εκεί, σταθερά όμως στην "γραμμή του Τέξας" - αυτή την φορά στο Στρασβούργο, με τον νεοφιλελεύθερο επίτροπο οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της καπιταλιστικής - ιμπεριαλιστικής ΕΕ, τον διάσημο κύριο Όλι Ρεν.. Εκεί ο Τσίπρας, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην πολιτική του Τέξας, έβαλε στον κ. Ρεν τις υποτιθέμενες "κόκκινες γραμμές" του ελληνικού λαού..που δεν είναι - κατά τον Τσίπρα - η εκτεταμένη εξαθλίωση, η ανεργία, η πείνα, οι απολύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών, που δεν είναι η τεράστια δομική εξάρτηση της χώρας, που δεν είναι η προκλητική ευημερία της ντόπιας ξεπουλημένης αστικής τάξης - σε βάρος του εξαθλιωμένου λαού, που δεν είναι η ριζική ανατροπή του ιμπεριαλιστικού - εξοντωτικού σχεδίου για την Ελλάδα, αλλά είναι - κατά τον Τσίπρα - οι "κόκκινες γραμμές του"...  τα θέματα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της φορολόγησης των ακινήτων.. Θέματα - προβλήματα σημαντικά μεν, αλλά άμεσα σχετιζόμενα με την συνολική πολιτική και το συνολικό πακέτο των μέτρων εθνικής εξάρτησης - λαικής εξαθλίωσης και όχι αποσπασματικά και αποσυνδεδεμένα..Όλα τα προηγούμενα και ουσιώδη επόμενα, ήδη συνέβησαν η είναι δρομολογημένα και σχετιζόμενα με την γνωστή θεωρία Τσίπρα - Συριζα για την μη "αποσταθεροποίηση της ΕΕ"..Κάποιες απο τις μέχρι εδώ συνέπειες της εφαρμογής του ευρώ - ιμπεριαλιστικού σχεδίου στην ελληνική κοινωνία, ο κ.Τσίπρας τις "παρέδωσε" στον κ. Ρεν με την μορφή "μαύρης βίβλου" σαν ο κ. Ρεν και τα κέντρα, να μην ήξεραν, η να μην είχαν αναλογιστεί τις συνέπειες των επιλογών και των πολιτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν..Έτσι, μεθοδικά ο κ.Τσίπρας προσαρμόζεται..και επιχειρεί να προσαρμόσει στα δικά του μέτρα, της δικής του πολιτικής και του δικού του προγράμματος, τόσο την διεκδίκηση του ελληνικού λαού για ουσιαστική και σε βάθος ανατροπή αυτής της κυρίαρχης πολιτικής, για ζωή και ελπίδα, όσο και την ίδια την συνειδητή και σχεδιασμένη ευθύνη της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, συσκοτίζοντας και παραπλανώντας σχετικά με τις αιτίες, το περιεχόμενο αλλά και τις επόμενες εξελίξεις στην ευρύτερη καπιταλιστική και ευρωζωνική - καπιταλιστική κρίση..
«Είχα την ευκαιρία να καταθέσω σήμερα στον Επίτροπο των Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου, δηλαδή τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο» είπε μετά τη συνάντησή του με τον Ολι Ρεν ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:
«Του εξήγησα ότι εδώ που βρισκόμαστε χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης. Χρειάζεται συντονισμένη πολιτική για την ανάπτυξη και την αύξηση των δεικτών του ΑΕΠ....
...»Εξήγησα επίσης στον κ. Ρεν ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η κοινωνία βάζει κόκκινες γραμμές, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του στο θέμα του φόρου των ακινήτων και στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αν υπάρξει οποιαδήποτε σκέψη για άρση της προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τότε αυτό θα οδηγήσει σε μια ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση, δεν είναι αποδεκτό αυτό, αλλά θα οδηγήσει και στην υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας. Όμως, ταυτόχρονα, θα οδηγήσει στη χρεοκοπία των τραπεζών, στην ανάγκη τους για ανακεφαλαιοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ένα άλλο νέο φαινόμενο σαν αυτό που είδαμε στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο.
Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας...»Αυτές τις κόκκινες γραμμές, εξήγησα στον επίτροπο, τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, τότε του εξήγησα ότι η φράση που μας είπε πριν τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το "καλό κουράγιο", θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την Ε.Ε. στο σύνολό της.
» Τέλος, - δήλωσε ο κ. Τσίπρας - είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις εν όψει και των επικείμενων ευρωεκλογών για την αναγκαία εκδημοκρατικοποίηση της Ε.Ε.., στην προοπτική ενδεχομένως να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τις ευρωεκλογές σε οργανωμένες πολιτικές συζητήσεις, σε έναν οργανωμένο διάλογο, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για το πώς η Ευρώπη θα βγει απ΄ αυτή την πρωτοφανή κρίση στην οποία έχει οδηγηθεί χάρη στις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές».


Δεν υπάρχουν σχόλια :