Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σε κλιμάκωση, διεύρυνση και ένταση, βρίσκεται η λαϊκή κινητοποίηση και εξέγερση των πληθυσμών, πόλεων και περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, ενάντια στην "κυβέρνηση" που, μετά τα γνωστά γεγονότα, έχει σχηματιστεί στο Κίεβο με την πλήρη υποστήριξη του ευρωατλαντικού παράγοντα. Οι εξεγερμένοι πληθυσμοί δεν αναγνωρίζουν και εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους με την κυβέρνηση που υπάρχει στο Κίεβο, την οποία χαρακτηρίζουν παράνομη, χουντική, ακροδεξιά, φασιστική. Στην επικαιρότητα την τελευταία περίοδο βρίσκεται το θέμα των στρατιωτικών που κρατούνται στο Σλαβιάνσκ, καθώς, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έφθασε εκεί ομάδα διαπραγματευτών σχετικά με το θέμα.
Όπως μεταδίδεται, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν οι κάτοικοι της πόλης, ο Γερμανός   συνταγματάρχης Άξελ Σνάιντερ, είπε στους δημοσιογράφους "ότι δεν τον άγγιξαν και ότι κανένα μέλος της αποστολής δεν υπέστη σωματική κακοποίηση".
"Όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματικοί είναι καλά στην υγεία τους και κανένας τους δεν είναι άρρωστος. Δεν έχουμε κάποια ένδειξη για το πότε θα επιστρέψουμε", είπε και επίσης δήλωσε ότι ο δήμαρχος του Σλαβιάνσκ έχει εγγυηθεί για τα θέματα ασφάλειας ".
Σε μία επιπλέον εξέλιξη,  στην κατάληψη του κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού στο Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία προχώρησαν  το απόγευμα της Κυριακής οι κάτοικοι, σύμφωνα με το το Reuters.


Δεν υπάρχουν σχόλια :