Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

1η ΜΑΗ 2Ο14 - ΕΝΑΚ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                     Αγώνας για δουλειά - μόρφωση - εθνική ανεξαρτησία
                                           ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ
Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο το 1886, οι 200 εκτελεσμένοι της Καισαριανής, οι μεγάλοι και μικροί αγώνες του λαού μας δείχνουν ότι τίποτα δε κατακτιέται χωρίς αγώνες. Τίποτε δεν κρατιέται χωρίς ισχυρή αντίσταση.
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής και μιας αγριότατης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, δε δίστασε να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, να πάρει πίσω κατακτήσεις δεκαετιών, να προχωρήσει στις πρώτες απολύσεις μετά από 100 χρόνια, να καταργήσει το Πανεπιστημιακό άσυλο, να προχωρήσει σε απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και επιστρατεύσεις εργαζομένων επιχειρώντας να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην απεργία. Δεκάδες κατακτήσεις και «αυτονόητα» βρέθηκαν χαμένα για να αυξηθεί το κέδρος των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων. Μόνο με ισχυρή γραμμή αντίστασης όλα αυτά δε θα περάσουν, θα ματαιωθούν.
                          Να ξαναμπεί το λαϊκό-εργατικό κίνημα στο προσκήνιο
Κανείς πλέον δε πρέπει να τρέφει αυταπάτες. Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις, δεν υπάρχει ατομική διέξοδος από την κρίση. Μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος μαζικός ανυποχώρητος αγώνας. Οι κρίσεις είναι δομικό στοιχείο του συστήματος του οποίου ζούμε. Δεν  υπάρχουν «έξυπνες» λύσεις. Το πολιτικό εμπόριο ελπίδας δεν πρέπει να περάσει. Η εμπειρία έδειξε ότι το σύστημα αυτό που πραγματικά φοβάται είναι οι απεργίες διαρκείας, οι καταλήψεις και οι μαζικές διαδηλώσεις και η συγκροτημένη πολιτική προοπτική.
Η ΕΝΑΚ και η Πορεία Αριστερή σας καλούν να δυναμώσετε τη φωνή της αντίστασης. Να διαμορφώσουμε από κοινού ένα συγκροτημένο, δυναμικό ανεξάρτητο κέντρο αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, το εγχώριο μπλοκ εξουσίας και τα κόμματα-παρατάξεις που τους στηρίζουν. Ενισχύστε τις γραμμές μας μέσα στους χώρους δουλειάς, στα χωριά, τις συνοικίες, τα σωματεία, τα συνδικάτα και τους συλλόγους.
                      Να δράσουμε και να αποφασίσουμε το μέλλον μας από κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :