Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η ΑΝΕΡΓΗ - ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ - ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Σε εξέλιξη και επόμενο στάδιο περνά το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για την Ελλάδα καθώς πραγματοποιείται διαδικασία για έξοδο στις χρηματαγορές..Η νέα εξέλιξη στο ενιαίο ιμπεριαλιστικό σχέδιο έρχεται, μαζί με τα κολακευτικά λόγια των ιμπεριαλιστικών κύκλων για τις "επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας" αφού υλοποιείται με καταιγιστικούς ρυθμούς η νομοθετική και πρακτική εφαρμογή των πολιτικών εθνικής εξάρτησης και λαικής εξόντωσης. Αφού επίσης, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες επέτρεψαν, η καθεμιά με τον τρόπο της, την προώθηση αυτών των πολιτικών..Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η Ελληνική Δημοκρατία έδωσε σήμερα εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον..
Σύμφωνα με αναφορές, το ποσό της έκδοσης θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
Η διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει αύριο στο Λονδίνο και οι δύο ανάδοχες τράπεζες η J P Morgan και η Deutsche Bank θα ανακοινώσουν το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών (book bulding).
Η διάρκεια που θα έχει η όλη διαδικασία θα εξαρτηθεί από την προσέλευση των επενδυτών. Σύμφωνα με διαρροές,  εκτιμήσεις, πληροφορίες κλπ κυβερνητικών και  "αναλυτών" η απόδοση των πενταετών ομολόγων θα κυμαίνεται στο 5% με 5,25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :