Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΥΡΩΖΩΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σχηματίστηκε, μετά απο μακρά περίοδο ζυμώσεων και παζαριών, η νέα κυβέρνηση στο Γερμανικό ευρωζωνικό - ιμπεριαλιστικό κέντρο, κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών και Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών..Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν και μεταδίδονται "Πέντε υπουργεία και το υπουργείο της Καγκελαρίας θα έχουν μέλη των Χριστιανοδημοκρατών. Τρία υπουργεία θα αναλάβουν οι βαυαροί πολιτικοί εταίροι της Μέρκελ, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της 'Ανγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει υπουργός Οικονομικών και στη νέα κυβέρνηση, όπως και υπουργός Παιδείας και Έρευνας η Γιοχάνα Βάνκα.
Η μέχρι τώρα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα γίνει η πρώτη γυναίκα υπουργός 'Αμυνας της Γερμανίας, ενώ ο νυν υπουργός 'Αμυνας Τόμας Ντε Μεζιέρ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Γενικός Γραμματέας της CDU Χέρμαν Γκρέχε θα γίνει υπουργός Υγείας και ο μέχρι τώρα υπουργός Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάιερ θα αναλάβει το υπουργείο της Καγκελαρίας. Την θέση του κ. Γκρέχε στο κόμμα θα αναλάβει ο Πέτερ Τάουμπερ.
Στα δύο υφυπουργεία που υπάγονται στην Καγκελαρία θα πάνε η Μόνικα Γκρούτερς, με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό και τα ΜΜΕ, ενώ υφυπουργός Εξωτερικών θα γίνει η Μαρία Μπέμερ.
Ο μέχρι τώρα κοινοβουλευτικός υφυπουργός Εργασίας και υπεύθυνος για την λεγόμενη Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός υφυπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας.
Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα είναι ο νέος αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.
Ο Γκάμπριελ -όπως έκανε και η Μέρκελ για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονται από το CDU- ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπηρέτησε και κατά τον τελευταίο «μεγάλο συνασπισμό» (2005-2009).
Ακόμα η Γενική Γραμματέας του κόμματός του Αντρέα Νάλες θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο θα χειριστεί την εισαγωγή του κατώτατου μισθού -κεντρικής θέσης του SPD -, ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα βρεθεί η Ταμίας του SPD Μπάρμπαρα Χέντρικς, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Καταναλωτή ο Χάικο Μάας και στο υπουργείο Οικογένειας η Αντιπρόεδρος του κόμματος Μανουέλα Σβέσιγκ.
Οι Σοσιαλδημοκράτες θα πάρουν ακόμη και ένα υφυπουργείο από τα τρία που υπάγονται στην Καγκελαρία, αυτό για την Μετανάστευση, τους Πρόσφυγες και την Ενσωμάτωση. Υφυπουργός θα είναι η Αντιπρόεδρος του SPD Αϊντάν Εζογκούζ, υπέρμαχος της διπλής υπηκοότητας, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα με τουρκικές ρίζες στο γερμανικό υπουργικό συμβούλιο...
Την θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει ο Τόμας Όπερμαν, εάν ψηφιστεί από τους συναδέλφους του βουλευτές. Θα αντικαταστήσει τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, το SPD αναμένεται να τοποθετήσει το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ 'Ασμουσεν ως υφυπουργό στο υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :