Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Την Κυριακή 25/5, καλούν τον λαό της χώρας μας στις κάλπες για να στείλει "εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο". Για τον σκοπό αυτό, προκειμένου δηλαδή να πάει ο λαός στις κάλπες, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλων διαστάσεων και πολύμηνη εκστρατεία φτηνής προπαγάνδας, τόσο απο τους μηχανισμούς του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και τα "ευρωπαϊκά κέντρα" - όσο και συνολικά απο τα παλιά κόμματα, "νέα" κόμματα,ομάδες, πρόσωπα κλπ. Μια ευρύτατη συναίνεση πολιτικών δυνάμεων κατασκευάστηκε πάνω σε αυτό τον "κοινό σκοπό". Αυτή η συστηματική, φτηνών "επιχειρημάτων" προπαγάνδα, πληρωμένη όμως ακριβά με δημόσιο χρήμα, επιβεβαιώνει ότι στις παρούσες - ιδιαίτερα - συνθήκες, κεντρικός στόχος του συστήματος είναι να "εκβιάσει" μαζική συμμετοχή  στις εκλογικές διαδικασίες των λεγόμενων κεντρικής σημασίας θεσμικών του οργάνων (π.χ ευρωκοινοβούλιο) - να πετύχει το μάντρωμα του λαού και έτσι "νομιμοποίηση" των πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται απο τα δυτικό - ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα και συνέπειες για την κοινωνία, για τον λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Γιατί τα κέντρα αυτά βλέπουν, ανησυχούν και προβληματίζονται που σημαντικά τμήματα λαού και νεολαίας, με την στάση τους αρνούνται σταθερά να τους ακολουθήσουν και να τους κάνουν το χατίρι, όπως επιβεβαιώθηκε και πάλι με τα υψηλά ποσοστά αποχής - άκυρων - λευκών του πρώτου γύρου των "αυτοδιοικητικών" εκλογών.
   Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας είναι κυριολεκτικά εξοντωμένοι, γονατισμένοι, απο τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρώ, της ευρωζώνης, της καπιταλιστικής κρίσης. Ανεργία, λιτότητα, εξαθλίωση, υπονόμευση κάθε κοινωνικού αγαθού, απολύσεις, αμοιβές πείνας και κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, άγριος αυταρχισμός, μνημόνια, βαθιά εθνική εξάρτηση και ασταμάτητα ξεπουλήματα του δημόσιου πλούτου, αποτελούν μια μόνιμη πραγματικότητα για την Ελλάδα, που όλο και χειροτερεύει.  Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας μακρόχρονης πολιτικής εξάρτησης απο τα ξένα κέντρα (ΕΕ- ΗΠΑ-ΝΑΤΟ). Αυτά είναι τα δώρα της ξεπουλημένης ντόπιας αστικής τάξης προς τα ξένα αφεντικά και τις πολυεθνικές, αυτό είναι το περιεχόμενο της πολιτικής τους για την παραμονή στο ευρώ και για την "σωτηρία του ευρώ". Όσο ισχύει και ενισχύεται αυτό το καθεστώς εξάρτησης, τόσο η χώρα θα κατρακυλά. Όσο η εξάρτηση θα κυριαρχεί, η παραγωγική συγκρότηση της χώρας σε ορθολογική βάση και η λαϊκή ευημερία δεν θα μπορούν να επιτευχθούν. Το "νέο σχέδιο" που ανακοίνωσε ο Σαμαράς είναι ακριβώς σε αυτή τη βάση και γραμμή της εξάρτησης, των ξεπουλημάτων, των ιδιωτικοποιήσεων και του σαρώματος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Η αλήθεια είναι πως η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ - ευρωζώνη αποτελεί κεντρικό πρόβλημα και αδιέξοδη κατάσταση για το λαό. Λένε ψέμματα όσοι περνάνε την θέση πως η ΕΕ μπορεί να γίνει "δίκαιη και δημοκρατική" όταν με την "ψήφο μας αλλάξουμε τους συσχετισμούς"..Οι βασικοί κανόνες λειτουργίας και ανάπτυξης του καπιταλισμού - ιμπεριαλισμού, το δομικό πλαίσιο των ενώσεων κρατών όπως η ΕΕ, δεν το επιτρέπουν. Ο γερμανικός - ευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός δεν ζημιώνεται έτσι, αντίθετα μάλιστα.Παράλληλα όμως, οι πρόσφατες αναφορές στον διεθνή τύπο για τα γεγονότα στις Κάνες και μετά, υπενθύμισαν και έφεραν στο προσκήνιο το ουσιώδες πολιτικό γεγονός της ομόφωνης,ομόθυμης άρνησης (όταν τέθηκε το ζήτημα) όλων των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων στην χώρα μας, στο να ρωτηθεί ο λαός με δημοψήφισμα για την ευρωζώνη και το ευρώ. Πρόκειται για μια ακόμα, κορυφαίας σημασίας ομοφωνία - συναίνεση που οδηγεί σε κρίσιμα συμπεράσματα.
   Η ΕΝΑΚ έχει στραμμένη την προσοχή της και την πολιτική της, στον αγώνα ενάντια στην εξάρτηση και το αντιλαϊκό αστικό μπλοκ εξουσίας που υλοποιεί - σε βάρος του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας - το ιμπεριαλιστικό, εκμεταλλευτικό αστικό σχέδιο για την Ελλάδα. Ένα σχέδιο που το υλοποιεί μαζί, σε συνεργασία με τις ναζί φασιστικές εγκληματικές συμμορίες και γενικότερα μαζί με τον φασισμό. Η πολιτική και ο αγώνας μας είναι στρατευμένα στην απελευθερωτική προοπτική, στην λαϊκή εργατική ενότητα, στην πολιτικοποίηση και ωρίμανση των κινημάτων αντίστασης. Για σπάσιμο του πλέγματος της εξάρτησης, για εθνική ανεξαρτησία με έξοδο απο ΕΕ - ΝΑΤΟ, για μη αναγνώριση συνολικά του "χρέους" και στάση πληρωμών, γιατί ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει στις ιμπεριαλιστικές χώρες, αντίθετα του χρωστάνε πολλά. Η συγκυκυβέρνηση Σαμαρά είναι κυβέρνηση λαικής εξόντωσης και εθνικής εξάρτησης. Αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική που εκπροσωπεί, πρέπει να ηττηθεί.Ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρά παρών στην χώρα μας και μεθοδεύει τα σχέδια του και τις επόμενες κινήσεις της κυριαρχίας του. Η ΕΝΑΚ εκτιμά πως στις συνθήκες του σήμερα, στο μεγάλο και ακατάβλητο ρεύμα της αποχής και του άκυρου, συγκεντρώνεται ένα σημαντικό τμήμα ενεργής και πολιτικοποιημένης λαικής διαμαρτυρίας και κοινωνικής αντίστασης, που βάζει την δική του σφραγίδα στα γεγονότα και τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :