Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΕΡΓΑΚ - ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝA ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΕΔΚ

   Μερικά χρόνια μετά την κατάργηση της ΑΝΕΔΚ ( Αναπτυξιακή Δήμου Κερκυραίων) και μια ομάδα εργαζομένων της επιχείρησης, ακόμα περιμένουν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Πρόκειται για εργαζόμενους της ΑΝΕΔΚ, που με την κατάργηση της επιχείρησης, δεν εντάχθηκαν στον μηχανισμό - υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοι τους. Μεταξύ αυτών των συναδέλφων, τουλάχιστον δύο (2) ήταν με σύμβαση στην ΑΝΕΔΚ στο διάστημα 2006 - 2008, εργάστηκαν όμως ένα χρόνο επιπλέον.
  Στους συναδέλφους αυτούς, υπάρχει και "διαιωνίζεται" μέχρι σήμερα, οφειλή σοβαρών ποσών, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί. Πρόκειται για μισθοδοσία, δηλαδή για δεδουλευμένα που δεν εξοφλήθηκαν, καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί πληρώνονταν έναντι λογαριασμού.
  Η νομοτυπική διαδικασία της εξόφλησης αυτών των εργαζομένων της πρώην ΑΝΕΔΚ έχει μπλοκαριστεί, καθώς, όπως διαφαίνεται, στο αρμόδιο Ελεγκτικό όργανο δεν έχει κατατεθεί "εισηγητική έκθεση¨ εκκαθαριστών της ΑΝΕΔΚ. Έτσι, τα εντάλματα πληρωμών αρκετών εργαζομένων παραμένουν ανεκτέλεστα εδώ και δύο περίπου μήνες (21/3/2014) και οι εργαζόμενοι ανησυχούν καθώς μιλάνε για "κίνδυνο παραγραφής" των χρεών της ΑΝΕΔΚ, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην εξοφληθούν ποτέ.
  Η ΕΡΓΑΚ, με βάση αυτά τα δεδομένα, καταγγέλλει αυτή την κατάσταση σαν απαράδεκτη. Οι εργαζόμενοι, οι γονατισμένοι - εξαθλιωμένοι, οι άνεργοι,δεν μπορεί να είναι τα μόνιμα θύματα κάθε περίστασης. Οι συνάδελφοι, ιδιαίτερα στις οικονομικές συνθήκες που ζούμε, έχουν απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα, για κάποιους μάλιστα πρόκειται για ανάγκη ζωής. Η εξόφληση δεδουλευμένων δεν είναι χατίρι. Είναι ξεκάθαρη υποχρέωση.
  Μαζί με την απαίτηση των εργαζομένων, κοινή είναι και η απαίτηση της ΕΡΓΑΚ. ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ -  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΗΣ πρώην ΑΝΕΔΚ - ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :