Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ - ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Ακόμα ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνουν τα γεγονότα, η ένταση και το μέγεθος της εξέγερσης των πληθυσμών ενάντια στην "κυβέρνηση" του Κιέβου, στις ανατολικές - κυρίως - περιοχές και πόλεις της Ουκρανίας. Το αποτρόπαιο φασιστικό έγκλημα, με τον εμπρησμό στο εργατικό κτήριο, στην Οδησσό, που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες (42) αντιφασίστες, έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση και οργή. Το δεδομένο, μαχητικό  και ισχυρό αντιφασιστικό αίσθημα των κατοίκων, έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μετά τα τελευταία γεγονότα, όπως επιβεβαιώνουν σειρά περιστατικών, σε πολλές πόλεις και περιοχές και - αντικειμενικά - θα αναπτυχθεί ακόμα πιο πολύ. Χαρακτηριστικό των εξελίξεων γεγονός, η απελευθέρωση - και πάλι στην Οδησσό - πολλών κρατουμένων αντιφασιστών που κρατούνταν στο αρχηγείο της Αστυνομίας της Οδησσού, μετά απο μαζική ενέργεια - κινητοποίηση και απαίτηση χιλιάδων πολιτών, που ανάγκασαν τις αστυνομικές αρχές να αφήσουν τους κρατούμενους ελεύθερους.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ( Reuters - Γαλλικό Πρακτορείο) οι αστυνομικοί, που είχαν ταμπουρωθεί στο εσωτερικό του κτηρίου, απελευθέρωσαν έναν-έναν τους συλληφθέντες, τους οποίους το πλήθος επευφημούσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :